Kim80
|
No, jaz sem tud bila včeraj na ctg, dojenček je bil ful aktiven, tako da lep ctg. Tam, ko naj bi kazalo popadke, tiste številke so kr neki, če mene vprašate. Ko sem prvič šla rodit, sem imela boleče popadke, ko pa so me priklopili na ctg, pa so me zraven spraševali, če sploh mam popadke, ker jih ni kazalo. In potem, ker si pač prvič, se začneš sam spraševat, kaj pa če to ni to oz. kako sploh bo, če že zdaj boli in nič ne kaže. No, pol sem ugotovila, da je le šlo za prave popadke, ki jih pač ctg ni zaznal. Včeraj na ctgju pa mi je že samo otrdevanje trebuha (neboleče) rahlo dvignilo tiste številke tam okoli 80, kar itak ni še nič - pravijo, da čist normalno (brez popadkov) je okoli 20, ko pa so pravi, pa mislim, da okol 140 al neki takega. Malamut, Raven, bbdd in ostale - sem pa tud vprašala za tisto z obrazom navzgor, pa so rekli, da dokler se ne začne porod, se ne govori o obrazni vstavi, ker naj bi popadki povzročili, da se otrok začne obračati, ker drugač naj sploh ne bi mogel v takem položaju vstopiti v porodni kanal. Vendar nisem bila čist zadovoljna z odgovorom, ker mi je rekel, da pol pa tako vidijo med samim porodom, če se ne more spustiti - da pač pol, če ne gre ven, naredijo vakuum ali CR. To lahk pomeni za porodnico muke, prej da ugotovijo, da ne bo šlo in to me še vedno muči. Upam, da se vse izteče dobro, brez komplikacij in da se otrok sam obrne. Benjaminka13 - jaz sem tud podpisala zdaj v drugo za EA in upam, da jo dobim. GITA14 - čestitke za .
|