Dorotheia -> RE: Februarke 2014 (9.12.2013 17:05:01)
|
Evo, tudi jaz sem še tu. Danes imam dopust in sem bolj u easy. Itak je bil prejšnji teden v službi in tudi drugače tako naporen, da lahko šele danes rečem, da sem prišla malo k sebi. [sm=smiley1.gif] Sem bila na fakulteti in končno prevzela diplomsko listino (nisem šla na podelitev, ker je bila sredi dne in mi ni zneslo it iz službe). Je teta na referatu videla trebušček in rekla, da sem si pa super vse splanirala. [sm=smiley36.gif] Pa cel dan sem že v pogonu, zdaj sem ravno še kopalnico spucala generalno, počasi pa se bo treba spravit v kuhanje, ker bo moj čez uro ali dve prišel iz službe, pa tudi jaz nisem še nič kaj pametnega jedla danes. Zadnje čase res premalo jem zelenjave. [sm=smiley13.gif] Je pa moj otroček čisto noro aktiven v trebuhu. Celi vikend že nori - ali imate ve tudi dni, ko je otroček bolj aktiven in dni ko je manj? Meni se zdi, da je zdaj za vikend čisto ponorel- še ponoči je bil zopet aktiven in se sploh ni umiril. Verjetno ima vpliv to, da je bil pač vikend in smo bolj počivali (ogromna razlika v primerjavi s preostalim tednom). Ampak tudi jaz raje vidim, da čutim gibe otroka kot da jih ne bi. Se pa ful pozna, da je otroček zdaj že večji, ker čisto drugače čutim gibe - no pač jaz temu pravim "guzenje" ko nasloni rit in se ful izboklina naredi na trebuhu ali pa se nasloni s kakim drugim delom telesa pa isto celo bulico naredi. Hehe, je tako hecno. So pa tudi bolj "neprijetni-boleči" premiki, sploh ko na mehur pritisne je neprijetno. Ali pa kak drug organ. Ampak ok. Tako vsaj vem, da je načeloma vse ok z njim. Imam pa tudi jaz jutri pregled zopet, po enem mesecu - se bomo tehtali, merili pritisk, pogledali urin in kri (verjetno bo zadnji test za tokso) itd. Me prav zanima, kako bo zdaj s kilami. Se doma nič ne tehtam. Drugače pa smo vredu. Ni vsak dan isti - kak dan prav komaj hodim, ko me te kosti medenične (sramne) tako bolijo, drug dan me križ boli, da se tudi nagniti ne morem (se pozna, da otroka nosim zadaj). Kak dan pa sem kot nova in čisto vredu. Če generalno pogledam, je drugače zaenkrat čisto ok. Se ne smem pritoževati, ene nosečke so res uboge. Jaz imam pdp čisto v začetku februarja (2.2.), tako da bom torbo za v porodnišnico pripravila takoj v začetku januarja (mi je tudi ginekolog rekel, da se čisto lahko zgodi, da nas mali že prej preseneti, ker je kar velik, tako da ja). Stvari, ki jih bom imela notri pa so: * vsi potrebni dokumenti (zdravstvena izkaznica, materinska knjižica z vsemi izvidi in napotnicami - predvsem ne pozabiti napotnice za porod, hehe) + jaz bom vzela še potrdilo za epiduralno, ker jo nameravam imeti pri porodu * mobitel * kake prigrizke, flaško za vodo, pa nekaj malega denarja (kovančke za avtomat) * toaletno torbico z zadevami za mojo osebno nego (zobna ščetka&pasta, deodorant, čistilne robčke za obraz, losijon za telo (imam res suho kožo), gel za tuširanje, šampon, glavnik, pa še kako malenkost, ki sem jo tu izpustila) * brisačo (ali dve) * ker imam željo dojiti, bom vzela še : modrček za dojenje, vpojne blazinice za dojenje, nastavke za dojenje (baje pridejo prav + jaz sem jih še dobila od svakinje in jih ne rabim ekstra kupovat) + črpalko za mleko (sem jo tudi dobila v dar, tako da jo bom vzela, drugače jo ne bi, ker lahko jo sploh ne bom rabila) + kaka flaška za vsak slučaj, če dojenje ne bo steklo * kar nekaj udobnih bombažnih spodnjih hlačk + nekaj hlačk za enkratno uporabo (sicer jih dobiš v porodnišnici, ampak se dostikrat zgodi, da jih zmanjka, tako da za vsak slučaj jih bom tudi sama imela s sabo, ker baje nas je februark kar nekaj) * nogavice, copate * tele vložke, ki naj bi jih na začetku uporabljale VIR 80 od Tosame (tudi to naj bi dobil v porodnišnici, ampak dobiš samo dva paketa in si bom za vsak slučaj vzela še kakega sama s sabo, ker vložke raje pogosteje menjam, da imam boljši občutek) * lanolin mazilo za bradavice, bepanthen in še kako drugo priporočljivo mazilo * nekaj udobnih oblačil za domov + mogoče še kako svojo pižamo (čeprav je odsvetovana) * mogoče kako knjigo ali revijo Nekaj takega bom jaz vzela. Upam, da sem kaj pomagala. Samo ne se ustrašit, jaz sem pač taka, da vedno raje vzamem s sabo preveč kot premalo. Meni ni panika, če bom kaj nazaj domov prinesla brez uporabe. Raje vidim to, kot da ne bi imela tam, pa bi recimo rabila. Itak pa v prvo vse baje preveč krame s sabo vzamemo. [sm=smiley36.gif] Za dojenčka pa bom itak imela posebno torbo pripravljeno doma, ki jo bo potem moj prinesel v porodnišnico naknadno. V tisti torbi pa itak ne rabiš veliko : kako pleničko za previti (baje jih tudi to že v porodnišnici dobiš, ampak jaz sem ziheraš - jaz bom uporabljala te za enkratno uporabo, ne bombažnih); nekaj tetra bombažnih pleničk, ki itak povsod pridejo prav; par bodijev z dolgimi rokavi, par pajackov oz. hlačk/jopic, nogavičke, bombažne rokavičke, da se ne popraska, par bombažnih kapic in outfit za domov (zimska vreča, topla kapa), pa lupinica in dekica. To bo pomoje to. Mogoče sem še kako malenkost izpustila. Cotike, posteljnino, pleničke za dojenčka sem začela prati 14 dni nazaj, ker vse delam po kosih, ker se kar nekaj časa sušijo + da sem jaz že ekstra počasna in težko recimo stojim na nogah dlje časa (kar je pomembno za likanje). Tako, da imam polovico stvari dejansko že opranih. 1/3 stvari tudi že zlikanih, me pa spet čaka kupček za zlikat. Itak bom še nekaj cunjic dobila in bom tudi vse oprala, tako da dolgčas mi tudi januarja ne bo. Sem pa začela tako zgodaj tudi zato, ker naju z mojim za praznike verjetno ne bo kaj dosti doma - sva rekla, da bova poskusila čimbolj izkoristit zadnji december, ko sva še sama. [sm=smiley1.gif] Pa oba bi januarja rada imela vsaj za silo vse pripravljeno, če nas res slučajno kaj preseneti, da ne bo potem panika. Zato bova tudi zdaj decembra šla v nakup še zadnjih potrebščin za škratka (od osebne nege, pleničk in vse kar še rabiva). Bo potem januar prost za psihično pripravo na porod. [sm=smiley1.gif] Ostale že kar razmišljate o porodu? Namerava katera imeti kake protibolečinske zadeve za lajšanje poroda? Jaz, kot sem že omenila, bom najverjetneje vzela epiduralno. Pa na tole akupunturo za pripravo na porod bom hodila od 35. tedna naprej. Ostalo bomo pa videli. Malo moram še zvizualizirat vse skupaj in se še sama psihično malo bolj pripravit. Pa bo. Kdaj boste urejale papirje za porodniško? Jaz sem po obrazce že šla. Nesem tale teden v službo, da mi izpolnejo. Jutri greva z mojim še očetovstvo potrditi (ker nisva poročena). Naslednji teden pa nesem vse izpolnjene papirje nazaj na csd. Hočem zdaj čimprej, ker potem bodo prazniki in itak ne bodo delali, do začetka januarja pa moram te vloge najkasneje oddati. Kdaj boste ostale? Evo, pa sem se razpisala. Cel roman. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|