Poka -> RE: Kako varčujete v gospodinjstvu? (27.4.2013 17:57:53)
|
Ste že ful napisle [sm=bravo.gif]. BTW tudi men gre potrošnja na živce, čeprav jaz zapravim ogromno in res preveč, npr. za hrano... Ni mi v bistvu nitijasno kako, če pa po drugi strani prav šparam... Npr. kruha ne mečem stran, ampak ga dam zmrznit na kose narezanega in vzamem ven po en kos in ga odtajam na mali temperaturi v toasterju. Pride kot svež. Če pa postane tri dni star kruh ne več zelo sveč, se ga pa popeče na otasterju in pride prav lepo hrustljav in užiten. Kuham tudi samo toliko kot pojeva. Če slučajno, večinoma itak namerno, naredim npr. eč testenin, nastane iz ostanka testeninska solata. Krompir se porabi za kake cmoke, svaljke ali kremne juhe. Ke rs emi je vedno mudilo, sem pa vedno skuhala npr. več neke enolončnice in jo ala zmrznit. Itak ržtako porabiš energijo, ko samo odtajaš in pogreješ, ne pa da se spet cmari dve uri. Ne maram kupovat sokov, jih pa moj kupi ogromno. Ne da se mu dopovedat. Mislim celo, da je prevelik račun od tega. In kake njegove paštetke... Drugače si pa kar pogledam, kje npr. kupit kaj ceneje in ne kupim kar vsega. Amapk je velik problem, ker nimamo doma nič vrt ain sadovnjakov, niti starši, vse sama, tako da mi je malo jasno, zakaj dava toliko. Pa enkrat sem že tud priznala - da imam v hladilniku 3 majoneze... Kar sicer ni običajno, sem bila pa v taki gužvi, da nisem mogla niti poštudirat, niti pogledat kaj dejansko imava... Tega sicer ne delam. Povem pa naslednji mesec... Zdaj bova mogla šparat, ker sem jaz brez službe. Nekateri dajo po 100 eur za hrano, nekako bi mogoče probala uresničit tak cilj... Da vidim, če se da in kaj sva jedla.
|
|
|
|