ronja -> RE: Zmanjšanje JU/JS? Ali spanje na lovorikah? (20.5.2013 9:55:36)
|
Ja, colt, na tvojo veliko veselje že 3/4 oddelka išče službo, ostali pa so si prostovoljno zmanjšali plačo na 85%. A bo ok? Nekaj jih je že šlo v tujino, kjer so jih sprejeli z odprtimi rokami oz. so jih povabili, (verjetno ne zato, ker bi bili lene riti)... A bo v redu? Fajn, da lahko to vsaj koga veseli... To, da bo na ta način manj denarja iz Evrope nazaj v Slovenijo priteklo, tako nima nobene veze... V znanosti so namreč pravila kar rigidna in brez določenih refernc niti prijavit ne moreš projekta, kaj šele da ga napišeš, če ne znaš... Grejo pa ven tadobri. Z varčevanjem in odpuščanjem počez ne rešiš ničesar, osnovni problemi so še vedno tam, kjer so bili, a vanje takšne in drugačne elite nimajo namena ugrizniti,ker tako neumni, da bi sami sebi jemali privilegije, pa le niso. Ankica, verjetno imaš prav, ampak tega res ne razumem: mislim, če recimo sediš v parlamentu, a ti je res do tega, da prejemaš tistih par 100 € več, pa da se vse skup potaplja in ni nihče zadovoljen s tvojim delom? Razumem, če bi ti ljudje živeli na robu eksistence, takrat ti verjetno res že dol visi, kako je tvoje delo vrednoteno, samo da preživiš in ti seveda več pomeni vsak dodaten evro... Samo ti ljudje nimajo tako nizkih plač, da bi se jim vse skup sploh kaj dosti poznalo... Mislim - saj si še vedno lahko vse privoščijo... V čem je point? še če nisi plačan za svoje delo, ti ni vseeno, kako je narejeno... nejcko, mi je všeč tvoj post:). In me spominja na 7 samurajev (film Akira Kurosave): "Spet smo zgubili, zmagali so kmetje..." lili, se strinjam, da lahko vsi zategnemo pas in nad tem se nisem nikoli bunila. Je pa problem, kadar ni fora v zniževanju plač, to človek preživi in dela dalje, to naredijo ljudje tudi prostovoljno, ker je dolgoročno dobro. Se strinjam, da se moramo nehat zadolževat, vendar mislim, da bi morali malo pogledat, kako in kje to jemljejo. Nekomu na minimalcu se 5% zelo pozna, drugemu s 3000€ plače, pa niti ne, oz. njegova eksistenca s tem ne bo ogrožena. Kar se Jankoviča tiče, smo že večkrat napisali, da ma glih tako za poravnat svoje grehe kot ostali. Kalbo je samo napisal, da lahko narediš kot predsednik več sranja kot v vlogi župana, kar je res. In da je kot župan mesto precej zrihtal, kar je tudi res. Nimam pojma, za koliko se je zato zadolžil, vem edino to, da je LJ. izgubila precej denarja zaradi drugačne razporeditve po občinah (ki jih je recimo res smešno veliko in daaaleč preveč - in vsaka ima svojega župana, referenta, itd... to bi RES KOMOT zmanjšali in ne bi glih vplivalo na eksistenco ljudstva in tudi tistih županov ne). To, da rečeš, da človek nekaj dobro dela, še ne pomeni, da rečeš, da je dober človek ali da je pošten. Imaš poštene ljudi, ki ne znajo nič naredit, recimo - in obratno. Ljudstvo pa potem gleda, kaj bi bilo boljše na dolgi rok... daddy, po moje je lili na splošno bolj levo opredeljena (lili, popravi me, če se motim) - ona pravi, da bi morali jj-ja pustit gor, da bi ga sam požrl drek, ki ga je skuhal in da se potem en bi nikoli več mogel vrnit. Če bi to bilo res tako, se strinjam z njo, vendar se bojim, kaj bi vmes naredil. Verjetno je pa tu večini nas vseeno, a so gor levi, desni, roza, beli, rdeči, črni... glavno je, kaj delajo. Imaš desne, ki pametno mislijo in leve, ki delajo neumnosti in obratno. V samem nazoru mi je levo mišljenje bližje, ker sem za nekatere pravice, ki jih desna vlada ne priznava, vendar to nima veze z gospodarstvom. Kalbo, naj ti rata pir, Slovenija baje potrebuje nove poslovne ideje, tako pravijo in levi in desni[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|