pomlad08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Mene pa samo zanima kaj in kje kupujete tisti, ki ste napisali, da zapravite cca. 200-250 eur na mesec za hrano...rada bi malo prišparala pa se mi nikoli ne izide s vsak približno takšnim zneskom. Jaz delam nakup 1x na teden (torej pribl. 4 - 5 nakupov na mesec), glavnino kupim v Hoferju ali Lidlu, neke malenkosti v Tušu, npr. tedenski nakup v Hoferju me stane 70 eur (sadje, zelenjava, kruh, mleko, jogurti, sir, sok, testenine, kak prašek ali čistilo...), nato cca, 20 eur porabim še v Tušu (za stvari, ki jih ne dobim v Hoferju ali nam od tam niso dobre - npr. rižolino, čaj, paštete...) in nato še 20-30 eur pri lokalnem mesarju, kjer nakupim mesa za en teden. Mislim, da imaš "rezervo" v teh dodatnih nakupih v Tušu, pri mesarju ... Jaz sem tudi včasih hodila posebej v Špar po tisto, česar ni bilo v Hoferju, pa posebej v Merkator po ene posebne makarončke, pa še posebej po salame itd. Sčasoma sem pa to opustila in se ful pozna. Ker itak potem, ko si tam, pač ne kupiš samo čokolešnika, ampak še 10 drugih stvari. Rižolino, paštete, to so res nenujne, pa itak nezdrave stvari, se jih komot odvadiš. Ali pa pojdi ponje 1x na mesec, ne pa vsak teden, ker potem vsak teden pustiš v Tušu več, kot bi bilo treba. Mi smo v zadnjih mesecih zlahka opustili precej takih razvad, pa bolj zaradi zdravja, kot stroška. Mesa za 20-30 eurov? Mi damo za meso 1/4 tvojega zneska. Ga jemo 2x na teden, več tudi ni priporočljivo. josephine27 poznam nekoga, ki ima izrazito majhnega in je zelo zakompleksan zaradi tega, pa obožuje mleko in ga spije vsaj 1,5 litra na dan plus mlečni izdelki ja, no, to nič ne pove o teli teoriji - vprašajmo se, kakšnega bi imel šele brez tega 1.5l mleka?
< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 23.3.2013 15:28:47 >
|