|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi se odločile za nosečnost, če ...
16.2.2013 21:15:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

Grozno,grozno,grozno! Ravno zaradi takih ljudi ki razmišljajo z "glavo" namesto s srcem smo tam kjer smo in smo ljudje slabši od najslabšega!
Rodila sem pri 16 letih v 1. letniku srednje šole brez vsega in brez da bi pomislila na to da ga ne bi imela ker nimam financ-vse se da če se hoče je bil vedno vedno moj moto.
Letos bom dopolnila 20 let živiva v 170 kvadratov velikem novem stanovanju,letos kupujeva avto,moj ima plačo borih 1000 eur jst pa kar pride tu pa tam preko študenta. Poleti na morje,pozimi kako znese v toplice na oddih ali smučanje. Pa smo srečni,midva srečna,mali srečen! Življenje je lahko tako hudičevo lahko če si ga le ne kompliciramo!

Če lahko vidva preživita s 1000€ na mesec ok. Midva pač ne morva. Je tudi odvisno v katerem delu Slovenije živiš. V Prekmurju si lahko tudi jaz privoščim novo stanovanje 170m2, medtem ko v Lj. stane tako stanovanje celo premoženje. Sklepam, da so vama na začetku finančno pomagali tudi starši? Jaz si npr. v primeru, da bi imela 1000€/mesec otroka preprosto ne bi mogla privoščit, ker samo kredit in stroški za stanovanje nanesejo 800€. Od države pa ne pričakujem nič.

In meni se ne zdi kompliciranje, ker nekateri razmišljamo odgovorno in se ne odločimo za otroka kar čez noč.

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
16.2.2013 21:19:32   
Anonimen
emibu- A.-ali sta zadela na loteriji
B.-ali so vama to novo stanovanje častili "strici iz ozadja"

mislim, da druge možnosti ni....

razvajena mularija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
16.2.2013 21:20:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

1300 neto plače, moj bog, bi bili bogati če bi toliko zaslužil.
500 evrou plače, jaz brezposelna, s tem da sva si komlet stanovanje, veliko 100 kvadratov opremila v 7 mesecih, in najinemu otroku ni nič mankalo. in vsake 3 mesece si gremo glavo kam spočit, naj bo to eu prestolnica ali pa toplice. in ja z najinimi (sedaj) 900 evri. vse se da če se želi.

Tole tekmovanje kdo manj zasluži in še vedno preživi mi gre že pošteno na živce. Raje povej koliko dobita še od države? Kaj so vama prispeval starši? Sklepam, da 100m2 veliko stanovanje nista kupila sama, ampak vama je bilo podarjeno. Torej nimata kredita? No normalne družine dajo približno 700€ na mesec samo za kredit ali najemnino in stroške za stanovanje. Si ne predstavljam živeti z 900€/mesec in vsake 3m potovati. No ja, razen če me še kdo drug zraven finančno podpira...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
16.2.2013 21:29:36   
LuLu
 user posted image    user posted image    user posted image
Zabavna tema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.2.2013 23:07:20   
rapinter
Doma si in lahko v miru uživaš v nosečnosti. Nobene slabosti in pregledov ne boš potrebovala opravičiti pri delodajalcu in vzeti bolniške. Po porodu boš lahko uživala s svojim otrokom, brez odštevanja mesecev in dni, kdaj se moraš vrniti na delovno mesto. Finančno sta s partnerjem trenutno neodvisna. Če se vama zgodi, da to stabilnost za nekaj časa izgubita, se pa lahko še vedno obrneta na državo, ker zaenkrat naša država še pomaga ljudem v denarni stiski. To ni kraja, ampak pomoč. Saj tudi ko vložiš vlogo na njej piše Vloga za uveljavljanje pravic... in ne Vloga za krajo denarja od države.
Iz čisto lastnih izkušenj pa lahko rečem, da vsak raje zaposli mater, kot pa mlado žensko, ki šele načrtuje družino.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 30
16.2.2013 23:13:35   
Anonimen
Da odgovorim avtorici - da se. Jaz imam stalno službo in 1400 EUR plače neto, moj je trenutno brezposeln, živiva v najetem stanovanju, od države ne jemljeva popolnoma nič, nobeden od staršev nama ne pomaga. Kreditov nimava. Živiva relativno skromno, na mesec privarčujeva okrog 500 EUR. Zaenkrat je na varčevalnem računu 15 000 EUR (varčujeva za nakup svojega stanovanja). Ravno sva kupila nov avto za 12 000 EUR - z gotovino. Čakava svojega prvega otroka, po njegovem rojstvu bova porabila več, ampak vsaj na začetku si lahko precej pomagaš z rabljenimi stvarmi - oblačili, vozičkom, itd. Ko bo moj spet našel službo, bo še lažje.
Ne pritožujeva se sploh, dobro nama gre.

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
17.2.2013 10:39:42   
ronja
Glede na to, da sprašuješ, ali bi se v tvojem primeru odločili, predvidevam, da si oba s partnerjem otroka želita in te zanima samo, če se da s tem denarjem prit skozi z dojenčkom. Odogovor je ja, seveda se da in ni nič strašnega:). Navsezadnje ima veliko ljudi še manjše dohodke, pa gre. Za prvega dojenčka je sicer res treba precej stvari nabavit, vendar je to 1x in konec. Sproti pa dojenček ni tako velik strošek (če dojiš). V dveh letih pa bo upam tudi situacija šla na boljše, v skrajnem primeru pa še vedno lahko gresta v tujino (tam z izobrazbo lažje najdeš službo kot tu, vsaj v naši stroki)...

Pelin, po moje se finančno gledano otrok na dolgi rok nikoli ne splača - ker stanejo gotovo več kot zanje dobiš. ne vem, nimam jih toliko, da bi OD dosegal kake strašne višaveuser posted image , ampak vseeno - če jim hočeš nudit kaj ekstra, kak izlet, zoo, lutke, kar jih pač zanima,... pa navsezadnje se že v vrtcu kar nabere vseh teh "ekstra", pa ko so v šoli imajo navadno še kako dejavnost... in potem vedno več... in ko so najstniki si želijo marsikaj, kar obremeni družinski proračun... se mi zdi, da finančno se ti ravno ne izide. Otroke imamo zato, ker si jih želimo, starševski nagon, nekateri so zelo previdni in vse prej preračunajo, drugi impulzivni, nekatere otrok preseneti... Vse je lahko na koncu ok:).

Kaj je komu predpogoj, ima vsak po svoje narejeno: enim je končana izobrazba, enim služba, enim stanovanje, enim vse to, eni rabijo za svoj mir prej službo za ndč in določeno plačo, drugi hočejo imet odplačan kredit... Midva sva bila nekje vmes (fax, služba za dč in ndč in stanovanje)

tamala ,nista neodgovorna. Službe pridejo in grejo, otrok ti pa ostane. Po moje je treba pogledat vse: najprej seveda željo, ki je prvi predpogoj, potem pa ostalo: sem spadajo tako finance kot tudi starost, zdravje, itd... IN pogledat, kaj je bolj tvegano. V tvoji situaciji je bolj verjetno, da bi zaradi čakanja na koncu ostala brez otrok kot to, da bi otrok ne imela s čim živeti, saj se znajdeta in imata eno plačo in kje bit.

emibu, eno je obdržat otroka, če se zgodi, drugo pa ga je planirat. Ti ga pri 16ih verjetno nisi planirala (če si ga, se opravičujem, bi bila pa res prva tu, za katero bi slišala). Če se otrok zgodi, ga dostikrat obdržijo tudi starejše ali večkratne mame, ki so sicer mislile kariero rojevanja končat.

Doma si in lahko v miru uživaš v nosečnosti. Nobene slabosti in pregledov ne boš potrebovala opravičiti pri delodajalcu in vzeti bolniške. Po porodu boš lahko uživala s svojim otrokom, brez odštevanja mesecev in dni, kdaj se moraš vrniti na delovno mesto. Finančno sta s partnerjem trenutno neodvisna.

Podpis. Kar se tiče zaposlovanja mater, je pa verjetno malo odvisno od starosti otrok (v vrtcih so veliko bolni...) in njihove količine;). Je pa res, da je bolj ziher nekdo, ki je z otroki zaključil, če tako gledaš...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
17.2.2013 10:59:45   
mamica deklicam
ronja pod tvoj post se pa jaz podpišem. Si zelo lepo napisala in upam, da si anonimni s tem pomagala.

Službe bomo tisti, ki smo trenutno brez (tudi jaz sem med njimi, pa imam univ. izobrazbo in baje našega kadra primanjkujeuser posted image ) že prej ali slej dobili, če pa se odločiš za otroka, pa nimaš kaj za čakat, ker se vmes lahko zgodi marsikaj. Ko sva se midva odločala za tretjega, sem imela službo za NDČ, pa se je zgodil SS, potem ni uspelo več. Medtem še zgubila službo, pa sva se odločila, da bova vseeno imela tri, čeprav je samo ena plača doma. Jaz zraven še nekaj delam, tako da z OD in tem denarjem malo prispevam k finančnemu položaju. In ker sva že od malega bila navajena z majhnimi zneski živeti, nama tudi to ni sedaj problem. Kar rabiš za otroka, se da tudi rabljeno dobiti, ni nujno da je vse novo. In nekateri še radi dajo stvari, samo da se jih znebijo user posted image user posted image

Ženske se staramo in berem tu veliko zgodb, kakšno kalvarijo morajo nekatere dati skoz, da sploh pridejo do svojega sončka. Tako, da jaz bi ti rekla, če sta oba za otroka, bosta tudi finančno prišla skozi. Kjer je volja je tudi moč!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
17.2.2013 11:36:45   
ta*mala
Jaz sem bila ravnokar v situaciji odločit se denar ali zaposlitev s slabo plačo... saj midva nisva obsojena samo na eno plačlo... jaz delam od doma, trenutno na avtorske pogodbne... zaslužim lepo plačo, delovni čas je povsem prilagodljiv mojim željam... delam po cca 6 ur na dan.

Imela sem možnot iti v službo za 8 ur na dan, 12 ur od doma s pol manjšo plačo, vendar se za to nisem odločila... ker se mi nekako zdi, da raje zaslužim več in malo prišparam za kasneje... od 600 eur nebi mela kej šparat...ker prej sem dejansko imela službo in še doma "flikala", da sva mela kej za zapravtuser posted image zdaj sem se pa odločila, da bom raje od doma, kot da delam še naprej po cel dan...

Edino kar zdaj tuhtam je, kako bo v času, ko ne bom mogla delat... sicer nama ostane še njegova plača... vendar vseen sem dvomih, naj še naprej ostanem na avtorski ali grem na sp, kaj je bolje v primeru porodniške... od prej imam 15 mesecev delavne dobe... kera ve kaj več o tem, kako je v mojem primeru?

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.2.2013 11:45:21   
ronja
Ne vem, kaj je boljše, imam pa sosedo, ki prek sp.ja dela (ne vem, kako se pravno reče, je pa tako kot avtorske pogodbe, pač te najamejo za določeno delo). Ona si plačuje prispevke pač sp in potem bo dobila porodniško.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ta*mala)
Neposredna povezava do sporočila: 35
17.2.2013 13:22:09   
ta*mala
Ja to štekam... sam v mojem primeru si prispevkov ne bom plačevala celo leto... če bo vse posreči... in potem tako in tako manjkajoče mesece računajo drugače... in mi bo samo še zbilo tistga minimalca... a ni tako?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.2.2013 15:58:54   
emibu
Nobene loterije,nobenih stricev iz ozadja,so pa streho častili starši namesto ohceti user posted image . Moj je imel privačevanih cca. 13.000 (krst,birma,delo preko študenta) ampak ja bejbe če je treba za vsako malarijo nekoga najet potem res ne gre skozi! pa če je treba da dete nosi s'oliver in niti ne pogledate H&M tudi ne gre skozi! pa še bi lahko naštevala...od države dobiva 100 eur otroških če smo že tako natančni tako da nič bat vaš davkoplačevalski denar ni šel za naš pralni stroj! pa ko se nekaj zagrabi je treba tudi kdaj še popoldne kakšno črno luknjo najdet..midva sva nažagala par prikolic drv in jih menjala za polaganje ploščic v kopalnici..vrjamem da je težko in da ni ampak samo jambranje in tarnanje in zavistnost drugih vas ne bo daleč pripeljala!

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu ta*mala)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 18:26:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 18:29:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
18.2.2013 12:44:54   
nyna84
Prva nosečnost - nenačrtovana (pred 9 leti):
jaz končala srednjo šolo, formalno vpisana na faks, delala preko ŠS
on zaposlen NDČ: 120.000 SIT neto plače
živela v hiši pri njegovih starših (v ločenem gospodinjstvu)

Druga nosečnost - načrtovana (pred 5 leti):
jaz absolventka, delala preko ŠS
on zaposlen NDČ: 900 € neto
stanovanje še isto

Danes:
Oba zaposlena NDČ
skupni dohodek (plače) 2.000 € neto
nova hiša (smo vseljeni ampak še ni čisto dokončana) in posledično velik stanovanjski kredit
Bi rada imela tretjega, pa ne upam, dokler se nama dohodki ne povišajo.user posted image
Tako da sem trenutno v fazi čakanja (nekaj se mi obeta glede službe, pa ni še sigurno)

Imajo ostale prav, vedno se da - kjer je volja, je tudi pot.
Ampak enkrat prideš pa tudi do tega, da se res da, ampak ali je tega treba?
Da životariš iz meseca v mesec in gledaš na vsak €? Da se sekiraš zaradi financ, namesto da bi užival s svojo družino?

Finančna stabilnost JE pomembna.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.4.2013 11:44:07   
Metuljčica 2013

Bi se odločile za otroka (nosečnost), če:
- bi imele rešen stanovanjski problem (s kreditom, seveda)
- če bi partner imel službo za NDČ (1300 neto)
- če bi vi pravkar izgubile službo in ne bi izgledalo, da jo boste kmalu dobile

smo se, s tem, da smo brez stanovanjskega kredita, zagotovljena streha nad glavo - lastna, moj ima službo, kar zanesljivo in jaz sem brez službe že cca. pol leta. Sem se pa odločila za še enega predvsem zaradi že zdaj velike starostne razlike s prvim otrokom in moje ne več tako rostne mladosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
4.4.2013 11:50:59   
Metuljčica 2013

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

In ker sva že od malega bila navajena z majhnimi zneski živeti, nama tudi to ni sedaj problem. Kar rabiš za otroka, se da tudi rabljeno dobiti, ni nujno da je vse novo. In nekateri še radi dajo stvari, samo da se jih znebijo user posted image user posted image

Ženske se staramo in berem tu veliko zgodb, kakšno kalvarijo morajo nekatere dati skoz, da sploh pridejo do svojega sončka. Tako, da jaz bi ti rekla, če sta oba za otroka, bosta tudi finančno prišla skozi. Kjer je volja je tudi moč!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.4.2013 12:04:10   
mamamajča

Seveda!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
4.4.2013 12:20:07   
Petka09
Glej saj ne vprašuje za deset let vnaprej, ampak za zdaj. Nihče ne ve kaj se lahko v prihodnosti zgodi, bolezen, nesreča, .... in tako razmišljat je res bv.
Da pa nekdo preden da se odloči za otroka, malce pogleda finančno stanje in da ima rešen stanovanjski problem je pa samo pohvalno. Še preveč, večina žensk se odloča impluzivno za otroka, ker si ga želi, ker ga imajo že vse, ker...., nima pa pošlihtanih osnovnih življenskih razmer, pa živi v stilu: eh saj nekako že bo. Potem pa jamrajo po forumih, pa fehtarijo ipd., na koncu še ljubezen izpuhti in kaj ostane? Sama z otrokom in ne ve kod ne kam.
Tudi to, da je ženska brezposelna in da živi pri partnerju in v večji meri čist odvisna od njega, ni po mojem okusu in bi krepko premislila, če bi se podala v nosečnost.

Podpis!!

Odgovor je: DA!, če gre za prvega otroka.
Bi si pa prizadevala za službo in to takoj, ko še ne bi bila noseča, ker bi mi to povečalo znesek porodniške. Plus, da bi si v vsakem primeru iskala delo in tudi sprejela kar bi dobila ne glede na izobrazbo (odvisno kako zaposljiv kader bi bila s svojo službo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?