ronja
|
No, ti običajno izhajaš iz tega, da nismo sami krivi za tegobe, ki nas pestijo.....jaz pa običajno izhajam iz tega, da smo sami krivi za večino tegob, ki nas pestijo... Hehe, tu pa ne vem, če bi se vsi ravno strinjali - včeraj mi je lubi naredil pridigo, da naj že sprejmem, da tu nimam kaj, da za ene stvari nisem sama odgovorna, zadnjič mi je isto razlagala kolegica v službi,... Meni se ne zdi, da bi izhajala iz tega, da je tisti, ki ima problem, vedno žrtev in se strinjam, da dostikrat se vidi, kje ga serje in to navadno tudi napišem, samo na drug način kot ti;). Vendar imam dostikrat občutek, da hočeš vse probleme poensotavit na male banalnosti - recimo sladkarije, itd... problemi so pa navadno globlji: recimo jaz sem se bala, da se bo borelia prenesla na malega, ti bi mi verjetno rekla, da je brezveze se karkoli sekirat, da bom itak videla, ko bo prišel ven in če bo vse ok, potem itak brezveze, če ne bo, pa tako nimaš kaj naredtit. Vendar tak način dostikrat deluje precej neempatično in se nekateri ljudje zato ne odzivajo najboljše nanj. Se strinjam, da v različnih situacijah rabimo različne načine, da rešimo problem, zato tudi forum dela:). Ja, če kadilec prevzame odgovornost, neha kadit, bo lažje okreval, se strinjam. Mu pa zdravniki to povejo - da naj neha kadit, da je to povzročilo raka in bo otežilo okrevanje. Zato te pa sprašujem - kaj lahko naredimo - posamezniki? Listo stvari, ki bi pomagale, ki bi bile mala kapljica v morje, da bi šlo gor. Misliš, da bo šla kriza lažje mimo, če bomo rekli, da smo si sami krivi in to je to? Ali je fora, da ugotovimo, KAJ smo delali narobe? To nam navadno povejo drugi - redko delaš nekaj in je vse ok in se nalepem zaveš, da to ni ok. Večinoma vidiš posledico ali pa te kdo opozori. Sama ne vidim povezave, kaj je bilo tisto, kar bi pomagalo državi, če bi naredila/ne bi naredila. Ne vem, da bi kje goljufala ali tajila davke ali se šla kakršnekoli igrice, nisva se zadolževala, zaenkrat imamo dovolj in upam, da tako vedno ostane in bom lahko nudila malim kar bodo rabili in še kaj za čez. Gotovo je kaj, kar ni ok, vendar tega ne vidim, zato it pa pravim, da pokaži, ker imaš boljšo sliko glede tega, kaj vse delamo narobe (posamezniki).