|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
16.5.2013 13:22:29   
metuljčica87
Hvala vsem user posted image

Glede bolniške je pa po moje odvisno od G. Moja me je dala najprej zaradi krvavitve. Zdaj bi me pa ona kr do konca dala na bolniško, ker delam z malimi otroci, ampak sva se zdaj dogovorile da bom doma še 5 tednov, potem bom šla delat za dober mesec, avgusta bom skoristla cel dopust, septembra bom pa šla na bolniško do konca. Takrat pa pridejo novi enoletniki in se res ne vidim tam. Bo bolje za vse če pride ena fit delat v oddelek in da je lepo od začetka z njimi, kot pa da jaz tam še kak mesec štrene mešam, potem pa se bodo otroci spet mogli navadit nove osebe, brezveze. Pa ne me narobe razumet, sama se imam za delvonega človeka, s srcem sem v službi, ampak enostavno ne vidim razloga zakaj se mantrat do konca in igrat mučenika, konec koncev vem da je to moja zadnja nosečnost in zakaj je ne bi uživala doma, pa še za starejšega imam več časa.

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 126
16.5.2013 13:26:55   
pisek
Ja, kar pripravi se, da moški ne smejo zraven. Dokler delajo vaginalni UZ naj ne bi hodili zraven. Moj je bil prvič na nuhalni, pa pol kasneje v 22. tednu na morfologiji. To je to. Odvisno od G. Jaz bom na nuhalno vzela s seboj še sina.

[img]http://lbdf.lilypie.com/Q6MGp1.png[/img]

(odgovor članu Blondinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 127
16.5.2013 13:29:18   
Blondinčica
hm...zakaj pa to tko komplicirajo? moja G je tok fajn, bom tapru itak uprašala, če sme zravn, pr sestri je biu obakrat od začetka do konca zravn user posted image

Uspelo nam je =)

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 128
16.5.2013 13:29:42   
Srečna nosečka
Hvala za informacije Pisek. To je moja prva nosečnost in pojma nimam, kaj vse lahko pričakujem in kaj vse se bo dogajalo z mojim telesom. A sem optimistična in verjamem, da bo vse ok user posted image . Na bolniško bom šla, če bo nujno, tek pa bom verjetno res s hojo zamenjala user posted image
Je pa zelo lepo čutiti, da se nekaj v trebuščku dogaja, zelo lepouser posted image

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 129
16.5.2013 13:30:09   
metuljčica87
Blondinčica po moje je tud vse ok, bolečine in "špikanje" spodaj so normalne v začetku nosečnosti, mene je tudi prvič in zdaj bolelo.

Moj je bil prvič prisoten na "nuhalni", torej na UZ v 13. tednu in na morfologiji v 21. tednu. Zdaj bo verjetno enako. Kaj več ne more, ker je v službi, da bi si pa skos jemal prosto pa tudi nima smisla. Itak nesem vedno zraven prazno videokaseto in mi UZ snema, da potem doma vsi gledamouser posted image
Pa v materinsko šolo sva hodla skup, tokrat nama HB ne bo treba, nimam niti najmanjše želje spet tam sedet in poslušat tisto kar si lahko kjerkoli sama preberemuser posted image

Btw punce, če je katera iz MB, po mojih izkušnjah partner za prisotnost pri porodu NE potrebuje potrdila iz šole za starše. Midva sva vzela zraven ko sem šla rodit pa so nama rekli da oni tega ne potrebujejouser posted image Midva sva se pa samo zaradi tega potrdila hodla tja mučituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 130
16.5.2013 13:35:00   
pisek
Joj, upam, da nama ne bo treba še enkrat v to šolo. Se mi itak zdi butasto, da moraš hodit, če imaš že enega otroka. Za prvič še ne rečem, čeprav je kar nekaj. Zdej v drugo pa res ne rabim, nisem še pozabila, kako se dojenčka rihta in otroka vzgaja user posted image user posted image Mislim, da mi je v prvo uspelo in mi bo tudi v drugo. Moram se pa še pozanimat, ali sploh mož rabi potrdilo.

Neposredna povezava do sporočila: 131
16.5.2013 13:36:32   
Blondinčica
ja js si tudi srčno želim da je to samo to zbadanje in raztezanje maternice, ker sva tako vesela in si res ne bi želela po tolikih poizkusih da bi bilo kaj narobeuser posted image gledam ist na pozitivno in se tolažim s tem da bo vse u redu in da se januarja razveselimo male štručke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspelo nam je =)

Neposredna povezava do sporočila: 132
16.5.2013 14:21:03   
ukročena
oj,
jaz sem že 2x bila noseča in nikoli nisem bila pregledana vaginalno. Moj mož je bil vedno prisoten na prvem ultrazvoku

Neposredna povezava do sporočila: 133
16.5.2013 14:28:00   
pisek
Ukročena, mas pa srečo.

Moj G ima zdej svojo ordinacijo v zd, ni vec v porodnisnici, tako da bo mogoce zdaj kaj drugace.
Vcasih sva bila z G celo soseda. Sva oba v lj zivela, videvala sva se pa v kranju na pregledih. Ga je moj po porodu srecal v trgovini in sta eno rekla, kako sem. user posted image

(odgovor članu ukročena)
Neposredna povezava do sporočila: 134
16.5.2013 20:42:35   
Night
Končno mi je odprlo okence za odgovor user posted image
Ampak a ni smešno, da partner ne sme biti pri vaginalnem pregledu zraven? Saj menda nas je že videl tam spodaj ali ne? user posted image Itak mene niti ne moti, če ne bo povsod zraven, bo pa na nuhalni.

Glede materinske šole: a je obvezna? V katerem mesecu se prijavimo? A partnerji hodijo zraven?

Blondinčica, ne vem, kako je, če imaš maternico obrnjeno nazaj oz. niti ne vem, kako to izgleda. A so ti rekli, da imaš lahko zaradi tega kakšne težave? Jaz mislim, da so bolečine normalne, jaz občasno čutim špikanje (predvsem proti jutru, ko se premetavam v postelji), zvečer pa bolj topo bolečino v spodnjem trebuhu.

pisek, upam, da ti bodo izcedki prenehali. Jaz sem začela jemati Utrogestan in so popolnoma izginili. Vem, da večinoma dodatni progesteron ne vpliva na razplet nosečnosti, sem pa pomirjena, ker nimam več teh izcedkov. Sem jih pa imela tudi že preden sem zanosila, tako da je pri meni to zgleda kar kronična težava. In ja, nekatere tudi obilno krvavijo med nosečnostjo, pa donosijo otroka, druge pa sploh nič, pa je vseeno kaj narobe. Pravila ni, zato moramo biti optimistične ne glede na vse.

Jaz sem pa zadnje dni manj napihnjena kot sem bila, spim pa še vedno bolj slabo in danes zjutraj sem opazila bistveno večje (.)(.) user posted image

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 135
16.5.2013 22:20:53   
pisek
Metuljcica te cist razumem glede bolniske. Najprej zase poskrbi.
Jaz upam, da grem junija nazaj, da vsaj ocene zakljucim.

Nocko

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 136
16.5.2013 22:40:29   
Blondinčica
Night kolikor sem prebrala na raznih forumih so nekatere napisale da so mele bolečine, meni je G rekla d to ni problem za zanositev, ampak ta bolečina se vedno pojavi samo ponoči, tko d največkrat hodim na wc na vsako uro.... želim si samo da bo vse ql.... sm pa rekla če me še kako noč špika letim direkt na urgenco da vidimo kaj se dogaja.....

nočko vsemuser posted image user posted image user posted image

Uspelo nam je =)

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 137
17.5.2013 7:38:24   
pisek
Dobro jutro!

Neposredna povezava do sporočila: 138
17.5.2013 9:30:49   
metuljčica87
Jutro! Jure je v vrtcu, jaz se spravlam kuhat, ker grem danes po kosilu po njega ko je petek. Spravlam pa se tudi k učenju, da še zadnje grehe za 2. letnik poravnamuser posted image

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 139
17.5.2013 11:03:28   
magdalenica
Prvi pregled je za menoj. Videli smo user posted image in po besedah Gin zgleda vse ok :) :) Naslednjič imam pri dopolnjenih 12t.

Bolniške - jaz se jim bom izogibala, če bo le šlo. Se strinjam s Pušenjakovim mnenjem o nepotrebnosti bolnišk v zgodnji nosečnosti. Itak kar je je in je zgodnji SS povezan z napakami ploda. Na to pa s še tako strogim ležanjem nimaš kaj vplivati. Zdi se mi pa, da je kar večina nosečnic v 1/3 na bolniški - so "boge", utrujene, malce krvavijo, slabo jim je, bruhajo ... S tem se samo stigmatizira nosečnost pri delodajalcih kot nekaj nezaželenega. Sploh bolniške zaradi narave dela (stres pri pisarniških delavkah, dvigovanje otrok v 1. starostni skupini v vrtcu - doma pa imaš svoje malčke in se temu itak ne moreš izogniti) ... Ja, priznam, na živce mi gredo te bolniške (in to je moje mnenje, ne želim s tem ničesar očitati tistim, ki ste že na bolniški /in nameravate ostati do nastopa porodniške, vmes pa iti na dopust/).

Neposredna povezava do sporočila: 140
17.5.2013 11:22:26   
Srečna nosečka
Draga magdalenica, me veseli, da je vse v redu. Vendar ne sodi drugih, da ne boš sojena. Nisi v njihovi koži in ne veš zakaj je tako. Ampak to je pač tvoje mnenje...želim ti srečno in mirno nosečnost.

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 141
17.5.2013 11:26:06   
metuljčica87
magdalenca čestitke za srčkauser posted image

Drugače pa hvala bogu da smo si različni, ne? In ne vem zakaj tebi gre na živce, da sem jaz na bolniški, saj to ne vpliva nate user posted image Jaz pa ne morem razumeti nestrpnih ljudi, ki vidijo samo sebe in svoja "mnenja" ... Poleg tega bo pa ena ženska, ki me bo nadomeščala dobila službo, ki si jo želi in jo potrebuje, sami vemo kako je s službami v današnjem času. 100 ludi 100 čudi v glavnemuser posted image

Moj otrok ima pa 18kg, tako da ga že zdavnaj ne dvigujem več, ima svoje zdrave noge.

< Sporočilo je popravil metuljčica87 -- 17.5.2013 11:27:01 >

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 142
17.5.2013 11:50:54   
pisek
Joj joj, kaj se razburjate ene zaradi bolniške. Vsaka ima svoje mnenje. Najbolje je nekaj kritizirati, dokler nisi sam na tistem mestu, potem pa vse kritike dol požreš. Zato mislim, da naj vsak najprej pred svojim pragom počisti, preden drugim pamet soli.

Magdalenca, super za user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 143
17.5.2013 12:00:56   
Night
Vidim, da se je debata kar razgrelauser posted image
Tudi jaz sem bila prej mnenja, da kaj se ene nosečnice delajo, da so cele boge, saj so samo noseče. Zdaj vidim iz drugega zornega kota in res je tako, kot pravi pregovor Le čevlje sodi naj kopitar. Jaz sicer nisem na bolniški, bi pa prosila zanjo, če bi imela kakšne večje težave. Ne predstavljam si, kako je, če ti je nenehno slabo in bruhaš ali pa da krvaviš. V takih primerih niti slučajno ne moreš biti z mislimi pri službi. Tudi jaz delam z otroki in mladostniki in tam moraš biti 100 %, ne pa nekaj na pol. In verjamem, da je povečini povsod tako, sploh če delaš z ljudmi.
In z vsem spoštovanjem do Pušenjaka, večinoma se z njim strinjam, je krasen človek, da vsakodnevno deli nasvete nosečnicam, ampak dokler sam ne izkusiš nosečnosti, ne moreš vedeti, kako je. In dostikrat ima cinične odgovore, ker smo pač take, da nas zaskrbi vsako špikanje, izcedek. Ampak tako pač je, v nosečnosti nas spremlja veliko strahov, dvomov, česar nekdo, ki tega nikoli ne bo dal skozi, ne more razumeti.

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 144
17.5.2013 12:09:43   
metuljčica87
Jaz sem tudi 1. N imela neverjetno lepo, brez enega problema. Ajde, imela sem sladkor vedno na meji, ampak to ni nič. In tudi tokrat se ne mislim zaležati, tudi boge se ne delam, mi pa paše, da sem trenutno doma, priznam. Več časa imam za otroka, dopoldan se lahko posvetim učenju in tudi na svojo še nerojeno pikico čuvam ja, mene je pač krvavitev zaskrbela, če druge ne, njihov problem. Ne bom pa skos doma, še grem vmes delat.

Poznam pa tudi žensko, ki je zaradi slabosti in bruhanja skoraj celo nosečnost preležala v bolnici, rodila je predčasno in tamala je bila cela shirana. Tako da tudi slabosti niso hec (seveda do nekatere meje ni problemov).

Pač vsaka nosi svoje dete, vsaka ve kaj je za njo in otroka najboljše in vsaka bo poslušala svojega ginekologa, če mu le zaupa. Mislim da si zmagovalec, če imaš tako osebnost, da znaš sprejemati druge ljudi takšne kot so.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 145
17.5.2013 13:20:43   
Srečna nosečka
Ojla,
danes sem izvedela, da je mož lahko prisoten pri prvem pregleduuser posted image . Moj ginekolog ima ambulantu v Šk. Loki. Komaj že čakam 11.6.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 146
17.5.2013 13:42:21   
pisek
Srecka nosecka, koga pa imas v skofji loki? Jaz imam Urha.

(odgovor članu Srečna nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 147
17.5.2013 13:45:26   
Srečna nosečka
Pisek, tudi jaz imam Urha user posted image . Kdaj imaš prvi pregled?

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 148
17.5.2013 14:56:14   
pisek
user posted image ta je dobra. 29. 5. bi morala imet en teden kasneje, samo me takrat ni. No, pol se bova pa se srecevali.

(odgovor članu Srečna nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 149
17.5.2013 21:10:25   
pisek
Evo, Tjus je sel k mojima za vikend, tako da sva z mozekom sama in bova uzivala.

Lep vikend vsem

(odgovor članu pisek)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?