india -> MIŠŠŠŠŠKA 01 (12.9.2005 21:49:19)
|
Jao, a hočeš Zara na dolgo in široko, al na kratko:
skratka:
1.Anja, rojena 3 tedne prehitro, rojevala sem 30 ur, na koncu me je raztrgalo po nogi, zelo drobceno bitje, ki je nehalo dihat tik pred rojstvom, bolečine ob nenehnih umetnih grozljive. Domov sva šle 7. dan.
2. Karin, rojena 2 tedna prezgodaj, rodila sem sama, ker mi babice niso verjele, da imam popadke, od prvega popadka do poroda je minilo 5 ur, ji je pa stisnilo glavico in ima zato posledice na očesu. Mnogo večja kot Anja, imela je 6 prstkov na levi roki, 6. so ji obvezali, da je odpadel. 5 šivov, domov sva šle 6. dan.
3. Gaja: najprej so mi zaustavili moje popadke, ker je bilo 3 dni prehitro, pa nogometno prvenstvo je bilo in sobota ponoči. Nato so mi 2 dni po roku predrli mehur, rodila sem v 1 uri in pol, nič šivov, domov sva šle po 4 dneh.
4. Jan, popadki sp se začeli dan po roku, ob 23h ponoči, do konca sem pogledala Čarovnice, nakar sem šla v porodnišnico, kjer je po 3 močnih popadkih dobesedno padel ven skoraj 4 kile težek in 54 cm dolg fantič. Domov sva šla 3. dan, bila sem brez šivov.
5. Pia: Ker mi niso mogli natančno določiti roka, sem šla na CTG nekje na približni PDP, ker pa me je vse tiščalo dol in bolelo, otroka pa nisem čutila, so me zadržali v bolnici, odpirala se nisem kljub 4 flašam umetnih, potem so mi po 8 urah predrli mehur, saj sem se le malo odprla in nato po mukah rodila Pio, sicer tudi brez šivov, a na srečo dovolj hitro, saj je imela 2x ovito popkovino okoli vratu in 1x okoli nogice, njej je že zmanjkovalo kisika in rodila sem dejansko v zadnjem trenutku. Domov sva šle 4. dan, na moj r.d.
Aja, tu je bilo najbolj zanimivo to, da sem se rodit peljala sama!
6. Mark: Popadke sem dobila zjutraj ob 6.45h, kar naenkrat dva močna potisna popadka in ko me je oče pripeljal v bolnico, so me na hitro pregledali in že sem bila v porodni sobi, kjer sem po nekaj močnih popadkih rodila ob 7.50, saj sem morala dobesedno čakati, da je v sosednji sobi rodila moja kasnejša "soseda" , ki je odbila popadke par minut pred mano.
Nobenega šiva in nobenih težav, bil je malo lažji kot Jan, dolg pa enako.
Če tako povzamem, najstrašnejši sta bila 1. in 5. porod, najlažja pa pri obeh fantih, tudi najhitrejša. Dojila sem vse, Anja ni hotela več piti mleka, Pia tudi ne, ostali pa so se kar dolgo dojili.
Še kakšna vprašanja?? Nimam več idej kaj napisat, meni so vsi porodi hitro minili, vsak otrok mi je nekaj posebnega, ne bi mogla rečt, da sem kje posebej trpela.
Upam,da sem povedala bistvo
|
|
|
|