RE: Čokolada (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (7.3.2013 13:19:40)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
pa glih včeri sem kupila Lindt Pistachio Delight:
...
jo morma z možem danes sprobat ob earl grey-ju [sm=smiley4.gif]

A nobena ne naredi cokolado sama, po lastnih zeljah?

Tippi -> RE: Čokolada (7.3.2013 13:25:13)

men je pa najboljša Zotterjeva, ampak je draga ko žafran, pa ful jo je težko kupit v slo!

mateyka -> RE: Čokolada (7.3.2013 17:11:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

...

seveda. ko maš čas kake praline narest, se jih lotiš. drugače pa mora bit za prvo pomoč zaloga tablic doma [sm=smiley36.gif]

liliana -> RE: Čokolada (7.3.2013 19:02:29)

Jaz mam od čokolad najraje Milko s celimi lešniki....

ne maram pa riževe čokolade in čokolad s sadnimi filami.....[sm=hudicek1.gif]

Bolj kot čokalado pa imam rada ostale sladke stvari....in bolj kremaste so, boljše so.....recimo Giotto, Rafaelo, torte, sladoled, kremne sladice......brez čokolade komot preživim, brez ostalih "sladkarij" pa bolj težko......[sm=smiley1.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (7.3.2013 20:45:42)

...

seveda. ko maš čas kake praline narest, se jih lotiš. drugače pa mora bit za prvo pomoč zaloga tablic doma [sm=smiley36.gif]

Ta prva pomoc mi je nedoumljiva :)

ronja -> RE: Čokolada (7.3.2013 22:18:48)

Griotte ni šans, bajadera tudi ne. Pa naj je še taka kriza. Še najhujše zlo so mi tiste ledene kockeuser posted image v nekem modrem celofanu z snežinkami.

Če kaj od tega dobiš, kar k nam pošlji, ne bo nič ostalo naslednij dan, obljubim[sm=jezicek.gif].

Pa truffli, pa vse možne čokoladne torte in vse kar je iz čokolade

Tole pa tudi jaz podpišem.

Pa vse s čokolado oblite marcipane lahko tudi pošljete[sm=smiley1.gif].

Nutela mi je fajn na palačinkah, če je ravno zunaj, tudi kdaj obliznem žlico, da bi si jo šla pa izrecno jemat, pa navadno ni. Mam rajši čokoladni sladoled, pa vročo čokolado, ledeno kavo itd...

Temna čokolada - navadno grejo druge pri nas prej, temne pa za pecivo porabim, ampak te s pomarančo so mi pa všeč tudi kar tako za zmazat:). Res pa navadno tudi mlečne ne pojem kaj dosti. Zmaznem pa recimo uno kvadratno z marcipanom komot celo:).

Otika, jaz bi ti pa iz milke samo lešnike pojedla, pa bi bili obe zadovoljni:) Milka pa ni moja čokolada. Če ni drugega, ok, ampak sama si je še nikoli nisem kupila in je verjetno nikoli ne bom.

Frodo, domača čokolada je navadno kar sladka, meni preveč, ker ne moremo mi naredit čisto prave čokolade brez pravih sestavin in orodja (žal)... Če pa misliš, če dajemo razne dodatke v kupljeno stopljeno čokolado, to pa večkrat, nazadnje za valentinovo, smo s puncama delale srčke.

Bolj kot čokalado pa imam rada ostale sladke stvari....in bolj kremaste so, boljše so.....recimo Giotto, Rafaelo, torte, sladoled, kremne sladice......brez čokolade komot preživim, brez ostalih "sladkarij" pa bolj težko....

Poooodpis!! čisto isto.

mateyka -> RE: Čokolada (7.3.2013 22:44:29)

eh (frodo in tudi ti liliana), to pomeni da nisi čokoholik.. ko redno rabiš nekaj kosov čokolade da postaneš boljše volje, pol pa verjetno si [sm=smiley36.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (8.3.2013 8:27:27)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Frodo, domača čokolada je navadno kar sladka, meni preveč, ker ne moremo mi naredit čisto prave čokolade brez pravih sestavin in orodja (žal)... Če pa misliš, če dajemo razne dodatke v kupljeno stopljeno čokolado, to pa večkrat, nazadnje za valentinovo, smo s puncama delale srčke.

Ja, no... pa das manj sladkorja, pa vec kakava pa ostalih sestavin.
BTW: si kdaj naredila sladko zito? To pa je za prste polizat... pa se IMO in boljse in bolj zdravo od cokolade [sm=love.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (8.3.2013 8:29:18)

eh (frodo in tudi ti liliana), to pomeni da nisi čokoholik.. ko redno rabiš nekaj kosov čokolade da postaneš boljše volje, pol pa verjetno si [sm=smiley36.gif]

Hmmmm... res nisem cokoholik [sm=smiley36.gif]

sončnica24 -> RE: Čokolada (8.3.2013 8:38:37)

Čokolade čez Milko ni, bilo katera vse so dobre

ZmajTolovaj -> RE: Čokolada (8.3.2013 9:09:39)

Od naštetih kinder, drugač pa tavijolčna iz Hoferja (z rozinami). [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]
Sem sposobna 300g požret že za zajtrk. Ful se moram nazaj držat pri čokoladi. [sm=zmeden2.gif]

Stanislava_ -> RE: Čokolada (8.3.2013 17:04:46)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pa truffli, pa vse možne čokoladne torte in vse kar je iz čokolade

Tole pa tudi jaz podpišem.

Pa vse s čokolado oblite marcipane lahko tudi pošljete[sm=smiley1.gif] .

Oooooo, mlajski - take kremaste in čokoladne in nič margarinaste. Mmmmmm.

Stanislava_ -> RE: Čokolada (8.3.2013 17:05:49)

...

Praline?? Delate same? Uauuu.

mateyka -> RE: Čokolada (8.3.2013 20:17:18)

stanislava sej imo ni tok kompliciran. recimo da za začetek stopiš 2-3 različne kuverture v lončkih in potem vlivaš v une modelčke za praline pa recimo kupiš une olupljene cele mandlje al pa nezmlete orehe, ki jih daš not, na vrh, zaliješ s čokolado.. whatever hočeš.
al pa se igraš s filami - narediš nougat maso, zmiksaš suho sadje in kakav, marcipan, riževe al pa koruzne pufke. mandlje v koščkih za povaljat not..

tele se mi zdijo simple in za začetek čisto ok [sm=smiley1.gif]
[img]http://iadorefood.com/wp-content/uploads/2012/03/IMG_0097_1.jpg[/img]

pa pa takili rafaeloti - to po moje lahko nardiš sama:
http://dajana-bakerscorner.blogspot.se/2010/10/12-weeks-of-christmas-cookies-week-5.html
[img]http://farm5.staticflickr.com/4112/5125814830_aa6592bfe5.jpg[/img]

če kupiš tele male oblekce za praline, lahko delaš brez modelov za vlivanje. tale je dost simpl,
not ma karamelno-medeno kremo in na vrhu temno čokolado
[img]http://4.bp.blogspot.com/-yW7uEPe-Fjs/UJfpqTkYYgI/AAAAAAAACIA/bxfxaXq3ZRM/s1600/IMG_3657.JPG[/img]

pa tale je tud dost simple, pomaračni marcipan (po moje lahko sama dodaš kako pomarančno esenco) in oblito s čokolado. pol se pa še mal igraš s kako karamelo da daš gor še fensi črtice in pikice [sm=smiley36.gif]
[img]http://1.bp.blogspot.com/-JI38xOW7kSY/UJfiz7Q7-aI/AAAAAAAACHU/JIKaH_DFmrI/s1600/Orange_marzipan_praline.JPG[/img]

mal si poglej tole [sm=smiley1.gif]
http://www.youtube.com/watch?v=kyiRVeeiaWk
tle ma pa modelčke za praline

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (8.3.2013 22:51:00)

stanislava sej imo ni tok kompliciran. recimo da za začetek stopiš 2-3 različne kuverture v lončkih in potem vlivaš v une modelčke za praline .....

IMO, ti ne hodis v sluzbo...

Stanislava_ -> RE: Čokolada (9.3.2013 7:52:02)

stanislava sej imo ni tok kompliciran. recimo da za začetek stopiš 2-3 različne kuverture v lončkih in potem vlivaš v une modelčke za praline pa recimo kupiš une olupljene cele mandlje al pa nezmlete orehe, ki jih daš not, na vrh, zaliješ s čokolado.. whatever hočeš.
al pa se igraš s filami - narediš nougat maso, zmiksaš suho sadje in kakav, marcipan, riževe al pa koruzne pufke. mandlje v koščkih za povaljat not..če kupiš tele male oblekce za praline, lahko delaš brez modelov za vlivanje. tale je dost simpl,
not ma karamelno-medeno kremo in na vrhu temno čokolado
[image]http://4.bp.blogspot.com/-yW7uEPe-Fjs/UJfpqTkYYgI/AAAAAAAACIA/bxfxaXq3ZRM/s1600/IMG_3657.JPG[/image] 

Mateyka, tebi je simpl, jaz pa potrebujem navodila za telebane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Če nisi not, težo delaš po občutku..lahko, ampak je vprašljiv rezultat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mateyka -> RE: Čokolada (9.3.2013 11:47:30)

stanislava sej imo ni tok kompliciran. recimo da za začetek stopiš 2-3 različne kuverture v lončkih in potem vlivaš v une modelčke za praline .....

po tvoji logiki tudi ronja ne hodi v službo ker dela sama testenine, sladoled, praline, torte, kruh in njoke.

liliana -> RE: Čokolada (9.3.2013 16:49:13)

Ronja pa dela skrajšan delovni čas......[sm=jezicek.gif] in je bila nedolgo tega celo na porodniškem....

mateyka -> RE: Čokolada (9.3.2013 21:21:23)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ronja pa dela skrajšan delovni čas......[sm=jezicek.gif] in je bila nedolgo tega celo na porodniškem....

ah, seveda - če si na porodniškem, si na dopustu in maš ful časa [sm=jezicek.gif]

men se zdi delat praline isto kot delat testenine doma - projekt, ki ga delaš za veliko porcij, ker ne delaš tega vsak dan (cajta pa isto pobere, če jih delaš za nekaj mesecev). za oboje rabiš orodje. oboje delaš, če maš to rad in hočeš mal prišparat oz. met specifičen okus in domače. in poznam ful žensk ki delajo rezance in testenine doma, en orenk kupček ki pečejo tandemske piškote (se spomnite?) - to je vse ok delat s službo ob strani, sam praline ne? [sm=smiley1.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (9.3.2013 22:50:25)

po tvoji logiki tudi ronja ne hodi v službo ker dela sama testenine, sladoled, praline, torte, kruh in njoke.

Po moji logiki Ronja in matejka nista isto (ceprav ronja dejansko ze dolocen cas ne hodi v sluzbo). [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
BTW: nic od tega kar te baje enaci z ronjo ni botrovalo sklepu, da ne hodis v sluzbo. Ne vem pa zakaj tako "skaces", kot ti bi bilo to nekaj slabega...

liliana -> RE: Čokolada (10.3.2013 10:37:32)

ah, seveda - če si na porodniškem, si na dopustu in maš ful časa [sm=jezicek.gif]

Za kuhinjo oz. delanje pralin, rezancev, tandemskih piškotov, vlaganja, vkuhavanja itd. itd. sigurno več......kot pa če si od 8 do 17 odsoten iz hiše in iz kuhinje......[sm=smiley1.gif]

mateyka -> RE: Čokolada (10.3.2013 16:42:08)

BTW: nic od tega kar te baje enaci z ronjo ni botrovalo sklepu, da ne hodis v sluzbo. Ne vem pa zakaj tako "skaces", kot ti bi bilo to nekaj slabega...

nič ne skačem, niti ne komentiram kdo hodi v službo. samo komentiram, da delanje pralinov ni nič bolj "time consuming" kot delanje rezancev.

Za kuhinjo oz. delanje pralin, rezancev, tandemskih piškotov, vlaganja, vkuhavanja itd. itd. sigurno več......kot pa če si od 8 do 17 odsoten iz hiše in iz kuhinje......[sm=smiley1.gif]

jaz rada delam take stvari "v kosu". in če bi morala vmes ne vem kokrat prekinit, ker je treba nahranit, pumpat, kuhat, uspavat, it na sprehod.. itd, pol se raj tega ne bi niti lotila. mislim rečt, da men ne bi nujno to da je nekdo na porodniški pomenila da ma več časa. kaj pa veš kaka je situacija, če si za vse sam in ma poleg novorojenca še dva mala otroka, sploh ni nujno, da ma kaj več časa za take velike projekte.

panineve -> RE: Čokolada (10.3.2013 18:13:22)

A Ronjo uporabljate kot vegeto - v vse jo zamešate [sm=smiley36.gif]

Stanislava_ -> RE: Čokolada (10.3.2013 18:15:04)

IZVIRNO SPOROČILO: panineve

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Saj ji paše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Frodo Bisagin -> RE: Čokolada (10.3.2013 18:55:41)

IZVIRNO SPOROČILO: panineve

To je bolj kot poistovetenje med vegeto in zacinko. Ko zacinka trdi, da je ona okusna ker je dokazano, da je vegeta okusna. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>