Poka -> RE: Kako varčujete v gospodinjstvu? (14.5.2013 7:35:31)
|
Poli [sm=bravo.gif] prav imaš, tako sem jaz enkrat naredila in sem zapravila samo 35 eur v enem tednu. In je bilo vsak dan kosilo na mizi, vsak dan nekaj drugega. Da se spomnim kakšne: Skuto in razne take stvari, ki jim bo že skoraj potekel rok uporabe, pa veš, da ne boš porabil, se lahko zmrzne. Kruh narežem na kose in ga dam zmrznit, ven pa jemljem samo po kos ali dva - tako ga ne mečem stran in manj pojem (to sem pogruntala zato, da manj kruha pojem...) Ostanke se da nekako porabit - riž za solate, krompir za svaljke in kremne juhe itd... Šampon in vso kozmetiko midva kupujeva v velikih embalažah. Šamponov sploh ne kupujem o teh dragiuh znamk, ker mi je bolši brezov lai koprivni, v veliki embalaži... Konzerve obdržim in iz njih nekaj izdelujem, tud za otroke zaposlit je fajn, sam je treba pazit, da se kdo ne poreže... Uf, ne vem več... Časopisni papir narezan na tisto mašino za uničevanje papirja - je lahko stelja za živali. Kar se tiče živali, jim jaz naredim svoje igrače, kupljenih bolj malo, čeprav kletk imam pa že 5 doma... Peta pride po pošti te dni... [sm=zmeden.gif] 5 kletk in dve žvadi... ups... Seno ne kupujem v trgovini, ampak dobim pri kmetih, bala sena je 2 eur, tam nek, tu pa par kilc 15 eur - WTF? Zelenjavo za kunca probam gojit sama, ampak do sedaj še ni v nekaj poskusih nič nastalo - ful sem nesposobna za to... Pa moj mi vse pripomočke tako skrije nekam, da me mine volja.
|
|
|
|