|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brez pleničke ponoči....
6.5.2013 10:54:58   
tweety83
Pozdravljene.....

takle mamo pri nas.....ta večja je stara 3,5 let (eno leto smo že brez plenice čez dan) in ponoči še vedno imamo pleničko in tudi za dopoldansko spanje.... ponavadi je plenička vedno polulana in tudi v vrtcu so me hotle sforsirat (lani septembra) da plenice ne rabi več in ji je niso dale....potem pa je bila vsak dan preoblečena ker se je med spanjem polulala. In so šle z njo pred spanjem na stranišče in je konkretno lulala,a ko je zaspala je bila po pol ure spet polulana.... No po enem mesecu so mi rekle da naj vseeno prinesem plenico nazaj....
no,sedaj pa imam jaz že počasi dovolj teh plenic in bi vas prosila za nasvete kako ste svoje otroke odvadila plenic tudi ponoči....ste jih zbujale za lulat itd....
Mislim pa da sem tud sama nardila napako da smo čez dan dali plenico stran,ponoči je pa še bila.... Pravijo da je boljš oboje naenkrat....
Pa ni mi treba zdaj oh in sploh in nevem kaj nakladat glede tega ne poslušaj drugih itd....kdaj dat stran in kdaj ne.... zanimajo me samo vaše izkušnje in praksa....
Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brez pleničke ponoči....
6.5.2013 11:16:26   
annai
Tk je mela tut moja teta s pobom.. Pred spanjem eno uro ni dobil nic vec za pit, pred spanjem lulat...pa se je nehalo, kot bi odrezala

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2013 11:31:56   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: tweety83

Pozdravljene.....

takle mamo pri nas.....ta večja je stara 3,5 let (eno leto smo že brez plenice čez dan) in ponoči še vedno imamo pleničko in tudi za dopoldansko spanje.... ponavadi je plenička vedno polulana in tudi v vrtcu so me hotle sforsirat (lani septembra) da plenice ne rabi več in ji je niso dale....potem pa je bila vsak dan preoblečena ker se je med spanjem polulala. In so šle z njo pred spanjem na stranišče in je konkretno lulala,a ko je zaspala je bila po pol ure spet polulana.... No po enem mesecu so mi rekle da naj vseeno prinesem plenico nazaj....
no,sedaj pa imam jaz že počasi dovolj teh plenic in bi vas prosila za nasvete kako ste svoje otroke odvadila plenic tudi ponoči....ste jih zbujale za lulat itd....
Mislim pa da sem tud sama nardila napako da smo čez dan dali plenico stran,ponoči je pa še bila.... Pravijo da je boljš oboje naenkrat....
Pa ni mi treba zdaj oh in sploh in nevem kaj nakladat glede tega ne poslušaj drugih itd....kdaj dat stran in kdaj ne.... zanimajo me samo vaše izkušnje in praksa....
Hvala in lp

Res? Ti boš zdaj otroka forsirala za nekaj za kar ni zrel,ker je pač tebi dovolj user posted image
me jih nismo nič odvadile.Ko otroci spijo,potem spijo. če se otrok sam ne zbudi in ne čuti nujo da mora lulati potem ni zrel.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2013 11:47:02   
tweety83
jaaaa fuuul jo bom forsirala ker mam jaz tega dovolj....a nisi prebrala na koncu???? ne mi s takimi.... prosila sem za nasvete in prakso in ne za pametovanje....
nihče ni rekel da bo mogla bit brez...poskusle bova ok??? a lahko??? če ne bo šlo pač ne bo šlo.... nisem forsirala kar se tiče biti brez plenice čez dan in ne bom niti sedaj...se ji pa včasih posreči da ima suho plenico in mogoče je čas....
tako da lepo prosim za nasvet in kako se je obneslo pri drugih...vse ostalo raje ne....user posted image  pa brez zamere....user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2013 11:57:16   
Katy78
Naš fant je šel pozno ven iz plenic, pač nisem ga nič silila, ko je bil pripravljen, jo je opustil od danes na jutri, to je bilo pri 3,5 letih, ravno dojenčka smo dobili takrat in je rekel, da bo dal bratcu pleničke, da jih on ne rabi več. user posted image Ponoči jo ima pa še vedno in je 4,5 star. Ima jo samo za lulat, pokaka se nikoli, gre pač pred spanjem ali pa zjutraj vstane, da dol plenico in gre kakat. Je pa plenica zjutraj totalno polulana. Se je pa pred ca. 2 mesecema zgodilo, da sem mu jo zvečer pozabila gor dat in je bil zjutraj suh in ful sam nase ponosen. No, pa sva se začela pogovarjat, če bi tudi naslednjo noč poskusil in se je strinjal. Na jogi sem dala nepremočljivo podlogo, on je šel lulat tik pred spanjem, tudi pil ni vsaj 1 uro pred spanjem ampak ponoči ob 3h sem ga šla pogledat in je bil popolnoma moker. user posted image Kako naj ga forsiram in odvadim, če pa spi in se ne prebudi niti ko je popolnoma moker. Da bi ga pa zbujala ponoči za lulat pa tudi ni šans ker spi kot polh. Jaz se ne sekiram, bo že, saj ima še nekaj časa.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2013 12:02:46   
tweety83
zanimivo ne,kako jim včasih uspe,včasih spet ne...

jaz bom poskusila in bom videla kako se bo obneslo....samo nevem kolikokrat jo naj ponoči dam lulat.....user posted image

naj omenim še tole...ko je bila stara dve leti sem poskusila da bi bila brez pleničke,pa nama nikakor ni šlo....kak teden, 14 dni sva poskušale popoldan biti brez....pa ni bilo rezultatov in sem rekla da bom počakala še par mesecev (to je bilo pozimi) da se otopli...in potem sva bili brez pleničke iz danes na jutri...user posted image
in tako bova poskusile tudi sedaj.... bom upoštevala to da uro pred spanjem ne pije....in bomo videli.....

komaj pa čakam poletje da še ta malemu damo pleničko stran.....in poskusimo še pri njemu....

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2013 12:05:45   
LuLu
user posted image  Ko pa se prikaže Doll, postane zabavno... user posted image

Ok, tweety83... pri nas je bilo tako... mali je bil dolgo brez plenice čez dan, ponoči pa jo polnil. Sem probala brez, pa se je parkrat polulal. Potem sem počakala par mesecev, da bo bolj toplo in ga potem odvadla. Je uspelo, le 1x se je polulal. Sem pa istočasno še 1,5 let mlajšo sestro odvajala in je ona takoj to sprejela in bila suha čez noč. To, da je boljše naenkrat jaz nisem slišala, mi pa tudi nikakor ni uspelo. Nekaterim mogoče ja.
Kar se pa tiče forsiranja... jah, so mamice, ki otroke že od dneva 1 ne oblačijo v plenice, in ja... na svojo željo. Seveda otrok nima tu besede. Če bi svojega sina poslušala in ga spraševala za mnenje in gledala na polulano plenico, bi mogoče še zdaj, pri 6-ih bil v njej. Njega ni plenica motla ponoči, mene pa je user posted image  Valjda, da nekatere stvari malo poguramo pri otroku, ga navadimo na kaj novega, ga odvadimo nečesa.. pa če je to forsiranje, je pač forsiranje user posted image

Probaj dalje, zdaj so tople noči, obvezno lulanje pred spanjem, mogoče še kdaj vmes ponoči jo pelji, brez pitja čajčkov, vode, sokov pred spanjem, da se ne napolni mehur, luč blizu wc-ja, da najde pot, če jo pritisne (tako sem jaz naredila), obvezna pohvala po uspešno suhi noči user posted image  ...nekaj trikov, ki pač pomaga... user posted image

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2013 12:07:19   
LuLu
Aha, zdaj vidim, da si dobila podobne nasvete user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2013 12:12:52   
tweety83
Ma ja nekje sem že prebrala in tudi pediatrinja mi je rekla da je boljše oboje naenkrat,ko enkrat vzameš plenico jo vzameš in je ni več.... kaj pa vem...
bomo videli kako bo nam uspelo in pa itak da bo pohvala in verjetno tudi kakšna nagrada,za tako velik dosežek moje princeske....user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2013 12:16:10   
Doll

jaaaa fuuul jo bom forsirala ker mam jaz tega dovolj....a nisi prebrala na koncu???? Ti si napisala da je tebi dovolj plenic ne mi s takimi.... prosila sem za nasvete in prakso in ne za pametovanje.... Si tudi dobila plus gratis
nihče ni rekel da bo mogla bit brez...poskusle bova ok??? super,pa upam da boš poskusila ,ker vidiš da je otrok mogoče zrel,pripravljen in ne zato,ker je tebi plenic dovolj a lahko??? če ne bo šlo pač ne bo šlo.... nisem forsirala kar se tiče biti brez plenice čez dan in ne bom niti sedaj...se ji pa včasih posreči da ima suho plenico in mogoče je čas....
tako da lepo prosim za nasvet in kako se je obneslo pri drugih...vse ostalo raje ne....user posted image  pa brez zamere....user posted image

Ni nobene zamere,kvečjemu nasprotno. Sem ti napisala,da z zbujanjem ne boš nič rešila,otrok mora biti zrel. In to je to.
Bo že .

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2013 12:17:41   
Doll

Ma ja nekje sem že prebrala in tudi pediatrinja mi je rekla da je boljše oboje naenkrat,ko enkrat vzameš plenico jo vzameš in je ni več.... kaj pa vem...
bomo videli kako bo nam uspelo in pa itak da bo pohvala in verjetno tudi kakšna nagrada,za tako velik dosežek moje princeske....user posted image

Pediatrinja se moti,otroci reekokdaj osvojijo dnevno in nočno lulanje naenkrat. oz. skoraj nikoli.
Zbirajta nalepkice,štampiljke in recimo ko jih zbereta 10 ji recimo greš kupiti kakšno malenkost

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.5.2013 12:25:03   
tweety83
Doll user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2013 15:18:36   
Najaa
Jaz sem obema na enkrat vzela in obakrat je uspelo. Ponoči še prej kot podnevi. Ponoči se starejša tud enkrat ni polulala, v bistvu je bila prej suha ponoči kakor podnevi. Tamala pa recimo ene parkrat, ampak ok nič pretresljivega. Sem pa obema vzela plenico poleti. Mi je bilo lažje skakat s kratkimi hlačami okoli in preoblačit.
Jaz bi na tvojem mestu, če si se res odločila to naredit, vztrajala. Pred spanjem ni pitja, vsaj 2x lulat. Ponoči pa ne budit za lulanje, ker pol se tega navadi in spet ne moreš odvadit.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2013 15:30:46   
Lukka
No pri nas je bilo pa takole (malčica je stara dve leti in pol in mi smo brez plenic že štiri mesece):

Naša polža ima punčko (igračko), ki sva jo poimenovala Fani. Začeli smo enostavno. Z možem sva po kosilu, ko smo pojedli rekla: Nič, miškica, počakaj še malo v stolčku, ker midva morava Fani na kahlico dat. In je mala polža opazovala, kako sva midva Fani dala na kahlico, mož pa je vedno elegantno spustil malo vode že prej iz kozarčka v kahlico. In oba sva potem Fani dvignila iz kahlice in jo full božala, ker se je polulala. Potem pa sva ji kao obljubila, da bo šla z možem v službo, ali z mano na sprehod, ali v trgovino... Pač kao da bo z nami, ker jo imamo radi :)

Polža je vedno opazovala, potem je pa Fani enkrat dobila eno majhno čokoladko, ker se je polulala in pokakala, takrat pa je blo to to! Polža reče - est tut, est tut (v prevodu: jaz tudi, jaz tudi, jaz tudi)
in je se vsedla na kahlo pa polulala. To je blo to.
Zjutraj je pa ona najprej Fani na kahlo dala, pol se je pa še sama gor vsedla, kakico in lulico pustila, plenice smo pa stran vrgli.
Je pa res, da nikoli nismo nič omenjali plenic. Torej nikdar nismo rekli - da je plenička fuj, da se mora rešit pleničk, ... Nič, ona je samo hotla bit boljša kot njena Fani.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2013 16:12:43   
hubi
Naša je imela ponoči vsaj pol leta dlje plenico. In kot so rekle, nikakor otroka zbujati ponoči. Njegovi možgani morajo zaznati poln mehur, zato se mora otrok sam zbuditi. Če ga zbujaš ti, ne bo učinka. Daj mu čas, kot ga je imel za učenje hoje, učenje pitja, govora. Vsaka stvar zahteva določen čas, ki se od otroka do otroka razlikuje.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2013 17:18:33   
ellie
Lahko poskusita s kakšno tabelo za nagrado, s kakšnimi nalepkami.

Čeprav obstaja pa možnost, da tisti nek hormon še ne deluje pravilno, in ne bo nič pomagalo. Tako da ponoči jaz otroka ne bi zbujala...ker ni fora v tem. Sama si npr. niti ne ne bi mogla privoščit česa takega...se moram tudi sama naspat za službo user posted image  Ampak res, otrok mora sam začutit poln mehur ponoči. In ko tist hormon pravilno deluje, ponavadi niti ni potrebe po lulanju ponoči.

Mi smo imeli srečo. Moj mali je pri 2,5 dal naenkrat stran plenico...dnevno in nočno. S tem, da sem opazila, da nočne že dalj časa ni potreboval.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2013 20:50:43   
tweety83
ok,hvala vsem....user posted image ampak saj nisem mislila da bi jo dobesedno zbudila.... sam na kahlico bi jo dala....al to tud ne...user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2013 20:59:02   
Doll

ok,hvala vsem....user posted image ampak saj nisem mislila da bi jo dobesedno zbudila.... sam na kahlico bi jo dala....al to tud ne...user posted image

In kaj bi imela od tega?
otrok je zrel takrat ko sam začuti poziv mehur je poln ,moram lulati.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2013 21:00:32   
metuljčica87
Pri nas je uspelo naenkrat ponoči in podnevi. Poudarjam pa, da enotavno otrok mora bit pripravljen, druge ni. Ko je bil star 2 leti (bilo je poletje) smo poskusili dat plenico stran. Mesec dni je lulal in kakal vsepovsod in ga to sploh ni ganilo. Ko je bil star 2.5 let smo poskusili še enkrat in je v enem tednu bil suh podnevi in ponoči. Brez nekega recepta, pač dojel je kako in kaj.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2013 21:10:01   
liliana
Tako je....pri nas smo tudi večkrat probali......po moje ni druge.....in če nekaj dni oz. noči lula, še ni otrok pripravljen......in podnevi je uspelo brez plenice pri 2,5 letih, ponoči pa šele pri 5,5 letih......in ko je uspelo, je bilo seveda oboje iz danes na jutri, brez tega, da bi lulala naokrog tedne in mesece......

Čisto simpl....samo sekirati se kot starš ne smeš, da je pa sosedova Tinčka že tri leta brez plenice ponoči, tvoja pa še ne.....user posted image

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.5.2013 13:39:13   
rapinter
Ne zbujat otroka ponoči. Če se ponoči polula samo preoblečeš njega in posteljico in naj nadaljuje spanje. Pri nas je šlo nočno lulanje brez plenice tako, da je bila večerja dve uri pred spanjem, ko poje dobi tekočino, kar je ponavadi bila voda, potem pa wc in gledanje risank. Nič več skakanja in igranja, da se ne utrudi in da spet ne začuti žeje. Pred spanjem še enkrat na wc in v posteljo. Nato pa je prespal celo noč, brez potrebe po lulanju. Zvečer je zaspal ob osmih, zjutraj se je prebudil ob šestih, kar je zelo dolgo obdobje, brez potrebe za lulanje. Je bila pa zato kahlica zjutraj pooooolnaaaa.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.5.2013 13:53:27   
kajalin*
od 16 m naprej sem jo dajala lulat pred njenim spanjem in preden sem šla sama spat, nikoli ni bilo panike, da bi se predramila ali kakšna druga težava.Odvadila se je brez težavuser posted image

(odgovor članu rapinter)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.5.2013 14:46:19   
hedviga
Jaz ti nabrž ne bom v pomoč, mogoče samo v tolažbo.
Imam dvojčka. Tamala je bila ponoči suha pred 3 rojstnim dnem (torej že eno leto in pol). Enostavno je imela par dni suho plenico zjutraj, pa sem ji vzela in ona se ni polulala. Pa pije zvečer in tudi ponoči. Če jo lulat, me pokliče ali gre sama, pa je to mogoče enkrat na teden. Tudi zjutraj ne divja najprej na WC. Tamal -on je pa glavni lulalec pri nas. Lulat gre pred umivanjem, pa pred spanjem, pa plenico polula, če te ni,pa polula posteljo in se pri tem ne zbudi. In zjutraj spet šiba. Stara sta 4 leta in še malo. Malo se sekiram, grozno zgleda takle velik fant, pa tista plenica, ki jo še komaj nategneš gor, ampak kaj naj. Bomo poskusili zdaj ko bo bolj toplo, da lih ne zmrzne ponoči, če se polula. Če bo šlo, bo, če ne bomo pač še počakali. Bi bilo pa fino ja... da ne bi bilo teh plenic... user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.5.2013 18:58:53   
Katy78
Mene pa zanima, tiste ki pravite, da otroku pred spanjem ne date več za pit. Ja in če je žejen? Potem ne dobi ali kako? Ker pri nas preden gre spat skoraj vedno še pije. Tudi jaz sem zvečer žejna, včasih tudi ponoči in si ne predstavljam, da 1-2 uri preden grem spat, ne bi nič pila. Ne vem no, po moje otrok, ki je pripravljen biti suh oz, katerega organizem je na to pripravljen, bo ostal ponoči suh ne glede na to, koliko spije pred spanjem ali ponoči. Če bo pred spanjem več pil, se bo ponoči pač prebudil za lulanje. Pa tudi nalepke in podobne nagrade ne vem kako lahko pripomorejo k nelulanju ponoči; saj se ne gre za to, da otrok ne bi hotel biti suh ponoči temveč zato, da še ni zrel za to. Ravno tako kot govora, samostojnega sedenja, samostojne hoje ipd. ne moreš sforsirat z nagradami.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.5.2013 19:00:49   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: rapinter

Ne zbujat otroka ponoči. Če se ponoči polula samo preoblečeš njega in posteljico in naj nadaljuje spanje. Pri nas je šlo nočno lulanje brez plenice tako, da je bila večerja dve uri pred spanjem, ko poje dobi tekočino, kar je ponavadi bila voda, potem pa wc in gledanje risank. Nič več skakanja in igranja, da se ne utrudi in da spet ne začuti žeje. Pred spanjem še enkrat na wc in v posteljo. Nato pa je prespal celo noč, brez potrebe po lulanju. Zvečer je zaspal ob osmih, zjutraj se je prebudil ob šestih, kar je zelo dolgo obdobje, brez potrebe za lulanje. Je bila pa zato kahlica zjutraj pooooolnaaaa.

Hm, jaz postanem žejna tudi če samo ležim na kavču. user posted image

(odgovor članu rapinter)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.