|
RE: obnova fasade v bloku - soglasja, upravni... 21.4.2013 7:13:36
|
|
|
|
nika.s
|
Zdravo vsem. Evo, namesto da bi brala o vzgoji otrok, sem pa na tole naletela. In moram nujno povedat par stvari. Zato, ker smo ravno speljali zadevo (z novim upravnikom) Najprej bi rada popravila par hudih zmot, kar se tiče upravnikovega dela. Upravnik,ki ga imamo šele slabe pol leta je pravi "biserček" in smo nanj naleteli čisto slučajno. Nam je pa že na začetku razložil par stvari - ko smo tudi mi imeli popadke - da, pa saj ga plačujemo, da za nas nekaj naredi in v tem stilu naprej. (Je pa naredil tisto, za kar je plačan in še več....ampak o tem kdaj drugič) Ker to za vse, kar smo hoteli od njega....se enostavno ne izide. Povedel nam je, da je za upravljanje plačan s ceno ki smo jo določili v pogodbi. Za vse ostale stvari, ki pa stanejo, pa ga moramo pooblastiti s sklepom in seveda navesti tudi kdo je plačnik. naprimer, ko se je moral malo bolj ostro pogovoriti s sosedi, ki niso bili za fasado (povedal je, da so to medsosedski odnosi in da upravnik niti slučajno nima drugim sosedom zarad enih kaj govort) smo moral sprejeti sklep in ga pooblastiti. Šele potem je lahko najel odvetnika, ki je nezadovoljnežem ki so bili konstano in zanalašč proti, poslal hud pravniški dopis v katerem je navedel vse sankcije oziroma neprijetnosti, ki jih čakajo, če se zaradi nujnih investicijskih del, pa nekih energetskih zakonov, pa kaj jaz vem.......skratka..... ne strinjajo z novo fasado. Zraven jim je poslal pa še neko listino v podpis o strinjanju ali nestrinjanju. Evo, pa smo imeli dovolj visoko soglasje za fasado. Mislim, ne besnet nad svojimi upravniki, kaj pa naj za tistih 10eur naredijo. Najprej se stanovalci zmenite med seboj. Meni je čisto normalno, da upravnik tu nima kaj štrikat. ker ni ne polcaj in ne šaf vašeega bloka. To ste vi sami! Pa saj gre za medsebojne odnose. In to so odnosi med stanovalci - ne pa med stanovalci in upravnikom. Evo in v tvojem primeru, če je 14 stanovanj je to 140 eurotov. Se pravi, da vam lohka upravnik posveti 8 ur na mesec in nič več. Pišuka, nihče nebi delal zastonj, a upravnik pa mora, ali kaj? Mimogrede, res se splača vložit v dobrega upravnika. Ampak samo takrat, ko vaš ne dela dobro. Ne pa takrat ko SE VAM SAMO ZDI, da ne dela dobro. To je treba močno ločit. Evo, pri nas je ta tanovi v parih mesecih znižal stroške ki jih redno plačujemo (govorim za našo familjo) za več, kot pa mu plačujemo upravljanje - se pravi da gre iz tega prihranka denar za njega in še za dve orenk večerji na dopustu nam ostane. Ampak takih je malo. Tako da ti svetujem, najprej sklep, potem pooblastit upravnika za zastopanje - to tudi (vsaj pri nas) piše tudi v pogodbi, šele potem pa lahko kaj začne delat. Tko, sedaj grem pa o otročkih brat. LP Nika
|
|
|