RE: Decembrke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

izibizi77 -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 7:46:29)

Pozdravljene in lepo dobro jutro [sm=bravo.gif]

Cowgirl ne vem, ali sem te prav razumela - česa ne prakticirajo v LJ? Jaz imam tudi napovedan CR (če res ne bo šlo naravno zaradi medenične vstave) in se tudi odločam za spinalni blok. Ampak meni je zdravnica predstavila situacijo tako, da takoj po rojstvu očka pokaže mamici otročka, tako da je zraven. Ali sem jaz narobe razumela [sm=zmeden.gif]

Mene najbolj skrbi, da bi zaradi narkoze ne mogla dojiti, res si zeloželim in me je CR samo zaradi tega strah. Ampak treba je razmišljati pozitivno!!!

Pozdravček!!

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 8:54:11)

ta zgaga je res zoprna ja, mene ni mučla HVALABOGU že 3 dni ( upam da nebo danes kaj [sm=smiley36.gif] )

letos bo učitno res veseli december [sm=bravo.gif] komaj čakam našega [sm=duda.gif] .
tudi jaz imam v torek pregled, upam da mi nardi CTG da bomo vidli malo kako in kaj.

koko ste se pa kaj zredile do zdaj ? jaz sem bla prejšni pon. na pregledu malo kregana kr sem do zdaj pridobila samo 7kg in je rekla da bi mogla malo več jest :S .. sicer pa je mali biu v 35t težki nekje 2290-2300g kar je po tabelah čist normalno :/

no sem včeraj le prišla na materinsko šolo in tale posnetek o porodu .. hm .. je blo kr fino da mojega ni blo polek, kr če bi še to vido pol ga res več nebi mogla prepričat da bo z mano [sm=smiley36.gif]

latka -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 10:42:57)

Jaz sem se zredila za 12kg, s tem, da nosim dvojčka, sta pa moja tudi v 35.t tehtala vsak okrog 2400g.
No, še dva dni moramo zdržati, takrat bomo donošeni in se lahko že spoznamo.[sm=bravo.gif]

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 10:47:20)

waaau latka si tudi ti pridna glede kg, sploh glede na to da nosiš 2. ko je moja mami rodila mene in brata ( sma tud dvojčka) se je zredila za 30kg [sm=smiley36.gif] sicer je tud dol šlo vse samo useeno hehe .
mooočno držim pesti da zdržite do petka, seveda da boste !! [sm=bravo.gif]
mi tudi počakamo do pondeljka, pol pa se lahko komot začne kaj dogajat hehe, sicer pa še ma čas do 16.12 [sm=jezicek.gif]

eno vprašanje ( joooj sem že sama sebi tečna z temi vprašanji) [sm=smiley36.gif] za previjanje, bote uporabljale robčke, al doma vodo in samo kje zunaj robčke ? jaz bom probala kr z vodo, se mi zdi nekak najbol pri roki vse, edino mogoče če je pokakan da najprej ritko obrišem z robčki pol pa z vodo .. nevem, sem prau malo zmedena glede tega [sm=smiley36.gif]

latka -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 11:12:36)

Če niso pokakani, samo z vato in vodo, drugače pa z robčki. Saj v P pokažejo, potem pa tako nadaljuješ doma, pa še patronažna sestra ti pokaže kaj in kako.

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 11:17:51)

ok, super. hvala :)) .. kako pa je glede širokega povijanja v MB porodnišnici, če katera kaj ve ? v MŠ niso nič omenli ali še je široko ali ne .. sem brala na forumih in nikjer nisem kakšnega novega podatka zasledila, samo stari. :D

latka -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 11:28:11)

Jaz tudi nisem sigurna glede tega, sem pa vseeno pripravila plenice. Sem pa mislim da ravno za MB slišala, da tega tam ne prakticirajo več. Nisem pa sigurna.

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 11:31:43)

drugač bo treba malo povadit to široko hehe .. sicer mi je v šoli kar šlo ( leto pa pau nazaj, na zdravstveni) ampak sem že malo pozabla [sm=smiley36.gif] tud jaz mam pripraulene za ziher :P

vreme pa ubitačno :S ..

cowgirl -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 12:16:18)

izizbizi77: imela sem že 2x cr. enkrat v celju in enkrat v postojni. v celje sem prišla že ful odprta, medenična vstava, prvorodka, pa niso premišljevali dolgo kaj bi naredili. tako je bil hitro narejen CR. V spinalni seveda.

drugič v PO je bil načrtovan, zaradi težave s srcem, ker se ne smem naprezat. Takrat so me vprašali, če bi rada, da je očka zraven. ČE bi bila v splošni narkozi tega sevedea ne bi vprašali, vendar pa ne maram splošne anestezije sem imela spinalni blok in oba sva otročka videla takoj, ko so ga potegnili ven. Potem je šel očka z njim in babco, da sta ga opedenala. JE bilo ful lepo imeti nekoga zraven, medtem, ko te režejo. Je vsaj malo podobno porodu. [sm=jezicek.gif]

PRvič v Celju sem tudi imela spinalni blok, sem hčerkico videla, jo poljubčkala, potem so jo pa hitro odpeljali k očkatu, kjer sta jo z babco zrihtala.

Obakrat so me potem začili, me uredili in odpeljali ven iz operacijske, pa pripeljali tja še očkata in novorojenčka, kjer smo se dojili. Tako da si drugačnega CRja sploh ne predstavljam. V LJ očka ne sme biti poleg mene v operacijski. [sm=zmeden.gif]

NAj ti še povem, da dojenje ni nikakršni problem, tudi če imaš CR. Le malo dalj mogoče traja da dobiš naval mleka. JAz sem ga po treh dneh dobila toliko, da sem si pumpala... In dojila sem oba brez problemov tudi kasneje.

Kar se tiče umivanja ritke. Uporabljam samo vodo in toto krpice od tosame ali vato. Tisti robčki so polni kemije. Poskusite se same umit po obrazu ali riti, kako vam bo kožo skup vleklo... [sm=smiley36.gif]

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 13:06:51)

ja sej [sm=smiley36.gif] bom jaz tud pri vati in vodi ostala, razen res če si kje veni robčki :D sicer pa če bo tako vreme celo zimo nebomo kaj dosti zunaj :S

izibizi77 -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 16:44:13)

Cowgirl hvala za podatke....res me najbolj skrbi dojenje, pa tudi malo okrevanje po CR. Nisem ravno med suhicam in vem, da je okrevanje lahko počasnejše. Sicer pa še dajem možnost mali, da se obrne.

Glede pranja ritke.....jaz sem si nabavila take mini pleničke in bom od začetka prala z vodo. Potem pa ko ritka ne bo več tako občutljiva, pa verjetno kar z robčki.

Ali mogoče kakšna ve, do kdaj lahko uživaš Magnesol in Donat? Nekje sem zasledila, da v višjih tednih ni priporočljivo[sm=zmeden.gif]

Cita_2 -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 19:34:20)

Izibizi77, s pitjem magnezijevih pripravkov (Magnesol, Donat,...) je bolje da po 36 tednu nosečnosti prenehaš. Nekateri ginekologi pa dovolijo uporabo magnezija do konca nosečnosti. Kajti, če bi želela tako količino magnezija, ki preprečuje in zaustavlja popadke, bi morala popit ogromne količine Magnesola oz Donata.

Zasledila sem, da naj bi bilo tudi čiščenje ritke z vodo škodljivo. Naša voda je zelo trda in draži občutljivo kožo dojenčka. Ne vem ali je to samo marketinška poteza ali je res kaj na tem. Nekateri priporočajo uporabo micelarnih vod, ki se jih kupi v lekarni in so namenjene prav čiščenju ritke. Bojim se pa, da imajo te micelarne vode druge dodatke, ki tudi škodujejo. Sem še v dilemi, kaj bi bilo najboljše.

latka -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 19:57:10)

http://www.bambino.si/magnezij_v_nosecnosti

3456k -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 22:26:01)

zanima me ali se katera spopada z vetrovi in hemeroidi zunanjimi? sem v 38 tednu in imam nenormalne vetrove, tak da me je prav strah oz neprijetno če se to nebo končalo.

šrimpf -> RE: Decembrke 2013 (20.11.2013 22:51:31)

tole je pa za znoret, napišem cel roman, pa se samo zapre. zato samo takole na kratko
- zatekanje: nič ne zatekam, v prvi nosečnosti sem zelo zatekla šele dan po CR, tako da nisem mogla obut japank, zginlo je po ene 10 dneh
- pleničke: pamperske iz milerja, vse živo smo probal, te so se najbolje obnesle. bomo tudi še kaj poskusili, ampak ne zdaj
- umivanje: na začetku v vatkami pa vodo, potem pa še kaki neagresivni robčki
- široko povijanje: v MŠ so nam rekli, da se tega ne dela več, da odsvetujejo ortopedi, razen če posebej ne ugotovijo, da je potrebno
- špikanje: včeraj sva bila cel dan v ikei, me je pošteno dol pritiskalo na koncu, sem mislila, da se bova malo ustavila v postojni, pa ni bilo treba :)
- donat: pijem po požirkih zaradi zgage
aja še tole: a mogoče katera ve, koliko so cenejše stvarina Viru v primerjavi z babycentrom, ki ima zdaj 20%popust na tosamine izdelke?
pe še nekaj :D: a katera pozna kako naravno nedražeče sredstvo za mehčanje perila? mi imamo blazno trdo vodo in mi je obupno perilo, zdaj ko moram prat brez mehčalca. a kis je primeren? in koliko se ga da? je še kaj drugega?

izibizi77 -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 8:05:06)

Dobro jutro dekleta, sem prav vesela, da smo "decemberke" spet malo zaživele [sm=bravo.gif]

Latka hvala za link, glede na to, da se ne prenalivam z Donatom, ampak do 4dcl na dan, ker mi res uredi prebavo, mislim, da se ni za bati, da bi kaj škodovala s pitjem.

Cita_2 mah glede vode.....bolj se komplicira, po moje slabše je....jaz bom od začetka kar vodo uporabljala, če bi se pa kakšna alergija pojavila, bom pa razmišljala naprej.

šrimpf jaz uporabljam kis (domači) dam ga približno en zamašek od tekočega pralnega praška. Mi lepo omehča nima pa vonja. Tudi za čiščenje omaric za ta malo sem uporabila kis, nič čistil.

3456k
hvala bogu mi je ta neprijetnost imenovana hemoroidi prihranjena.....k sreči imam dober HB, ne rabim železovih dodatkov in pojem ogromno zelenjave, ter pijem redno donat. Zame preverjeno deluje in nimam težav.

Me pa malo skrbi, ker pravijo, da se pred porodom začne telo pripravljati tudi s tem, da hodiš pogosteje na veliko potrebo....jaz že dva dni hodim, tudi blato je bolj tekoče, ampak me nič ne šraufa ali boli.....a se že kaj pripravlja??[sm=zmeden.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lep četrtek vam želim!

cowgirl -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 9:26:14)

Mene skrbi okrevanje po CR ker imam že dva škrata doma in ne bo časa za počitek, kot ga je bilo npr po prvem CR. Upam, da bo vse ok , pa da bom lahko malo dalj ostala v porodnišnici, da čim več lahko počivam in imava z novorojenčkom mir.
Vem da mi je bilo nazadnje kar težko, ko sem iz mirne sobe v P prišla domov, kjer je bil vik in krik, polno ljudi, skratka kar šok. [sm=zmeden.gif]

Za cene za tosamine izdelke lahko pogledaš tukaj: http://www.tosama-trgovina.si/165_Dojencek-in-mamica
Jaz kupujem bolj po akcijah v drugih trgovinah. Npr Leclerc ima toto robčke vsake toliko časa res ugodne... [sm=smiley1.gif]Vem pa, da imajo mamice dvojčkov v tosamini trgovini 20% popusta... ne vem pa če tudi nosečke z dvojčki...

JAz sem še v službi. Predzadnji dan, moram vse spripravit, da se bodo drugi znašli brez mene. Ste ve še v službi?

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 10:31:35)

dobro jutro :DD jooj smo danes malo potegnili, po res daaaugem času [sm=smiley36.gif]

VETROVI tud mene mučijo če kak teden, hemeroidi sicer ne, hvala bogu, vetrovi pa obuupno, je prau neprijetno, še dobro da sem celo dopaudan sama doma, je pol popaudan malo bolše, najhuje pa zjutraj :S neprijetno res .

VODA danes se meni zdi da ni nič več tako naravno kot je blo včasih, bomo začeli z vodo, če bo pa kaka reakcija pa bomo pol spreminjali ... 1x sem na enem forumu zasledila, da se da dobit mehčalec, oz kao sredstvo za mehko perilo ( baje da bi naj blo naravno) od FROS-a, poglej mogoče ti bo odgovarjalo, sem pa ga zasledila v Mullerju, med plenicami za dojenčke, tako da pomoje bo kr ok, je narejen posebej za dojenčke, če se ne motim.

glede tosaminih izdelkou probaj pogledat ( če si slučajno okoli MB.ja ki ) v jezdarski v njihovi prodajalni, sicer pa sem gledla da ni nekih razlik v ceni. tud jaz spremljam največ akcije, in tudi ko bomo kupovali plenice bom, včasih majo kako bone kje pa bomo kr z tistim šli :))

suuper, kako smo oživele mi je prau fino si zadnje tedne izmenjevat mnenja in prebirat kako že vsako kdaj pa kdaj špikne [sm=smiley36.gif] upam da ostanemo akti vne tudi ko bojo naši [sm=duda.gif] doma . kolko bo nam to pač uspevalo [sm=smiley36.gif]

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 10:36:02)

aja glede službe - jaz sem doma že od augusta [sm=zmeden.gif] grooza, sicer dnevi useeeno hitro tečejo ampak useeno. glede finančnega stanja bi še ena plača grozno prau prišla :S ... ah kaj čmo, tako je to v naši državi :D

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 10:47:04)

šrimpf mislim da je toti, sicer pa jih je šem več na njihovi spletni strani, ful mamic uporabla tega, vsaj kolk sem zasledila na forumu. probaj in poročaj :)) http://www.frosch.de/main/products/baby-accessories-cleaner.html?tx_n98frogprods_s_prods%5Bitem%5D=540&tx_n98frogprods_s_prods%5Brubric%5D=191&tx_n98frogprods_s_prods%5Baction%5D=detailView&tx_n98frogprods_s_prods%5Bcontroller%5D=FrogProducts&cHash=abfdae93b8d5158a1bb5436a1da0f386

šrimpf -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 11:57:17)

hvala za link. to sm kupla, ampak v slovenščini piše da je to sredstvo za pranje perila, ne mehčalec. in sem čisto zmedena. žal ne znam nemško. je pa res, da piše, da se ga da v predalček za mehčalec. wasch-spuler je torej mehčalec? [sm=smiley36.gif] jao jao

jaz, zmeda, res bi lahko za tosamo ne netu pogledala. danes sem kupla v milerju vložke, 2 paketa, pa je en cent nižja cena kot pri tosami. je pa tudi bila akcija. nekaj praznujejo al kaj jaz vem.

v službi že kak mesec nisem več, sem si prihranila toliko dopusta, z današnjim dnem pa nastopam porodniško.
vetrovi - že celo nosečnost, ampak nič hujšega, hemeroidov hb nimam.

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 12:01:04)

ja to res čudno piše [sm=smiley36.gif] mogoče pa bo okej. tud jaz si še morem it vložke kupit :P a bo katera kupla od TOSAME oni kompletek za čiščenje popka ? sem zadnič zasledila v baby centu, pa me zanima če ma kera kakšne izkušnje :D al kupit vse posebej ?

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 12:03:13)

sem si wasch-spuler prevedla v google translate in je kao dobesedni prevod PRANJE STEKEL [sm=zmeden.gif] haha zanimivo ..

šrimpf -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 12:30:46)

mehčalec je po nemško Weichmacher oz. Weichspüler Wäsche (mehčalec perila), sem tudi jaz zdajle uporabila google translate. no v bistvu sem ga že takrat, pa je res nekaj takega prišlo, potem še vsako besedo posebej, pa je še nekaj bolj čudnega ven prišlo :D

Barby. -> RE: Decembrke 2013 (21.11.2013 12:42:31)

se bomo še malo nemščine naučili tu gor [sm=smiley36.gif] .. sicer nebi škodlo ampak okej hehe .

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>