liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower Problem je v tem, da v pogodbi, ki si jo podpisala z vrtcem, primer stavke ni opredeljen, kakor tudi ni v nobeni zakonodaji. Zato je lahko MIZKŠ samo predlagalo, da naj za stavkovni dan smiselno uporabljamo zakonsko določbo, ki pravi, da če je vrtec odprt v soboto, da se k oskrbnini prišteje 1/22 oskrbnine. Je glej, Liliana, pritoži se.. morda ti ga bodo odšteli, ker ne bodo hoteli težav.. nekateri so naredili tudi tako in je potem vrtec samo tistim, ki so se pritožili stavko odštel, ker niso hoteli težav, ostalim pa je niso. Poznam primer. Je pa v pogodbi opredeljeno kdaj in kako izvaja vrtec svoj program.....in če otrok ni mogel v vrtec zaradi stavke, to ne pomeni odstotnosti otroka zaradi bolezni, potovanja ali druge želje staršev..... In ravno zaradi tega vrtec odšteva tistim, ki so se pritožili.....da ne bi imel težav, ker se zaveda, da lahko ima pravno težave...... Je pa to zelo velika svinjarija, ko se moraš za svojo pravico pri nekem državnem organu oz. zavodu s pritožbo boriti da nekaj dosežeš, kar bi ti moralo samoumevno pripadati.....ker te pač zavod tako lepo, po domače povedano j.e.b.e........ker boljše je, da odbije vrtec tistim 10, ki se pritožijo.....to je vseeno enih cca. 120 EUR.....300 se jih pa ne pritoži....in to znese lepo cca. 3600 EUR..... In ja, zdaj sem se pritožila.....prvič se nisem, čeprav sem se tudi mislila......pa sem potem rekla, za teh 15 EUR ne bom komplicirala....zdaj, ko so me pa že drugič poskušali na.tegniti pa sem se.....in še čakam odgovor......Kaj pa če boste kdaj stavkali 10 ali več dni.....? Se ja moram zasigurati, da bom vedela kako postopati takrat ....ko mi bo vrtec izstavil račun zaradi stavke in bom morala plačati 150 EUR za tisto storitev, ki ni bila izvedena.....
|