amii -> Čez rok (16.2.2013 7:42:01)
|
Danes sem 10 dni čez PDP. V začetku tedna sem imela CTG in UZ in ker je bilo vse OK sem prosila za še en teden časa, da bi narava naredila svoje. Sedaj se približuje dan, ko bi naj bil porod sprožen. Vsak dan ki mine, brez da bi se porod začel po naravni poti, me je bolj strah. Kaj če je kaj narobe (gibe sicer čutim), zakaj se ne začne, prvič je bilo vse na rok, .... In navsezadnje, je že res težko prenašati breme zadnjih dni in še to z 2,5 letnim navihancem ob strani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Ali je katera kje zasledila morda statistiko, koliko žensk je čez rok in koliko se poveča kakšen zaplet zaradi poznega poroda? Nikjer ne najdem nič napisanega o tem. Samo "forsiranje" o umetnih sporžitvah porodov (imam kao gestacijski diabetes, kot vsaka druga v nosečnosti, z urejeno dijeto). Kaj je res kakšna nevarnost če nosiš 2 tedna čez PDP? Je bila katera od vas toliko čez rok in kako je potem potekal porod? Včeraj sem si kupila ricinusovo olje. Je katera morda poskusila s klistiranjem sprožiti naravno pot začetka poroda? Joj koliko vprašanj, ampak me res muči...............
|
|
|
|