|
RE: Bi se odločile za nosečnost, če ... 17.2.2013 10:39:42
|
|
|
|
ronja
|
Glede na to, da sprašuješ, ali bi se v tvojem primeru odločili, predvidevam, da si oba s partnerjem otroka želita in te zanima samo, če se da s tem denarjem prit skozi z dojenčkom. Odogovor je ja, seveda se da in ni nič strašnega:). Navsezadnje ima veliko ljudi še manjše dohodke, pa gre. Za prvega dojenčka je sicer res treba precej stvari nabavit, vendar je to 1x in konec. Sproti pa dojenček ni tako velik strošek (če dojiš). V dveh letih pa bo upam tudi situacija šla na boljše, v skrajnem primeru pa še vedno lahko gresta v tujino (tam z izobrazbo lažje najdeš službo kot tu, vsaj v naši stroki)... Pelin, po moje se finančno gledano otrok na dolgi rok nikoli ne splača - ker stanejo gotovo več kot zanje dobiš. ne vem, nimam jih toliko, da bi OD dosegal kake strašne višave , ampak vseeno - če jim hočeš nudit kaj ekstra, kak izlet, zoo, lutke, kar jih pač zanima,... pa navsezadnje se že v vrtcu kar nabere vseh teh "ekstra", pa ko so v šoli imajo navadno še kako dejavnost... in potem vedno več... in ko so najstniki si želijo marsikaj, kar obremeni družinski proračun... se mi zdi, da finančno se ti ravno ne izide. Otroke imamo zato, ker si jih želimo, starševski nagon, nekateri so zelo previdni in vse prej preračunajo, drugi impulzivni, nekatere otrok preseneti... Vse je lahko na koncu ok:). Kaj je komu predpogoj, ima vsak po svoje narejeno: enim je končana izobrazba, enim služba, enim stanovanje, enim vse to, eni rabijo za svoj mir prej službo za ndč in določeno plačo, drugi hočejo imet odplačan kredit... Midva sva bila nekje vmes (fax, služba za dč in ndč in stanovanje) tamala ,nista neodgovorna. Službe pridejo in grejo, otrok ti pa ostane. Po moje je treba pogledat vse: najprej seveda željo, ki je prvi predpogoj, potem pa ostalo: sem spadajo tako finance kot tudi starost, zdravje, itd... IN pogledat, kaj je bolj tvegano. V tvoji situaciji je bolj verjetno, da bi zaradi čakanja na koncu ostala brez otrok kot to, da bi otrok ne imela s čim živeti, saj se znajdeta in imata eno plačo in kje bit. emibu, eno je obdržat otroka, če se zgodi, drugo pa ga je planirat. Ti ga pri 16ih verjetno nisi planirala (če si ga, se opravičujem, bi bila pa res prva tu, za katero bi slišala). Če se otrok zgodi, ga dostikrat obdržijo tudi starejše ali večkratne mame, ki so sicer mislile kariero rojevanja končat. Doma si in lahko v miru uživaš v nosečnosti. Nobene slabosti in pregledov ne boš potrebovala opravičiti pri delodajalcu in vzeti bolniške. Po porodu boš lahko uživala s svojim otrokom, brez odštevanja mesecev in dni, kdaj se moraš vrniti na delovno mesto. Finančno sta s partnerjem trenutno neodvisna. Podpis. Kar se tiče zaposlovanja mater, je pa verjetno malo odvisno od starosti otrok (v vrtcih so veliko bolni...) in njihove količine;). Je pa res, da je bolj ziher nekdo, ki je z otroki zaključil, če tako gledaš...
|