RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


črticaa -> RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (28.2.2013 22:58:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

No ker so kratice zelo dobro napisane, vem da gre za naš ZD, omenjena je naša pedistrinja in sedanja šolska zdravnica. Z obema izjemno dobre izkušnje, mislim da velja rek kar seješ to žanješ tudi v primeru odnosa v ZD. Avtorici posta pa samo v razmislek kako bi bilo v gostilni če bi morala jutranja izmena zvečer nazaj v službo na sestanek... Mislim da morda trezen razmislek ko se situacija oddalji bo dal drugačen pogled na situacijo.


joj...kolikokrat sem že mogla iti... pa vsak ki dela v podobni stroki tudi :D
pa imamoveliko manjše plače kot delavci v zdravstvu :)




Najaa -> RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (1.3.2013 11:20:34)

Ja, tudi nam se dogaja, da moramo čakat. Tudi če smo naročeni, moramo včasih čakat, ko je čakalnica polna bolanih otrok. Mogoče sem navajena čakat, ker sem res ogromno časa prebila v teh čakalnicah, ko sem imela par let skoz bolane otroke in sem malo bolj tolerantna. To me ne vrže iz tira. Me je pa zadnjič skoraj vrglo iz tira, ko je bila spet taka gužva pri naši in je nekaj njenih pacientov sprejela druga zdravnica (mogoče vaša, smo v istem ZD) in se je sestra od te druge zdravnice ful neki pizd*** in sem jo samo vprašala, če bo pregled zdej pri tej zdravnici... In mi je ful grdo rekla ja seveda, če vas pa vaša zdravnica noče sprejet. [sm=zmeden.gif] Ja hudo no, da svoje frustracije takole na pacientih sproščaš. Pa ji nisem nič rekla, ker včasih pametni molči. In potem me je ves čas pogledala na skrivaj in videlo se je, da ji je nerodno. Avtorica posta, če si naredila celo štalo v ZD verjamem, da te niso lepo gledali.




Stanislava_ -> RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (3.3.2013 13:25:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Morda ima pa visek frustracij, ogromen ego in visek casa.


Odlična introspekcija.




picola1 -> RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (7.3.2013 5:53:17)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

no ja, se kdaj kaj takega zgodi. ampak res ne vem zakaj zdaj zganjat tak halo kot da je doktor odložil operacijo, ki bi drugače rešila otroško življenje. sej štekam princip, samo mislim, da prvi post noro dramatičen. sej ni noben zarad tega šel na urgenco.. jaz bi mal zabentila čez nesposobnost osebja da primerno obvešča, da bi pa pisala pritožbe direktojem? not really.. + odpekljala bi na urgenco, če bi bila kriza z otrokom.

pa še nekaj - men je prvo padlo v oči da je otrok imel vročino dva dni; politika naših pediatrinj v zdr. domu šiška je, da ne voziš otroka za vsako vročino (brez drugih simptomov a la bruhanje, driska ipd. seveda) takoj k zdravniku. da samo če po treh dneh vročina ne pade, potem greš dat kri in vodo, da vidijo če ima virozo al infekcijo. in do sedaj se je to res obneslo. če bi imel pa dihalno stisko, bi ga pa jaz peljala na urgenco (metelkova). samo ok, vem kako je ko mal zaparanojiš pri otroku, mene vedno stisne, ko tamala zboli..


Se strinjam s prvim delom.
Bi pa pokomentirala še drugi del...Pri naši P ne dobiš bolniške kr na lepe oči, da samo pokličeš pa poveš, da je otrok bolan pa ti potem za nazaj piše. Torej moram glih za vsako figo odpeljat otroka tja, če hočem imet kritje, zakaj me ni v službo. Drugače pa ja, tut pri nas pravijo za te tri dni...sam sori, pol mi dej pa bolniško, brez da pripeljem otroka...(in vsakič povem, da vem, da še ni tako hudo, da bi ga morala pripeljat, sam da pa rabim B in pol ponavadi ugotovijo, da so res mal kontradiktorni in ne težijo več naprej)




sazi -> RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (7.3.2013 11:06:28)

IZVIRNO SPOROČILO: picola1


Pri naši P ne dobiš bolniške kr na lepe oči, da samo pokličeš pa poveš, da je otrok bolan pa ti potem za nazaj piše. Torej moram glih za vsako figo odpeljat otroka tja, če hočem imet kritje, zakaj me ni v službo. Drugače pa ja, tut pri nas pravijo za te tri dni



V našem ZD se je prej dalo odpirat bolniške preko telefona. Zdaj se ne da več. Ampak vseeno ni treba takoj tja letet. Ob vstavljeni kartici lako bolniško obprejo do 3 dni nazaj, v tem času se pa tudi to,kaj je z otrokom že pokaže in gre lahko istočasno še na potreben pregled.





Eva07 -> RE: Prosim preberite! Ignorantsko javno zdravstvo - ali se tudi vam to dogaja (15.3.2013 9:44:22)

hm, čakam na odgovor avtorice[sm=zmeden.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]