Pommes frites (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Stanislava_ -> Pommes frites (3.3.2013 21:41:15)

Se ga splača peči doma? Kaj naredite z vsem oljem, ki ostane od njega?

Shorty_ -> RE: Pommes frites (3.3.2013 22:14:17)

Vidim da si si vzela čas za kulinarična vprašanja[sm=smiley36.gif] jaz ne potrebujem olja ker ga pečem v pečici.

Paštetka -> RE: Pommes frites (5.3.2013 11:35:07)

kupi kokosovo olje brez okusa in lahko v njem pečeš pomfri 500 x :)

drugače pa pomfri v istem olju pečemo max. 2x. Sicer ga jemo redko, ga pa npr. drugič uporabim za rakčev čips.

witch -> RE: Pommes frites (7.3.2013 9:01:53)

Paštetka kje kupiš kokosovo olje brez okusa? Jaz se trudim peči na kokosu ampak ima tak čuden okus [sm=zmeden.gif]

Drugače pa navadno olje maksimalno uprabimo 2x. Ker redko jemo pomfri ga prej zlijem stran kot drugič uporabim.

Hope2 -> RE: Pommes frites (7.3.2013 9:34:57)

Imaš v merkatorju in šparu, v hladilnikih, je taka trda tablica, kot ogromna čokolada. Mislim da EDEN firma

Hope2 -> RE: Pommes frites (7.3.2013 9:37:59)

evo tole je brez okusa http://www.prema.si/si/kokosova-mascoba-i88.shtml

m_o_i -> RE: Pommes frites (7.3.2013 9:45:29)

samo enkrat sem se spravla pect pomfri(zamrznjen) v kokosovi masti...
ven sem dobila pire(pa se miksat ga ni bilo treba); krompir se je enostavno raztopil v tisti masti(pa sem jo fajn zagrela)

do nadaljnega ostajam pri dobrem, starem olju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Izabelina -> RE: Pommes frites (7.3.2013 9:48:05)

mi ga mamo ful radi ampak ga nikol ne pečemo v olju, pride enak če ga samo v pečici spečeš... seveda unga zmrznjenga iz vrečke, k že ma neki maščobe gor na seb ne vem kako je pa če ga sam nardiš...

Hope2 -> RE: Pommes frites (7.3.2013 10:23:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

mi ga mamo ful radi ampak ga nikol ne pečemo v olju, pride enak če ga samo v pečici spečeš... seveda unga zmrznjenga iz vrečke, k že ma neki maščobe gor na seb ne vem kako je pa če ga sam nardiš...

mamo ful radi ampak ga nikol ne pečemo v olju, pride enak če ga samo v pečici spečeš... seveda unga zmrznjenga iz vrečke, k že ma neki maščobe gor na seb ne vem kako je pa če ga sam nardiš...

Vidim, da imamo mi res razvajene in fine brbončice, ker niti pod razno nam ne pride isti[sm=smiley36.gif]. 1x probala in nikoli več. Za tiste parkrat na leto, ga raje ocvrem v olju, kot se šika.

Enkrat so me ene na RR prepričale, da j etudi pohanje v pečici isto in kako je dobro, še celo boljše. jaooooooooooooooooo [sm=smiley11.gif], nikoli več, eno najbolj nagravžnih pohanj, še raje bi pojedla prežgano in da olje teče, kot pa tisto žagovino iz pečice[sm=jezicek.gif]

MOI meni se še to ni zgodilo, res da sem prej kupovala tisto mast iz zgornjega linka in sem še vedno dodala malo olja za cvrtje. Sem pa enkrat probala pečt pomfri s kokosovim oljem (dišečim, ker se nam j eluštalo, drugega pa nisem imela) in se mi je tako penilo, da je šlo vse čez posodo[sm=hudicek1.gif].
Druga stvar je, da jaz zmrznjen pomfri vedno najprej vsaj na pol odtalim (nikoli direkt iz zmrovalnika, še najraje skoraj odtaljenega), da mi ne pade T olja, ker pol pa res rata en poc in še to fejst masten. Pa indukcija je zakon, ker hitro spravi T gor.

witch -> RE: Pommes frites (7.3.2013 10:34:38)

Hope hvala za link in odgovor. Saj tega navadno kupim, ali pa iz hoferja. Pa ne vem hrana mi ima nek čuden okus. Mogoče se ga samo navaditi moramo.

Mi pa pečemo pomfri krompir. Ga olupim in narežem. Ker tisto iz vrečke je kr neki.
Si pa ne predstavljam kako naj delam pomfri v pečici. Saj piščanca ko vsakih nekaj let pohamo ga delam v pečici.

nyna84 -> RE: Pommes frites (7.3.2013 10:38:08)

Jaz sem alergična na razne friteze in podobne zadeve. Pomfri ocvremo 4x na leto, takrat uporabim vok in navadno olje, ki ga po cvrtju zlijem proč. Vok operem kot vsako ponev in po uporabi vsaj ni masten. [sm=smiley20.gif]
Včasih sem pomfri cvrla v loncu, pa olje sem uporabila 2 - 3 x. Tistega lonca po 3x uporabi ni bilo več možno oprati, se je olje čisto zažrlo. Da bi pa lonec čistila z ne vem kakšnimi kemikalijami in potem spet pripravljala v njem hrano ... [sm=smiley11.gif] Ne, hvala [sm=smiley1.gif]
Sicer pa vedno uporabim kupljen zamrznjen pomfri (domač postane mehak), vedno ga dam zamrznjenega v vroče olje (imam indukcijo, se hitro segreje)
Ste mi dale idejo, kaj bi lahko pripravila danes zvečer. Sicer ne bo zdravo, bo pa dobro. [sm=smiley2.gif] [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Pommes frites (7.3.2013 10:38:42)

uf...jaz ga sploh ne pečem. to mi je najbolj, kako bi rekla, nezdrava hrana. je pa dobra, tist pa ja [sm=smiley36.gif]
ob pogledu na friteze in olje me kar zmrazi [sm=jezicek.gif]

Paštetka -> RE: Pommes frites (7.3.2013 10:52:33)

Paštetka kje kupiš kokosovo olje brez okusa? Jaz se trudim peči na kokosu ampak ima tak čuden okus

tisti, link, ko ti ja Hope dala je je v trdem stanju.

Jaz kupujem prav olje v tekočem stanju. dobiš ga v Šparu v steklenici, na tistih policah, kjer imaš tuje jedi, priboljške (kokosovo mleko, sojine omake, tortilje....). steklenička ima modro etiketo in kokos je narisan.

mateyka -> RE: Pommes frites (7.3.2013 11:58:21)

mi kupimo pomfri, ki se speče v pečici (prav piše gor da je tudi za pečico).

podobno temule:
[img]http://www.lutosa.com/files/produits/catalogue/consommateurs/large/pommesstripes-2.5kg-08lr.png[/img]

aja, je pa res da ga ne jemo velikokrat, parkrat na mesec (razen tamala, ona 1-2x na teden, ker ga ma res rada, vozit na nekaj dni v mcdonaldsa in cvret doma pa res ne mislim).

aprilčica07 -> RE: Pommes frites (10.3.2013 8:42:17)

Mi ga pa kar v olju scvremo (olje recimo, da dvakrat uporabimo). Si ga pa privoščimo, ga imamo vsi radi (še najbolj pa jst) [sm=jezicek.gif]. Imamo pa svoj krompir, tistega kupljenega nisem še nikoli delala.

LuLu -> RE: Pommes frites (10.3.2013 9:33:46)

Ko sem prebrala, da vrečke odpirate in cvrete, mi je podobno, kot bi vprašala kako delate golaž in bi pisale, katero konzervo imate najraje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pomfri... redkokdaj, ampak če že, mora biti rdeč krompir desire, ki je meni najboljši za to. Olje, pa različno. Ker je tak redko, bolj na željo otrok, nisem haklik za olje. Največ 2x v istem olju.
Tisti v vrečki pomfri.. jedla pri McDonaldsu in enkrat pri kolegici Bljak!
Tako, kot so nareti nageci pri McD. tak mi pomfri deluje. Bogve kaj je noter, zato ga sama naredim. Vsaj vem, da je ziher 100% krompir in pač olje. Je pa dober....

uškinamama -> RE: Pommes frites (11.3.2013 14:00:28)

Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.

mateyka -> RE: Pommes frites (11.3.2013 15:16:19)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.

super da se vama da lupit, rezat in porabit najmanj pol litra olja. men se ne [sm=smiley1.gif]

Hope2 -> RE: Pommes frites (11.3.2013 16:04:17)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

super da se vama da lupit, rezat in porabit najmanj pol litra olja. men se ne [sm=smiley1.gif]

Men sploh ni problem lupit in rezat... men pač domač ni dober, al pa mi ne uspe[sm=zmeden.gif]. Vedno pride mehek in vsaj občutek imam, da tudi precej bolj masten. Kupim pa glih ene 3 vrečke na leto in jih z užitkom pojem, pri domačem ni nikoli tolk užitka. Pa sem ful za domače jedi in skoz kuham, ampak pomfri je druga zgodba, pa prebranec prisegam na konzervo[sm=jezicek.gif].

Največkrat pa jemo tako, da krompir narežem na trakove (ala pomfri) ali mini kocke, na pol skuham v slani vodi, odcedim, dam v pleh, malo olivnega olja in svež rožmarin in dam v pečico... edino tak mi rata hrustljav in okusen[sm=smiley1.gif]- to pa velikokrat prakticiramo in je itak boljši od kupljenega. Ampak tudi kupljen kdaj pač pade, še posebej ko ni časa ali ko je na obisku teta lenoba[sm=smiley36.gif]

uškinamama -> RE: Pommes frites (11.3.2013 16:47:02)

lenoba. Mlad krompirček se ne lupi, ga pod vodo skrtačiš, posušiš in v olje . Za olupit in narezat tri krompirje pa tudi ne rabiš več kot par minut. Jao.

LuLu -> RE: Pommes frites (11.3.2013 16:50:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

men pač domač ni dober, al pa mi ne uspe[sm=zmeden.gif] . Vedno pride mehek in vsaj občutek imam, da tudi precej bolj masten.

Ni vsak krompir za pomfri in olje mora biti zelo vroče, ko se da noter. Če to vse štima, je pomfri božanski. zato se ga izogibam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

petruska -> RE: Pommes frites (11.3.2013 17:05:50)

najboljši je še vedno doma pripravljen

Hope2 -> RE: Pommes frites (11.3.2013 17:34:55)

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

men pač domač ni dober, al pa mi ne uspe[sm=zmeden.gif] . Vedno pride mehek in vsaj občutek imam, da tudi precej bolj masten.

Ni vsak krompir za pomfri in olje mora biti zelo vroče, ko se da noter. Če to vse štima, je pomfri božanski. zato se ga izogibam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ja, vem to vse, pa še vseeno nisem prišla do dobrega, kaj šele do božanskega[sm=smiley36.gif]. Sicer se kaj velik ne sekiram, ker ga mali itak ne mara v nobeni obliki, midva z možem pa sva čist ok s kupljenim[sm=smiley1.gif]. Pa vsaj izogibat se nam ga ni treba[sm=jezicek.gif].

Če pa moram izbirat med domačim in tistim iz restavracije pa definitivno raje domač. IN ne tisti iz restavracij nikakor ni isti kot doma iz vrečke[sm=jezicek.gif]. Doma je vseeno sveže olje, in še vroči na krožniku, ap še mal česna[sm=smiley1.gif]. V restavracijah ga pa sploh ne jem

mateyka -> RE: Pommes frites (11.3.2013 19:13:27)

lenoba. Mlad krompirček se ne lupi, ga pod vodo skrtačiš, posušiš in v olje . Za olupit in narezat tri krompirje pa tudi ne rabiš več kot par minut. Jao.

ma ne, govorim za pomfri. [sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Ni vsak krompir za pomfri..

to je pa res. tko kot pri njokih, ni vsak krompir ok..

Pa sem ful za domače jedi in skoz kuham, ampak pomfri je druga zgodba, pa prebranec prisegam na konzervo[sm=jezicek.gif].

jaz tud tko nekak. s to razliko da za prebranec prisegam na Čad v Rožni [sm=smiley27.gif] [sm=smiley36.gif]
[img]http://www.delo.si/assets/media/picture/20110801/cad5.jpg[/img]

uškinamama -> RE: Pommes frites (11.3.2013 19:15:04)

leskovaćki žar, ljubezen moja

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>