vesper
|
hej sadrika sem ti že pri nosečkah hotela pisat kje si, pa vidim, da si se tukaj tudi oglasila suuuper za sprehod. A ne da paše?? Meni se je prvič po 10dneh zraka zdelo, da se mi je Marija prikazala na nebu Ko sedaj bremet vojo zgodbo, glede dojenja, se mi zdi da berem svojo 14dni nazaj, čist zares. Pri nas je bila edino to razlika, da se meni ni zredil v 14 dneh niti grama sadrika, niti grama. Potem veš kako sem se počutila. Bila sem ful ponosna, da se na polno dojiva, potem pa šok pri vaganju. Ampak vse to je že za nama in sedaj lepo napredujemo, zredili smo se za 1kg v 15dneh, res da z dodatki, ampak pomembno je, da se redimo in je mali zadovoljen. glede novalaca pa tako- midva sva imela na začetku klasičnega, to je novalac 1, ampak sma imela fuuuul težave pri kakanju. Ni mi kakal tudi dva dni, ampak se je tako napenjal in jokal, da sem mislila, da ga bo razneslo. Potem mu je pratronažna pomagala z bibipalčko namazano v kremico in se je pokakal kot kralj. To je bilo zanja takšno olajšanje da je joj, pa zame tudi. Ampak to ni bila rešitev, ker je kakal samo z pomočjo te palčke, sam sploh ni mogel, ker je imel pretrd kakec in ni in ni šlo zdaj sva pa prešla na novalac IT, ki je namenjen prav zaprtju. Zdaj pa kakamo 3-4x na dan. Res pa je, da mu dajem tudi sirup lactecom, ki je namenjem prav temu, da lahko kaka mehko in posledično lažje odvaja. Saj vem, verjetno bi marsikdo rekel, da ni problema če kaka na dva dni, ampak jaz ga enostavno nisem mogla gledat, kako se revež muči in posledično joka in je nemiren. Zdaj pa lepo sam kaka in se tudi fajn sprda in je zadovoljen glede obrokov- prej ko sva imela dojenje + dodatek sem mu prvo dala zizo, ga po hranjenju stehtala, da sem videla koliko je dejansko pojedel, potem sem mu dodala toliko dodatka, da je pojedel vse skupaj 60ml. Potem mi je posotpoma zmajnkovalo mleka in sem se sprijaznila da bova pač mogla it na AM. Do prejšnjega tedna sva jedla na obrok nekje 60ml in potem sem mu čez kakšnih 15min ponudila še 30ml, ker je imel 60 počasi premalo. 90ml mu nisem mogla dat naenkrat skupaj, ker mi je potem vse izbruhal, mu je bilo preveč. Zdaj poje že celih 90ml brez predaha. Jeva pa nekje tako, čez dan na 3 ure, včasih tudi 2 uri, ker je po 90ml učitno še lačen, vendar mu zaenkrat ne bom povečala, ampak bova šla na povečanje spet postopoma. Ponoči pa spi včasih tudi 4-5ur skupaj ali pa se zbudi maximalno na 3ure. V glavnem budim ga ne za hrano, ko je lačen se vedno zbudi sam in to zelooo alarmasto vozičkanje midva greva ven vsak dan in obema zelo zelo paše. Pa to kr za nekaj urc. trebuha jaz več nimam, imam še samo mlahavo vse skupaj. Telovadit bom pa začela nekje v začetku marca.