Hope2 -> RE: odstranitev modrostnega zoba in vožnja (13.4.2013 5:26:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i uuu, pogumna punca je ze nazaj [sm=bravo.gif] hvala za info [sm=smiley31.gif] pies: kako se pa pocutis, ko injekcija spusti!? mene je tega strah...no, ne strah, ampak da se mi ne bi bolecina vlekla par dni pa to[sm=smiley36.gif] vem pa, da me caka sivanje, ker zoba ni nic zunaj(se krusi), raste pa tudi pod kotom... moj modrostni je bil cca 1/4 zunaj, ostalo pa pod dlesnijo. Pa tudi rastel je pod kotom in je pritiskal na korenino zoba pred njim. (enaka zgodba je tudi z drugim, ki je predviden za odstranitev čez 3 mesece). Vse skupaj je trajalo 30 minut - 15 min. da prime injekcija in 15 minut poseg. Takoj po posegu me je malo bolelo in peklo. Malo sem presenečena, da sem čutila šivanje [sm=zmeden.gif]V strahu, da se bo bolečina stopnjevala, sem (po nasvetu mini86 na tej temi - hvala mini [sm=smiley1.gif]) takoj v avtu vzela en tablet proti bolečinam in čez 15-20 minut je topa bolečina in pekoč občutek popustil.Injekcija je popolnoma popustila šele po nekih 3-4 urah, še lasišče je bilo rahlo omrtvičeno [sm=jezicek.gif]. Trenutno je bolečina znosna oz. blaga, meša se pekoče-topa bolečina, ampak ni neke panike, res, pa imam zelo nizek bolečinski prag. Ravno pijem eno mrzlo kavo. In lačna sem kot volk ampak (še) ne upam jest. [sm=jezicek.gif] Držim pesti za vaju![sm=smiley1.gif] Sem tudi jaz dobila navodila, da še preden inekcija popusti je treba vzet tableto( ne aspirin, pa nekaj bolj močnega od lekadola- najbolje ibuprofen- ker ima tudi protivnetni učinek) in potem za 1-2 dni postaneš tabletoman. Sploh ne smeš pustit, da se bolečina razvije, ker si pol v riti- magari kombiniraš ibuprofen in lekadol- magari 2 lekadola hkrati. Najboljš da se zadaneš za 2 dni[sm=jezicek.gif] Pa mrzli obhladki, hladne jedi, nič toplega. Pa ne spat na tisti strani in z glavo mali višje. Še en dodaten poušter. Če s etega držiš, je znosno, se da živet[sm=smiley1.gif]- razen da si skoz lačen[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|