ronja
|
Jogurtov pa mogoče 20 kosov Haha, to mamo mi za... mogoče 2 dni... če so v vrtcu . Ne, resno, sem šla enkrat štet, koliko jogurtov kupimo - in pri 87 sem nehala štet . To je za 1-2 tedna. To so normalno veliki jogurti in tisti pol literski in literski. skuštrana, daj recept za soljene sardelice! Mi imamo tudi vsi to radi, pa sva 1x probala in ni uspelo (verjetno premalo soli). mateyka, si mi z jezika vzela, da ostali vse surovo požrejo:D Kar se mleka tiče imaš pa zelo prav - nekatera plemena v Afriki ga sploh ne presnavljajo, v Evropi pa je to redko. Še vedno pa se naje tudi tu laktozna intoleranca in tudi alergija na mleko (ta je an beljakovine, ne na laktozo - to je mlečni sladkor, ogljikov hidrat torej, včasih kdo zameša). tippi, vsak po svoje ptiček poje . Jaz se boljše počutim z več mlečnih izdelkov:). Imam manj lis po nohtih (pomanjkanje kalcija), imam urejeno prebavo (jogurti, mleko mi jo preveč pospeši) in še dobri so mi. Pa tudi cukra mi niso višali, ko sem si še merila. Mi pa recimo ne paše kruh. Saj ga jem, sploh zdaj, ko dojim in moram nekje kalorije nabrat, da ne žrem samo sladkarij, ampak vseeno - to ni moja hrana. kar se tiče človeške prehrane pa... v naravi bi jedli meso kvečjemu 1x na mesec, moški mogoče na 14 dni, ženske in otroci pa skoraj gotovo ne, pa veliko manjše količine. Koliko bi dobili jajc, lahko tudi ugibaš. Pa zelo omejen do sladkornega trsa bi imeli:D. Skratka - jemo precej drugače, veliko bolezni res iz tega izhaja, zato je pa dobro pogledat, kaj komu paše (telesu, ne jeziku;). otika, delamo enako in tudi kupujemo večinoma od Celee, samo žal nimamo nobenega popusta (a majo kako industrijsko prodajalno v LJ?) tippi, ljudje jemo tudi čebelje bruhanje. iN še huje: najbolj cenjen med je gozdni - torej drekci od uši, ki so jih čebele požrle in zbruhale... Tako da je mleko druge vrste še kar ok . (mam čisto rada med mimogrede;). Sem pa zelo proti temu, kako delajo z nekaterimi kravami v velikih obratih (kjer gre samo za produkcijo, da imajo taka vimena, da jih ne morejo držat gor, recimo- to pa mi je mimo!) Dokler pa gre za neko dokaj srečno kravo, ki se pase na travniku in mi odstopi malo svojega mleka za to, da jo pač redimo, se mi pa ne zdi tako hudo. Mateyka, naredi colcannon, lahko delaš tudi iz zelja (original je iz ohrovta), to je poceni zelenjava, ni veliko mleka (samo ena šalca, pa ker ste 3je, bo šlo še pri tippi skoz ), pa je dobro:). Zelje je verjetno tudi pri vas đabe.