Tejči
|
Pozdravljene septembrčice Nikakor se nisem mogla prej oglasit, pa tako bi rada.. Torej., v pinedeljek 9.9. sem rodila mičkeno črnolaso princesko Tio, težka je bila le 2780 g in velika 47, 5 cm, z obsegom glavice 33, 5 cm. Pa da vam na kratko opiše štorijo s porodom Ob 15.00 sem bila naročena na pregled pri G na Ptuju. Ko sem prišla tja, sem šla na WC, dat vodo in imela cele hlačke rjave, najbrž ta slavni čep. Priklopili so me na CTG, kjer sem ležala pol ure za brezveze, ker je crknil merilec popadkov. Imela sem rahle krče, najbrž so bili popadki, a totalno neredni in čisto švoh. Potem me je G pregledal in sem bila odprta 2-3 cm, mat.vrat 1 cm. Rekel mi je, da se naj počasi odpravim v porodnišnico. In tako sva z mojim ob 16.00 krenila iz Ptuja v Mb. Šla sva domov, vzela stvari, opravila sem še veliko potrebo, se spodaj lepo umila in tako sva 16.30 odšla v porodnišnico. Na poti sem imela enake krče, mislim popadke, a totalno neredne..ko sva prispela do bolnišnice, sva čakala enega strica, ki ni vedel, da mora pritisnit gumb, da se rampa odpre in sem mojega poslala iz avta, da ukrepa, ker sem začutla, da se je začelo dogajat. Sem že mislila izstopit in it peš v porodnišnico. In potem pridema v porodnišnico, kjer pozvonima in čakama..v tem dobim hud popadek in sem že mojemu rekla, če ne bo kmalu kdo odprl, bom zunaj rodila. Odpre sestra vrata, jaz predihavam popadke, me vidi in mi da srajčko, da se preoblečem..moj mi pomaga..potem naredim 3 korake in začutim, da otrok hoče ven..se tam zaderem "sestra otrok gre ven". Hitro priletijo sestre z mizo, se vležem, me odpeljejo v porodno, kjer se hitro prestavim na posteljo takoj dobim popadek..rečem sestri, če lahko pritisnem, a sem ga morala predihat. Je rekla naslednji popadek pa naj pritisnem in bo dete zunaj..in res..kr padla je ven, moja mala princeska Torej, sprejeta sem bila 16.45, rodila pa 16.49...sanjsko Ker je šla naenkrat cela ven, sem pridelala en šiv, ki pa me nič ne boli. V porodni sem že vstala, v glavnem vse super. Zdaj imam naval mleka, masiram, stiskam, malo me je strah, da ne bi spet mastitisa fasala... Joj, zdaj sem pa se res razpisala..naj bo to zaenkrat vse..vas pa seveda še dalje berem, pa še kaj napišem. Vsem želim enak mega bombastičen porod in srečne zdrave otročke Pa čestitke vsem novopecenim mamicam, katerim še nisem uspela čsstitat
|