|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čez rok
16.2.2013 7:42:01   
amii
Danes sem 10 dni čez PDP. V začetku tedna sem imela CTG in UZ in ker je bilo vse OK sem prosila za še en teden časa, da bi narava naredila svoje. Sedaj se približuje dan, ko bi naj bil porod sprožen.

Vsak dan ki mine, brez da bi se porod začel po naravni poti, me je bolj strah. Kaj če je kaj narobe (gibe sicer čutim), zakaj se ne začne, prvič je bilo vse na rok, .... In navsezadnje, je že res težko prenašati breme zadnjih dni in še to z 2,5 letnim navihancem ob strani user posted image

Ali je katera kje zasledila morda statistiko, koliko žensk je čez rok in koliko se poveča kakšen zaplet zaradi poznega poroda? Nikjer ne najdem nič napisanega o tem. Samo "forsiranje" o umetnih sporžitvah porodov (imam kao gestacijski diabetes, kot vsaka druga v nosečnosti, z urejeno dijeto). Kaj je res kakšna nevarnost če nosiš 2 tedna čez PDP? Je bila katera od vas toliko čez rok in kako je potem potekal porod?

Včeraj sem si kupila ricinusovo olje. Je katera morda poskusila s klistiranjem sprožiti naravno pot začetka poroda?

Joj koliko vprašanj, ampak me res muči...............

Pa imamo svoj sonček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čez rok
16.2.2013 13:53:41   
sonček2009
Bila sem 11 dni čez rok. Zjutraj sem bila na CTG-ju. Doktor pove, da če ne prej bodo sprožili čez tri dni. Še isti dan popoldne dobila popadke. Rodila po slabih dveh urah popadkov, po 15 minutah v porodnišnici. Še dobro, da sem prišla do porodnišnice pravi čas. Rodila sem drugega otroka. Bilo je vse ok. Tako, da ni straha, da bo kej narobe. Tudi jaz sem imela doma 2,5 letnika. Še isti dan, ko sem šla roditi sem ga nosila na rokah. Uživajte še zadnje dni ali ure. Vse lepo in zdravo vam želim.

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2013 16:51:14   
hubi
14 čez rok, tableta za odpiranje mat. vratu, upadanje popadkov kljub umetnim, posledično cr.

(odgovor članu sonček2009)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2013 8:35:03   
aprilčica07
Prvič dva dni čez, drugič pa celih deset dni. Zjutraj sem bla na CTG, popadkov nič, črta ravna. Z dr sva se dogovorile, da pridem drugi dan zjutraj, da mi sprožijo. Pa ni blo treba. Ščipat začelo okrog poldne, malo po dveh sva bla v P, ob treh in petnajst minut smo že imeli našo pupo.... user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2013 17:13:18   
ursonok
Ricinusovo olje
jaz sem bila 12 dni čez rok, vsega sem imela poln k*, zato sem si nabavila ricinusovo olje in ga spila eno dozo ob 18h zvečer. Baje naj bi začel delovat po dveh-treh urah. Kot nalašč pa sem čez eno uro, tj. ob 19h, dobila prave popadke, v križu (nič povezano s prebavo), in to takoj na 3 minute. Po eni uri popadkov me je začelo še zvijati zaradi olja. Že doma sem letela na wc kakih dvakrat, v P so mi dali klistir, ki je bil brezveze, nato me priklopili na CTG - vmes sem enkrat samo potrgala vse žice s trebuha in letela na wc, ker sem imela najhujšo drisko v življenju. Babica me je samo gledala. Zvijalo me je še dve uri - hkrati pa popadki user posted image user posted image
Skratka, meni olje ni sprožilo poroda, mi je pa vse skupaj malo zapletlo. V tej nosečnosti ga ne mislim pit user posted image user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?