liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Ja....pravico do splava lahko ženska ima.....pravice do načina poroda pa ne......ne razumem tega ravno najbolj, verjamem pa, da mi boš ti to podrobno razložila, ti, ki gledaš z objektivne luknje, zakaj ena pravica da, druga pa ne.......v enem in drugem primeru namreč gre za otroka......ne zgolj za mater...... Ja, a veš da ti tudi če gledam iz moje lukne ven glede tega ne znam ne vem kako logično in strokovno razložit...lahko pa poskusim tako preprosto...po kmečki pameti......na prve oči se zdi stvar ista...pa vendar ne....če ne drugo je razlika v tem, da se v enem primeru ženska želi otroka rešit v drugem pa ga rodit...v enem primeru se ne gre za otrokovo dobro ( vsaj v fizičnem smislu ne)...v drugem pa naj bi se šlo.... Ne razumem zdaj najbolj....v katerem primeru je kaj......? IZVIRNO SPOROČILO: pelin Pa se ti to res zdi prav, da bi zaradi kaprice in finančne zmožnosti lahko v porodniški sobi delali vse kar nam srce poželi....res to zagovarjaš ali le provociraš? Ker pač ti vse mogoče vidiš ,... a ti v takih primerih ne pride na pamet, koliko enih zlorab, krivic in na splošno nepravilnosti bi bilo na tem mestu, če bi takšne stvari v prvi vrsti usmerjala finančna zmogljivost in kaprice posameznic in niti pod razno zdravstveni razlogi.... Ne vem sicer zakaj se tebi vedno zdi, da tisti, ki se ne strinja s tabo tebe provocira...... Zlorabe se dogajajo že zdaj....ker se za carski rez že zdaj lahko odloči le tista ženska, ki ima v bolnišnici veze......to pomeni, da pozna tega ali onega doktorja (ker, če pozna samo sestro, to ni dovolj).....kar posledično pomeni, da gre za "močno" žensko, za tisto, ki ima denar.....ker nekdo, ki denarja nima, običajno osebno tudi ne prijateljuje z doktorji......in potem se taka ženska dogovori z doktorjem, da ji bo naredil carski rez....in ta carski rez gre v breme zdravstvene zavarovalnice.....ki pa kot vemo ima določene finančne probleme že od nekdaj......in ker gre ta dogovorjen carski rez "po vezah" v breme zdravstvene zavarovalnice, morajo zdravniki pri drugih carskih rezih malo šparati......in potem forsirajo pri ženski vaginalni porod do zadnje meje, tako dolgo, da postane že prepozno za carski rez ali pa carski rez naredijo tik pred zdajci, ko je življenje otroka in matere že precej ogroženo....in niti ni malo takih primerov (ti sama, če se ne motim si dala en tak primer, poznam tudi jaz eno, ki je prišla v porodnišnico skupaj z mano, ob 7 zjutraj, carski rez so ji pa neredili šele ob 23. uri zvečer.....in dete je seveda popilo malo plodovnice, pa ne zaradi carskega reza)...... In če daš take izbire carskih rezov na samoplačniško listo, bodo kaprice razvajenih žensk, ki se zdaj šlepajo na zdravstevni zavarovalnici (ker se odločajo za carski rez zato, da se ne bi razširile tam spodaj, ali ker jih je strah bolečine) pač plačane..... In se mi zdi pač to, da bi dali ženski na izbiro, kako naj rodi, tako da bi se ta izbira, ki zahteva operativni poseg in ni zdravstveno indicirana plačala, se mi ne zdi slabo.....saj test za downow sindrom v Honkongu tudi stane 900 EUR, pa si ga je marsikatera privoščila in ga plačala...... Pri nas pa ni izbire.....ženska tudi ne more roditi naravno.....ker vaginalni porod, ki je sinonim pri nas za naravni porod ni naravni porod...... Pač, jaz sem zato, da se da na izbiro.....da ženska lahko rodi naravno, ali s carskim rezom, ali vaginalno, ali z epiduralno itd......pri nas pa te izbire ni......pri nas moraš roditi, če nimaš vez seveda, vaginalno, da te razrežejo, nafilajo z umetnimi popadki in to je to in to je najbolj prav......vse drugo so zgolj kaprice razvejenih žensk...... In pač malo me motijo taki komentarji...."sem proti carskemu rezu....jaz sem rodila naravno in trpela bolečine zato jih moraš tudi ti....ženska ni vredna biti mati, če jo je strah poroda in bolečin, če zahteva carski rez...." Ok....bodi ti proti, samo potem drugim ne omejuj že vnaprej možnosti in ne obsojaj in ne obtožuj.....
|