|
RE: Človek vedi, da si prah! 13.3.2013 10:29:06
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Po dolgem času sem šla v cerkev. In samo iz spoštovanja do starega očeta in mame sem ostala do konca maše. Najprej me je v oči zbodel velik plakat v cerkvi (ravno tam kjer stojijo ponavadi otroci), kjer je na veliko pisalo:" človek vedi, da si prah!", da o pridigi in o spreobrnenju ne bi. Pa pismo no, namesto, da bi človeka, ljudstvo nek pop lepo dvignil, sploh v teh težkih časih, mu vlil upanja...Ne! jaz sem prah. Oprosti ampak, trenutno nisem prah. Še kako sem živa in lahko naredim kar želim. Prah sem lahko in bom, ko bom umrla. Tudi moje otroke učim, da če se bo učil, si nekaj močno želel, se za to trudil, bo lahko počel, kar bo želel oz. bo imel veliko več možnosti uresničiti svoje sanje. Vsem teče po žilah kri, vsi smo recimo enako zgrajeni. Ja. Ampak sanje, źelje, pridnost, upanje, požrtovalnost nas loči. In to že ni prah. Ok, mogoče glede spreobrnenja samo. "Vsi bi radi spreobračali. Narod politike na shodih, politiki ljudstvo, ...ne pustite, da vas drugi spreobračajo. Spreobrnite se sami. Potem pa v drugem stavku: Še imate tisti, ki niste poročeni in živite skupaj, čas, da se spreobrnete . " Pa še par cvet.... Nimam nič proti veri. Verujem. Če bi v duhu 10 božjih zapovedi živeli, verjamem, da bi bilo že prekičasto kako lepo bi bilo. Sama vera ne uči nič slabega. Samo naj nekdo že enkrat tem, ki širijo vero pove, da se naj malo civilizirajo in ne poneumljajo narod s svojim primitivizmom. Prah je ponizen, nicvreden, majhen, nepomemben. To si in v to se povrnes, da si ne bi delala utvar, da si nekaj vec. Kaj in kako moras delati, kako moras misliti ti se bo dolocilo, ker se za prah ne spodobi niti je smiselno, da se sam odloca. Ce ne verjames, da si prah ti grmada kaj hitro to dopove ...
|