|
RE: Je res umr Črt, sin JJ? 11.1.2013 13:24:50
|
|
|
|
ronja
|
Groza! Nimam pojma, kdo spravi tako novico dalje, verjento ne novinar, ki je preverjal info in ugotovil, da je neresnična. Tako da ne bi tu njega obsojala, to je njihovo delo - da preverjajo novice in jih preverjene servirajo naprej, zato ga ne bi odpustila, ker je to preverjal - če bi nepreverjeno serviral dalje, je drugo, seveda... Nimam pojma, kako bi se opozicija okoristila s tako potezo, saj se vsakemu normalnemu človeku zasmili starš bolnega otroka in si reče, jasno, da traparije dela, če ma pa doma štalo... Tak da se mi zdi to nelogično. PO drugi strani se mi zdi pa čisto psiho, da bi sam to dal ven (vendar ker dejansko je vsaj malo psiho, je tudi možno) - če je to naredil sam jj oz. njegovi, pa se mi to dete resnično smili še bolj kot se mi že itak... Štekam, da greš čez marsikaj, če si pač tak karakter, da uporabiš pa svoejga otroka za politiko in to na tak krut način, tega pa res ne štekam več. Rajši ne bi verjela, da je to možno... hah, Janša povodni mož Ta je bil vsaj lep, šarmanten in plesat je znal dobro... pelin, na žalost poznam en par, ki prisega na JJ. Me je pa včasih skoraj malio sram, da en del tega para ne uporablja razuma in verjame drugemu delu;). Ampak res samo enega, vsi ostali smo pa na demonstracijah:D. No, par jih je še, ki jim je vseeno, ker se s trenutnim sistemom imajo čisto fajn, so med tistimi, katere je LIli opisala, da so zaračunavali svašta;). Je pa res, da JJ volilci hodijo na volitve, tisti, ki jim je vseeno, seveda ne, tisti, ki so za karkolidrugega pa samo kadar res zagusti. Pa saj itak ni bil izvoljen, tak da... Ankica, tisto pismo mame je pa res dobro napisano! Na nivoju in z argumenti. Ravno to je problem pri ljudstvu... smo še preveč razdeljeni na naše in njihove oz. na leve in desne... Podpis. Med vojno je moji babici soseda (žena nemškega oficirja) rekla: "Čuj, daj ti bolj skrivaj te svoje partizane!" Seveda ni povedala možu;). Če so lahko to ženske v vojni naredile, zakaj ne bi mi mogli zdaj? Veš, ravno to je problem pri nas.....da se človeka takoj ožigosa kot desničarja in kot malone fanatičnega privrženca Janeza Janše, če človek pove, da ne podpira demonstracij na tak način, kot so bile te izvršene S tem se tudi strinjam. Ne verjamem, da je Lili v resnici zagovornica JJ, samo pravi, da če bojo predčasne volitve, bo šlo samo še več denarja, gor bo pa še vedno ista garnitura, pač enkrat levi, enkrat desni, ves čas pa isti ljudje sedijo v parlamentu. Če bi sama mislila, da bojo še vedno isti gor, se bi strinjala z njo, da je brezveze met predčasne volitve. Z Ankico sva malo bolj optimistični, da bi pa mogoče enkrat ljudje meli poln kufer in dejansko volili kaj tretjega. Pa da bi vse, ki so v postopkih dol vrgli, prav tako vse s ponarejenimi spričevali ipd... - kar je edino prav. Mene je pelin obdolžila simpatizerstva s to vlado samo zato, ker sem rekla, da ni taka panika, če JU znižajo plače (pa sva oba v ju), da zato še ne pomeni, da bomo slabo delali in da so jih nam tudi, pa sva se režala naključju, ko je lubi dobil odlično oceno, ki bi mu prinesla napredovanje, če ne bi bila zamrznjena in hkrati zmanjšanje plače - oboje isti dan - je bilo res hecno:D. Zanjo je bila to privoščljivost, češ, naj še vsem ostalim znižajo plače, zame je bila solidarnost: v smislu: vsi bomo stisnili, vsak malo, pa zato ne bo treba enim gagat, da se ne bo vse skup sesulo. Veliko je odvisno od načina gledanja. In se strinjam, da nekatere ukrepe bomo morali sprejet in sem bila že takrat za pokojninsko reformo. Saj ni treba, da smo čisto zaplankani, čeprav nismo glih v politiki doma. Kar se lopovov tiče - jasno je, da je najboljše, da nas vodi nekdo, ki ne krade. Vendar včasih na volitvah enostavno nimaš te opcije. potem pač zbereš enega od lopovov. To ne pomeni, da misliš, da ni lopov, samo se ti zdi, da je malo boljši za narod od drugega lopova, ker mogoče naredi še kaj dobrega usput, ne da samo krade in si ego fila. Pač vsak ma svoj način izbiranja, zato različni rezultati.
|