ronja -> RE: Prosim za nasvet - Tašča (7.6.2013 9:47:57)
|
Upostevaj, da so ljudje razlicni in da imajo razlicna dojemanja. Bolestno navezovanje otroka nase ni v tvojem koordinatnem sistemu, je pa pri nekaterih drugih materah najpomembnejsa stvar. Se strinjam, da je bolestno navezovanje absolutno nezdravo in narobe, ne glede na to, s čim se to dogaja. Vendar kar imam izkušenj z maratonskimi dojiljami, niso imele takih odnosov z otroki. Res jih ne poznam dosti, ki bi tako dolgo dojile, vendar tiste, ki so dojile 3 leta recimo, teh par poznam, res ne pašejo v to kategorijo. Kar se tiče prehranjevalne funkcije: moja tamala je recimo imela toliko kil, kot jih ima zdaj mali, pred slabim letom dni... Zelo kmalu bosta enako težka. Misliš, da sta bo rabila enako hrane? Po tej logiki je vse tisto kar otrok sam zeli dobro, ce mu le ti ne ponujas. Ne, ni vse dobro, vendar se je pedofilija vedno nekaj, česar si otrok sam ne bi izbral (če ga niso že prej zlorabljali in da ne ve, da je sploh mogoče drugače). Mislim, da si otrok nikoli ne želi spolnega stika z odraslo osebo, ne glede na to, kako je ta spolni stik zavit, otroci čutijo, da je drugače. Pri petih letih je dojenje na pobudo otroka le takrat, ko ga k temu spodbuja mati. Mogoče, ne vem. Nisem nikoli dojila otroka 5 let;). Vendar si sama ne upam tako vehementno postavit let, ko dojenje postane za otroka slabo in zloraba. Ker mislim, da so otroci različni. Punci sem odstavaljala obe po istem sistemu: ne ponujaj, probaj zamotit, če se ne da, pa ne odvzemaj. In se je ena odstavila pri 16 mesecih, druga pri skoraj 2 letih in pol, obakrat sem si že zelo želela. Kdaj se bo mali, nimam pojma, zaenkrat nima nobenega namena[sm=jezicek.gif], ponujam pa tudi njemu že nekaj časa ne. Meni je bilo olajšanje, ko sem nehala dojit in to čisto prostušno priznam, mi je pasalo. NI mi problem dojit, vendar že dolgo traja in je res pasala pavza[sm=smiley1.gif]. vse to pač odpade, če mati otroku zapre usta z dojko, da se bo kao malo pocrkljal To ni res. Dojenje in drugačno crkljanje se ne izključujeta. Moja mala se je recimo čisto tako uspavala kot si napisala - dojila se je pa recimo zjutraj - takrat sva tudi brali knjigice, se pogovarjali, žgečkali itd... ker je nenormalno zgodaj vstajala, je bilo čas za vse to pa še kaj:D. Vendar je ona rabila poleg tega še dojenje in je vsakič začela jokat tako, da sem vedela da ji je res hudo, če ni dobila svoje zize. Čez par mesecev pa je ista rutina bila dovolj in sem jo komot zamotila in ni bilo nobenega joka. Nobene razlike v samem crkljanju, samo da pač ni več rabila tega. Težko me boš prepričala, da sem jo silila gor, če mi to ni pasalo:D. In težko me boš prepričala, da ni rabila, če pa potem, ko je zrasla, ni bil noben problem se odstavit. Tavelika pa je recimo po končanem dojenju še nekaj časa hotela vsake toliko dat roko na moje prsi - neko zagotovilo varnosti verjetno, pa tudi tega ni delala v nedogled, pač potem ne rabijo več in nehajo. Ni samo en način, čeprav si imela pri vseh treh en način;). Uf, da smo bolj razvita kultura je pa precej visokoleteče... Čisto odvisno, kaj od tebe je razvoj. Tehnološko smo gotovo zelo razvita kultura, v ostalih vidikih pa nismo vedno glih v vrhu;). Padrino, kolikočasa sem dojila, sem že parkrat napisala;). Seveda ap imaš vedno lahko samo ti prav, vsekakor v svoji glavi;). Dovoli, da se s tabo ne strinjam, ker mislim, da bi pretirano nesamostojnost in vse ostale simptome verjetno opazil kdo v reali, če bi otroke tako bolestno navezovala nase, ne pa da mi vsi govorijo ravno obratno;). astrid, po pravici povedano: dojenje te izčrpa, ja. Je pa res, da se telo malo navadi in predvsem je res, da otroci, ko so večji, ne pojejo več toliko. Navadno se malčki (se pravi po letu in pol oz. dveh letih nekje) dojijo kvečjemu 1x na dan in takrat ne pojejo toliko, zato ni tak problem. Dojenčki pa res veliko pojejo in takrat res kile letijo dol in je težko dovolj pojest - pri 9ih mesecih nekje nisem mogla nikoli pojest toliko kot sem porabila. Malo pomagajo tudi vitamini za nosečnice in doječe matere - sama sem dobila čisto lisaste nohte vsakič, kadar sem ful dojila. Zdaj recimo mali manj je (hvalabogu) in imam spet roza nohte:). Meni je do zdaj vedno delal sistem: ne ponujaj, ne odteguj. Če so res hoteli, sem dala, če se je dalo drugače zamotit, super. Tako lahko preskočiš kak podoj in to se kar pozna. Ponoči pa... nisem pametna[sm=smiley36.gif]. Kadar so bolni ali jih kaj boli (zobki,...), navadno nič drugega ne pomaga. Vso srečo!
|
|
|
|