RE: Septembrcice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (18.2.2013 11:48:53)

paskerc [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mamz -> RE: Septembrcice 2013 (18.2.2013 11:51:45)

tedy [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] drži se

anonimen, upam, da bo vse v redu

Nos ima lahko tudi rinitis. [sm=smiley36.gif] jaz ga imam, reče se kronični rinitis in to pomeni, da skoz smrkaš. Zjutraj si moraš nos spihati, našpricati zdravilo, potem pa cel dan približno na eno uro spirati nos s fiziološko raztopino. Meni se to po eni strani ne da, po drugi tudi v službi ne morem, tako, da ne grem nikoli od doma brez robčkov in se potem pač veliko usekujem. [sm=smiley36.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (18.2.2013 12:02:29)

Uh jaz in robčki smo kot rit in srajca, vedno in povsod skupaj [sm=smiley36.gif].

Paškec, čestitke za lepe novičke [sm=bravo.gif].

Držim pesti še za ostale, vidim, da vas ima kar nekaj še preglede in tudi že nuhalne [sm=bravo.gif].

Prav nič pa mi ni všeč to, da nas je zapustila že 8. punca [sm=smiley19.gif].

Cari -> RE: Septembrcice 2013 (18.2.2013 12:29:08)

tedy [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] žal mi je. Skušaj razmišljati pozitivno, imaš že 4 sončke in priložnost, da spet kmalu rata tudi ... Saj vem da v takih primerih tolažbe praktično ni, le čas je potreben. Saj bo. Drži se!

Vsem ki imate danes preglede pa kar malo zavidam. Jaz ga imam šele 26., pa nuhalno šele za dan žena...oh, kje je še to, ko težko čakamo, ko bomo pogledali nazaj pa bomo videli, da je bilo vse prehitro mimo.

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (18.2.2013 15:22:03)

no jaz se že zdravim doma...sem šla še v lekarno po termometer na poti domov, izmerila malce temperature, ampak že švicam pod koutrom...čaj teče v potokih, prav tako stisnjen pomarančni sok[sm=smiley36.gif] komaj čakam da bodoči očka pride domov, da me mal pocrkla[sm=smiley1.gif]
penny še sporočam datum nuhalne : 14.3.
čestitke za "nove" [sm=smiley27.gif]

naty_87 -> RE: Septembrcice 2013 (18.2.2013 21:44:20)

Rada bi se vam tudi jaz pridružla, se nisem upala prej, prejšnja nosečnost je bil žal ss.
Danes sem imela nuhalno- vse ok. Naš pikec je velik 5,02 cm. Naj bi bil fantek,čeprav ni 100 %, PdP 3.9., naslednji pregled 21.2. aja pa 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], da lahko tudi mene dodate na seznamček :)

P.S: vas redno berem že od začetka :)

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 8:24:35)

Dobrodosla med nami naty_87 :) [sm=bravo.gif] :) :)

mulica -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 10:26:48)

Butara smotana ... [sm=smiley36.gif] cel čas sem imela zabeležen napačen datum. Pregled bi tako morala imeti že prejšnji teden, ne pa včeraj. Že spada pod nosečniško pozabljivost verjetno :) Mi je tema padla na oči, ko so mi povedali, da moja gin. včeraj sploh ni delala in da je še 14 dni ni ... pa tako težko čakaš ta prvi pregled. No k sreči me je potem vzela druga ginekologinja ...

... videli smo en močan [sm=smiley27.gif] [sm=bravo.gif] K sreči je tudi samo en, kar me je bilo kar malo strah, ker ne vem, kako bi poleg našega hiperaktivca zmogli še 2 hkrati ...da o prostorski stiski ne govorimo, itak bomo morali spalnico pregraditi, da bo starejši dobil svojo sobo ... no ... khm ... sobico [sm=smiley36.gif]

Velik je za 8 tednov (1,7 cm), to naj bi bila tudi prava velikost glede na ZM (22. 12.) pravi gin., čeprav ringaraja pravi, da sem noseča 9 tednov (a to je mišljeno, da sem v 9. tednu? ... a vam tudi tako kaže?)

Ginekologinja mi tudi ni povedala PDP, jaz sem pa tudi pozabila vprašat od vsega skupaj :)
Se mi pa zdi, da sem tako hitro opravila ... verjetno si za prvorodke vzamejo več časa, sklepajo, da me že vse vemo, čeprav bi mi prav pasalo vse slišati še enkrat.
Čez dobre 4 tedne imam naslednji pregled, pred tem se moram še naročiti na NS.

Sem se pa odločila, da bom s FB vseeno še počakala do nuhalne. Itak tudi v službi še ne mislim kar vsem povedati ... če bo tako kot v prvi nosečnosti imam itak še 2 meseca časa, preden se bo sploh kaj očitno poznalo.

Vanja13 -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 11:27:39)

Živjo vse nosečnice :)

Evo, da se še jaz pridružim septembrčicam, čeprav malo kasneje (sem čist pozabila, da obstajajo super forumi :) )

Moj PDP je 10.9. in naslednji pregled 25.2. Juhuuu, komaj čakam, da spet vidim bebeka :) Drugače je pa to moja prva nosečnost.

In kako ste ostale? Vam je že kaj manj slabo? Js sem iz dneva v dan bolš in že pozabljam na trenutke, ko sem pomislila, da je to moja prva in zadnja nosečnost zaradi slabosti :)

Pozdravček vsem

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 11:34:10)

Vanja13 dobrodosla in cestitke [sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif] tudi za srcek od mulica :) :)

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 11:37:08)

mulica PDP imas vpisan verjetno v materinski knjizici. Meni vsaj ga je vpisala :)

Ringaraja tudi meni narobe posilja - za par dni se zmoti. Vceraj so mi poslali da sem v 12 tednu ... a 12 teden nastopim sele v petek. :)

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 11:38:31)

mulica tudi tistim, ki smo prvič, ne posvetijo kej dost časa...jst sm bla kr mal presenečena, da ne dajo nobenih navodil, nasvetov...magari vsaj kkšno zloženko za začetke...prvi " posvet" imam v 13. tednu...to je kr pozn ubistvu...se pravi, da 3 mesce lah totalne kozlarije počnem in niti ne vem...verjetno mislijo, da smo itak vsi računalniško pismeni in da nam da internet vse info, ampak je vseen drgač če ti da g nek info kot če ga prebereš na netu...

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 12:04:15)

Meni je ob naročanju sestra po telefonu na hitro povedala o toksoplazmozi in drugega nič.
Ob pregledu sem pa potem dobila dva lista glede opreme za novorojenčka in za v P, podatke glede porodniške in očetovskega dopusta, Unicefovo knjižico z navodili za dojenje, Niveine praktične nasvete o negi dojenčka in knjigico Na poti v materinstvo - vodnik po pravicah nosečnic.

Verjetno se od sodobne ženske pričakuje, da se bo še pred zanositvijo (ali pa takoj po njej, če je bila nenačrtovana), sama informirala o vseh stvareh. Tako kot si rekla, imamo internet. Sicer pa vprašaš sama ali pa greš na tečaj za zgodnjo nosečnost [sm=jezicek.gif], ki je namenjen vsem nosečnicam od + testa do 4. meseca.

Pa dobrodošli dve novi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

mulica -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 13:33:02)

Nimam PDP v materinski, tok pa še nisem šašava, da ne bi tega šla pogledat :)

Ja, tudi to se je za zamislit, da te nekje v cca 8. tednu povabijo na tečaj za zgodnjo nosečnost, ko pa se embrionalna faza, v kateri naj bi bilo narejenih največ napak plodu kot posledica toksičnih snovi, itak končuje [sm=zmeden.gif]

Jaz recimo sem našega prvorojenca konkretno zalila, ko še nisem vedela, da sem noseča :)

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 13:48:25)

Mulica, na UZ slikici bi tudi moral bit napisan PDP (EDD v angleščini).

čoko1 -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 14:43:43)

Zdravo punce :) jst se po doolgem času spet oglašam, malo sem kar pozabila na ta forum :)
nestrpna čakam na ponedeljek ko mam nuhalno in srčno upam da bo vse uredu.. Je pa to moja prva [sm=nosecka.gif], PDP pa imam 3.9., če ga seveda u pondelk nič ne zamaknejo..tko da držte pesti in od zdaj naprej bom malo bolj aktivna tudi v klepetanju z vami [sm=smiley36.gif]
nasvidenje [sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 15:19:58)

Meni pa nič ne piše na UZ slikici EEG. Verjetno niso delali takega testa, ker ni bil 1.pregled, ampak izredni.

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 15:35:19)

Ni to nobena posebna preiskava, UZ sam izračuna na podlagi velikosti ploda.
EDD = PDP po naše. Estimated Delivery Date ali Predviden Datum Poroda.

mulica -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 15:56:20)

Nop, pri meni tudi tega ne piše ... očitno imajo različne naprave. No pa saj itak ni važno, okvirno enkrat septembra, upam da čimprej :)

Inikica -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 18:25:51)

Jaz sem že opravila nuhalno in sem sedaj tudi uradno "vaša". [sm=smiley36.gif] PDP 3.9.

robika -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 18:34:03)

No mi tudi jutri končno na NS,upam da bo vse ok,me že dva dni tak čudno zvija v spodnjem delu trebuha..pa komaj čakamo da našim trem puncam povema da bodo dobile sestrico al pa bratca..se javim jutri

Anonimen -> RE: Septembrcice 2013 (19.2.2013 18:44:27)

Pozdravljene,
Upam, da si mi je uspelo uspešno prijavit.
Tudi pri nas pričakujemo konec septembra. Tako, da upam, da si bomo lahko delile še veliko izkušenj med sabo :)

jagodka14 -> RE: Septembrcice 2013 (20.2.2013 9:39:56)

Dobrodošle vse nove .[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Se dva dni sploh nisem mogla prijavt na RR, me je računalnik neki zezu.

Da mal poročam kaj je novga. V ponedeljek me je klicala sestra od ginekologinje, da morm pridt po napotnico za vrazov trg, mam mal povečan sladkor[sm=smiley13.gif] na tešče. Sm klicala in morm jit v ponedeljen na eno predavanje o zdravi prehrani, v petek 1.3 pa na ponoven odvzem krvi da vidjo če je sladkor res povišan al je blo čist slučajno.
Klicala še za NS in sem dobila datum 4.3. Tko da Penny za seznam NS 4.3 .

Cari -> RE: Septembrcice 2013 (20.2.2013 10:16:15)

Ojla,

ja jaz sem tudi okrog zdravnikov nekaj hodila. Pa bi bilo bolje da ne bi. Sem imela en nujen pregled in te na začetku stehtajo in zmerijo, pa jaz vidim, da tam za zaveso ena ženska leži in zgleda, kot da jo slikajo, pa rečem - a je to rentgen? Pa ree sestra - Ste noseči???Potem pa takoj ven?!?!?! Groza. Saj upam da je vliv res min ali da ga sploh ni, sploh ker tam to slikajo zgleda kar v pisarni kjer 2 sestri sedita zraven, ampak vseeno. A ima katera kakšne izkušnje z RTG v nosečnosti? Sem malo brala Pušenjaka, pa mislim da ni panike, samo ravno sem v 10t, on pa pravi da med 4-12 t je najbolj občutljivo... Ah [sm=smiley19.gif]. Saj nima kaj, samo upam lahko da bo vse ok. Vem pa da me bo sedaj do konca skrbelo če bo vse ok. Splava pa ne bi šla delat.

roladica -> RE: Septembrcice 2013 (20.2.2013 11:47:55)

Hej punce!
Mene pa zanima v zvezi s FB. Kako taka skrita skupina deluje? Ali potem svoje poste objavljaš na zid skupine, da jih ostali ne vidijo ali kako to gre? Pa zanima me, če bo ta skupina ostala skrita do konca? Jaz ne bi rada svojih prijateljev obremenjevala s tako specifičnimi temami kot so nosečnost in dojenčki, to je zanimivo samo nam, drugim, ki niso noseči je to [sm=smiley29.gif].
Bi šla ful rada na fb.

Drugače je pregled za mano, vse je super, velikost točno ustreza PDP, nuhalno imam pa 6. marca.

Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>