talika81
|
draga januar2014, strogo počivanje pomeni res mislim da samo ležanje, odhodi na WC in nič drugega. če ne boš doma strogo ležala, boš pač morala iti v porodnišnico, kjer boš pa morala. glede na to, da ti grozi prezgodnji porod in da te je ginekologinja večkrat že opozorila na to, da moraš piočivati, bi jo jaz le upoštevala. tudi glede pospravljanja in čistoče bi ti nekaj rekla: ne bodi obsedena s tem. so druge bolj pomembne stvari na tem svetu. in to je zadnja stvar, ki je pomembna. meni bi tudi lahko kdo kdaj očital, da nimam pospravljeno po stanovanju, ampak jaz rajpi tisti prosti čas, ki ga imam, namenim hlerki in partnerju, da skupaj preživimo tisto malo časa, ki ga imamo na voljo. tudi pri spolnosti verjamem, da se da počakati do konca nosečnosti. razen seveda, če res želiš, da boš morala v porodnišnico - kaj boš pa takrat? ker takrat boš pač prisiljena ležati, kdo bo skrbel za popolno čistočo in non stop pospravljanjem? sej mogoče boš sedaj mislila, da sem te orng napadla. ampak sedaj moraš res mislit samo nase in še bolj na otročka, da boš čimdalj pripeljala tole nosečnost. ker prezgodnji porod prinese tudi nekaj negotovosti (ali pa precej, odvisno, kdaj je prezgodnji porod) in nemalokrat tudi precej zapletov. tako da ti res polagam na srce, da ubogač ginekologinjo - je vredno. če ne prej, boš to spoznala, ko boš držala svojo štručko v naročju. zakaj ti to govorim? zato, ker sem imela eno kolegico, ki tudi ni upoštevala nasvete, kot si jih dobila ti. in je pristala lepo v porodnišnici, kjer je pa morala strogo ležati. pa tudi sama sem doživela na lastne oči, kako je bila ena bodoča mamica zelo okregana s strani zdravnikov, ker bi morala strogo ležati v porodnišnici, pa so jo videli, kako lepo pohajkuje pred porodnišnico. tako da mislim, da se s tem ni za igrati. glede kilogramčkov pa ne vem, kaj ti naj rečem. če je z otročkom vse vredu, je načeloma vredu. a kake nosečniške sladkorne pa nimaš mogoče?