Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Brez pleničke ponoči.... 8.5.2013 20:16:41
|
|
|
|
ellie
|
S tem o nepitju zvečer se popolnoma strinjam. Nelulanje ni odvisno od tega. Moj sin vedno pije, ko že sedi v postelji in tudi ponoči. Na nočni omarici ima kozarec z vodo. Pač razvada...ampak ok. Ampak zaradi tega se še nikoli ni polulal ponoči.
|
|
|
|
RE: Brez pleničke ponoči.... 9.5.2013 5:59:39
|
|
|
|
lily32
|
Se popolnoma strinjam s katy78. Hormon vazopresin, ki se izloča v možganih, deluje na različne procese v telesu. Med drugim v ledvičnih cevčicah povzroča zadrževanje vode in zato izločanje bolj koncentriranega urina manjših količin. Hormona se več izloča ponoči kot podnevi, zato nastaja podnevi več urina manjše gostote, ponoči pa manj urina večje gostote. Pri otrocih z nočnim močenjem je ritem izločanja hormona vazopresina še nezrel: podnevi in ponoči ga izločajo enako, zato nastaja podnevi in ponoči enaka količina urina oz. ponoči velik volumen redkega urina. Količina urina je večja, kot je prostornina mehurja, zato je v spanju ti otroci ne morejo zadržati v mehurju. Naša je je postala suha dobrega pol leta po tem, ko je bila suha podnevi.
|
|
|
|
RE: Brez pleničke ponoči.... 9.5.2013 7:34:23
|
|
|
|
tweety83
|
ja no,to da jim ne daš za piti je malo tako....jaz bi ji dala - ampak malo,ne pa zdaj dva deci soka.... v glavnem,zdaj imamo pa tako,da niti noče slišat nič o tem da bi dale stran pleničko in bi vsaj eno noč poskusila spati brez.... se pa ful veselo pohvali,če ima v vrtcu pleničko suho.... nevem,ali naj še počakam kak mesec al kaj naj naredim....da jo vsaj prepričam za eno noč da dava pleničko stran...
|
|
|
|
RE: Brez pleničke ponoči.... 9.5.2013 9:00:48
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: tweety83 ja no,to da jim ne daš za piti je malo tako....jaz bi ji dala - ampak malo,ne pa zdaj dva deci soka.... v glavnem,zdaj imamo pa tako,da niti noče slišat nič o tem da bi dale stran pleničko in bi vsaj eno noč poskusila spati brez.... se pa ful veselo pohvali,če ima v vrtcu pleničko suho.... nevem,ali naj še počakam kak mesec al kaj naj naredim....da jo vsaj prepričam za eno noč da dava pleničko stran... Ah, saj je komaj 3,5 stara, počakaj še malo in ji daj čas. Namontirat tisto plenico zvečer res ni noben problem, finančno pa tudi ni tak zalogaj 1 ali 2 plenički (če jo ima tudi za dnevno spanje) dnevno. Pa itak kako jo boš prepričala? Tukaj ne gre za to, ali otrok hoče ali noče in da jo boš ti prepričala temveč za to, da organizem še ni zrel, saj je lily32 skopirala besedilo glede tega. Moj je bil po tisti posrečeni noči, ko je ostal suh, tudi ves navdušen, da bo brez in da se ne bo polulal, pa je bil ob 3h zjutraj totalno moker in spal, kot da ni nič. Drugače pa je naš fant v vrtcu med spanjem suh že vse od septembra, ponoči pa enostavno ne gre in je zjutraj plenička nabito polna.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.5.2013 9:01:23 >
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.