Celesty
|
Po eni strani se strinjam z vami, po drugi strani pa spet ne. Kje je garancija, da se psu z rodovnikom v prihodnjih 10 letih ne bo nič zgodilo? Nevarnost je, kakor za rodovniške kakor za nerodovniške pse. Sama sem kupila nerodovniško in mi niti malo ni žal. Stara je šele 4 leta, zato ne morem trditi, da to glede zdravja ni res, vendar doslej ni imela nobenih problemov in upam, da tudi v prihodnje ne ( trkam na les ). Če pa se slučajno kaj zgodi, ne vem kje je zapisano, da je vzrok to, ker ni imela rodovnika, itd ... Kdor je zapisal, da maltežani ne marajo otrok, to je absolutna velika laž! Naša psička ima našega 6 letnega otroka zelo rada. Vedno sta skupaj, spita skupaj, igrata se skupaj, skupaj sta cele dneve. Tudi druge otroke tolerira, ampak za vsak slučaj opozorim vse, da je treba biti do nje previden. Dlake pa.. res jih ne pušča. Doslej še nisem videla kakšne bele dlake na tleh, postelji ali kje drugje, razen kadar jo češem. Maltežani kolikor vidim pri moji, so zelo navezani na osebo, ki ga hrani, vodi na sprehode. Moja skoz za mano hodi, pa če grem na WC, ali iz stola grem na kavč, ona je v trenutku tam. Ne pusti me same nikoli. Za mnoge je to moteče, meni je čisto OK. Še ena stvar. Ne podpiram tega, da se psa kupi kot darilo za otroka. Ne in ne. Vsak otrok zna izsiljevati z besedami kot so : bom skrbel zanj, bom ga vodil na sprehode, blablabla, a tega se v praksi nihče ne drži. Če želite psa, ga kupite ker ga vi želite, ne ker ga želi otrok. Za nakup ali posvojitev psa se je treba pametno odločiti, pretehtati vse možnosti. Praviš, da želiš psa z ceno do 200 € .. Zanima me, kako boš potem plačala kakšno nujno operacijo, ki bi znašala 1000 € ? Za vse se je treba odločiti s trezno glavo, prosim. Dosti je psov, ki so bili odvrženi zaradi različnih razlogov, kot so denar, ovira, ni varstva za to, da lahko gredo na morje, itd ... Vsak se naj sam odloči, kje bo vzel psa, a vendar vzemite v zakup - za psa je potrebno skrbeti potem nadaljnih 10, 20 let.
|