malamut
|
Prva anonimna, lepo raste pupika, kr tako naprej. Pritisk pa res nekam skače. SI omejila vnos soli? Ahtej se dej, sej je sam še malo. Lollipop07, izogibat se boš morala hrani ki napenja: zelje, stročnice, hruške, čebula in česen, te stvari naj bi se skoraj izogibale ali uživale čim manj. Ostalo pa naj bi se jedlo vse, čim manj omejitev. Predvsem boš mogla sama ugotovit, kaj otroku paše kaj ne, največja neumnost je vse črtat in skoraj živeti ob vodi. Zadnje sem se smejala, ko sem se s sestro pogovarjala, da tričetrt vseh zblod zraste na zeleniku pametnjakovičev, ki v svojem življenju niso ne rodili, ne imeli otrok, ne dojili in pole se pa doječe mamice držijo teh napotkov ko pijanc plota. Recimo na Češkem skorajda ne smeš jest ničesar svežega in surovega (sadje, zelenjava), od mesa sam piščanca in ne vem še kaj vse, skratka, strogo do amena, medtem pa ko na Portugalskem ali Španiji, nisem več sigurna kje, pa priporočajo čimveč svežega sadja in zelenjave in čim manj predelane hrane. Kar se mi zdi slednje pravilno, saj konc koncev, naš prebavni sistem je dobro zgrajen za predelavo sveže rastlinske hrane. Zato jaz mislim, da razen stvari, ki napenjajo že nas ko **** se bi izogibalo, ostalo pa se vidi po otročku, kako se obnaša, ali ga napenja. Nekateri bojo meli blazne krčke po določenih hrani, nekatere pa čisto nič. Zato priporočam vsem, brez kompliciranja, jejte vse, proskušajte in bo otroček vse sam pokazal.
|