ronja -> RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med bratoma... (14.2.2013 22:08:59)
|
hehe, če je poker face & co. normala, potem sem zelo vesela, da imam duševno motnjo, moj svet je precej lepši[sm=smiley1.gif] Najboljša mi je pa, da je impulzivnost duševna motnja[sm=jezicek.gif]. Pa disleksija, itd... Ja, drugače razmišljajo, vendar to ne pomeni, da imajo duševno motnjo, mešaš hruške in jabčka. Pri duševnih motnjah gre za porušeno kemično ravnovesje v možganih, pri disleksiji pa za drugačen način UPORABE možganov. Podpis. Normalna uporaba možganov se mi zdi v bistvu precej majhna (baje da jih uporabljamo samo 10%, nekatere raziskave sicer temu oporekajo)... zato se mi ne zdi nič narobe z drugačnim razmišljanjem. Niso vsi dislektiki naredili čuda za človeštvo, ampak tudi velika večina normalnih ljudi ne;). pelin, ti se piči, s komer želiš, če te to osrečuje. To sem ti napisala samo, če bi slučajno kdaj hotela, da tvojo kritiko slišijo ljudje, ki jim je namenjena - da bi se zamislili, kot si sama napisala, da si si želela. Da pač pri nekaterih bolj pali drug način. Pri nekaterih pa veliko bolj tvoj način, zato je pa forum fajn. Sama se nimam za svetohlinsko, vsekakor pa znam bit ful težka - če ne drugega se je težko prebit čez moje poste, svaka čast tistim, ki se... Silim pa nobenega ne, tako da se ne sekiram. ko te pač nekdo mojega kova ( ali Pokerčica...in podobne) stisnemo v kot, pa jo za nekaj časa ucvirneš dol s foruma... Lej, na vsako stvar, ki je bila meni napisana, sem kolikor vem, odgovorila. Ne vem pa, kje naj bi me stisnile v kot, nisem se počutila tako. Če mi razložiš, bom z veseljem še enkrat pogledala. Vmes pa res nisem bila na forumu, ker sem šla nazaj v službo in je časa malo manj kot prej. Zdaj me spet par dni ne bo, ker ima nečak rd. Bom pa kasneje pogledala in odpisala, ok? Da sem se kje motila, sem pa že veliiiiikokrat napisala! Zelo pogosto dam primer, kako sem sama delala isto napako in kako sem jo rešila. Tega res nisi dobro brala. Povej temo in ti povem primer. Kjer se zdaj motim, seveda ne morem vedet, če še nisem ugotovila, zato ti primera iz sedanjosti ne morem dat, ampak za nazaj pa vsekakor, nekajkrat so mi tudi punce tu gor odprle oči. V konkretnem primeru: sama sem se motila, ko sem otroka učila, da se ne sme tepst, da ne sme udarit nazaj, itd... Ker branit se mora in če vse ostalo zataji, je tudi to boljše kot nič. Ne vem, kje ti tu vidiš samohvalo? Da sem vesela, da sem koooončno našla rešitev, ki je delala? ja, seveda sem vesela. Ni pa to noben moj hud dosežek, sploh ker nisem sama do tega prišla in sploh ker je kar dolgo trajalo... Tudi mislim, da sem se pred kakim letom motila o tej temi, ko mi je Frodo napisala, da ni prav obravnavat verbalno in fizično nasilje različno (to sva se še strinjali) in da če se nekdo ne zna drugače branit, ne smeš enemu vzet orožja, drugemu ga pa pustit (če malo povzamem). Prej sem mislila, prepričana iz vrtca, da bi vzgojiteljice že ustavile besedno ravsanje, vendar res ni povsod tako, sploh kasneje v šoli ne. In sem spremenila mnenje. Ne vem, kako to, da tega nisi opazila, ker sem se tam ravsala z njo, ravno iz tvoje strani - da se pač ne sme tepst pa pika, da bojo že odrasli naredili red, če bo šlo čez rob. Ona pa je imela dober argument, da se nekateri otroci ne morejo besedno tako dobro branit in je to njihov edini način - in če ne vidiš prej psihičnega nasilja, običajno v obliki besed, potem tudi ni fer, da prepoveš fizično. potem sem pomislila, da je to res, ker sem tudi sama vedno, kadar je prišlo do česa takega, vedno vprašala: "kaj si ji pa ti naredila?" in je bilo vedno nekaj zadaj. Edino v tem se nisva strinjali, da se da to otroke naučit. Se da - svoje gotovo. Vprašanje pa, če lahko en prvošolček to nauči enega tretješolca, recimo... pelin, lej, to, da ima nekdo drugačen način, ne pomeni nujno, da se skriva za njim, mogoče mu je pač lažje drugače izrazit svoje misli. Drugače razmišlja, kar ne pomeni, da misli enako, pa se dela drugačnega. Lahko enostavno na tak način razmišlja. Ne vem, daj mi primer, da bom boljše razumela, ker ne vem, če te prav razumem... In to, da se nekateri poznamo in imamo radi, še ne pomeni, da smo si kaj dolžni. IN vseeno se znamo pohecat ena iz druge - v reali in virtuali:). Tudi se dostikrat ne strinjamo in se tudi spričkamo, samo da zato ni nobena užaljena, ker pač ne jemljemo vsega tako resno, ker enostavno mislimo, da ne bo imela vsaka reč tako hudih posledic, kot jih velikokrat predividiš ti. Kar se pa Volge, Gine, Kerense &co. tiče, pa sem skoraj prepričana, da jih nismo pregnale me;).
|
|
|
|