RE: Bodoče nosečke (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

_pika_ -> RE: Bodoče nosečke (22.5.2013 19:48:06)

Dorotheia: Ti jo vsaj pričakuješ [sm=hudicek1.gif], jaz imam še čist neredno. Sem si naročila čaj krvomočnice. Jutri ga začnem pit. Ali ima katera pozitivne izkušnje z učinki tega čaja?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.5.2013 20:18:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (22.5.2013 20:21:51)

IZVIRNO SPOROČILO: lili25

Hvala za recepte! Bezgov sirup sem že delala, a mi je splesnel... Upam, da tale uspe [sm=smiley2.gif]

lepo se imejte [sm=smiley4.gif]

jaz v sirup ne dam nič limone, baje splesni zaradi nje. Če je imel na vrhu kaj plesni, sem ga jaz precedila in je bil še vedno dober. Se splača tudi to probat

Dorotheia -> RE: Bodoče nosečke (22.5.2013 21:25:45)

Ja, pričakujem in tudi vem da bo, ker so znaki čisto taki kot ponavadi. Edino v jajčnikih me malo bolj špika, ampak to je od meseca do meseca odvisno. Imam pa drugače redno M ja. Tam na 27 dni. Edino če sem ful pod stresom (v službi, šola itd.) ponavadi dobim še par dni prej. Se pa mi je tudi lani zgodilo, da tisti mesec, ko sva bila na dopustu, da mi je zamujala 1 teden. Sem tudi že razmišljala svašta (pa ko zdaj gledam nazaj, ne bi bilo slabo, če bi se nala takrat "ponesrečilo"). Joj, jaz si tudi tako želim štručko, ampak bi bilo prelepo, da bi nama prvi krog uspelo. Tako, da bomo kmalu šli v drugega.

_pika_ menda teli čaji kar pomagajo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.5.2013 7:25:55)

asyka -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 8:37:07)

Pri nas se tudi cmari bezgov sirup. Bomo vidli, če bo užiten. Do sedaj mi v stanovanju samo tako smrdi, da me je včeraj tast vprašal, če sva si mačko umislila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sem pa zadnje čase na solati, špinači in drugih zadevah bogatih s folno. Moj namreč ni največji ljubitelj ideje, da bi folno jaz dobivala s tabletami in sem sedaj na zeleni zelenjavi in še ugotavljam katero sadje je tudi polno tegale vragca. Čeprav mislim, da pol ko bomo greli pikico, ko bo uspelo pač :) bom vseeno kakšno tabletko popacala. Tako, čisto zaziher [sm=smiley1.gif]

Uživajte v danajšnjem lepem dnevu [sm=smiley1.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 10:22:18)

IZVIRNO SPOROČILO: michelle1

Dobro jutro! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

bezgov sirup - tega pa nisem pila že celo večnost. Tudi delala ga še nisem nikoli sama. Mogoče bo pa letos prvič. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

ja, jaz ga sedaj delam že nekaj let. In pri nas doma ga obožujemo, še moj dragi ga pije, pa ga včasih ni maral [sm=smiley36.gif]

3Sonček3 -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 11:14:08)

Punce dejte mi prosim svoje mnenje povedat kr js sm zdej pa čist zmedena.
Moji cikli trajajo tko od 22 do 24,25 dni
1. dan M 14.5.2013 ( - 20.5.2013)  
21.5.2013 [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/img]
22.5.2013 ovulacijski test negativen, zvečer opazim na hlačkah rahlo krvavitev ( ni bla rožnate barve ampak take bolj rjavkaste) bi šlo lahko za ugnezditveno krvavitev?
A bi blo mogoče da sva v torek ujela O in da sm mela učerej že krvavitev. A je sploh možno da se je prjelo? Dejte mi prosim povedat kaj bi ve mislne v taki situaciji.

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 12:14:46)

kakor jaz vem, je vgnezditvena krvavitev nekako 7 dni po ovulaciji.

Če bi gledale tvoj najkrajši cikel 22 dni:
potem imaš recimo 8 dan ovulacijo
da se ravno takrat oplodi, bi bil nekako 15 dan vgnezditvena

nisem pa neki strokovnjak, za kaj več bi si morala kakšen članek prebrati, kako potekajo vse te faze

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.5.2013 13:44:34)

3Sonček3 -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 13:44:51)

Ma sej to je k preberem miljon člankov pol pa kej slišš tko od drugih pa se ne ujema oz. je čist kontra pol sm pa zmedena ko hudič. No sej sicer kar je je ane. Hvala

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.5.2013 14:36:00)

BVM1 -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 14:49:28)

[img]http://shrani.si/f/h/j1/1zShfA2k/2/12g51.gif[/img]

Bodoče nosečke v pričakovanju [sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif]

NICK.....STAROST.....ŠT.OTROK.....KRAJ

asyka, 23, 0 [sm=duda.gif], Maribor
bincha, 28, 1 [sm=duda.gif], Kranj
briljantina, 32, 1 [sm=duda.gif],Zasavje
čenča84, 1 [sm=duda.gif]
darhaha84, 28, 1 [sm=duda.gif], Grosuplje
Dorotheia, 28, 0 [sm=duda.gif], Kranj
ela23, 23, 0 [sm=duda.gif], Dolenjska
emibu, 20, 1 [sm=duda.gif]
evcy1411
lili25, 25, 0 [sm=duda.gif], Goriška
mamica deklicam, 39, 2 [sm=duda.gif], Kamnik/okolica
Martyna83, 29, 0 [sm=duda.gif], Koper
michelle1, 34, 3 [sm=duda.gif], 1 [sm=angel.gif], Posavje
misssi
missy26, 28, 1 [sm=duda.gif], Kranj
mladika, 25, 0 [sm=duda.gif], Celje
morskazvezdica, 21, 0 [sm=duda.gif], Ljubljana/okolica
Perzefona*, 24, 0 [sm=duda.gif], Ljubljana
_pika_, 28, 0 [sm=duda.gif], Ljubljana
poli*, 1 [sm=duda.gif]
pupika29
snežinkaa, 21, 0 [sm=duda.gif], Murska Sobota
snowgirl, 24, 1 [sm=duda.gif], Domžale
TANJA.t
*tedy*, 4 [sm=duda.gif]
Tippi, 39, 1 [sm=duda.gif], 1 [sm=angel.gif], Ljubljana
vrtnica44, 31, 0 [sm=duda.gif], Posavje
Žabinčica, 34, 2 [sm=duda.gif], Štajerska
3Sonček3, 23, 1[sm=duda.gif], Ribnica

[img]http://shrani.si/f/1H/ox/2BxAE6Vt/t1191.gif[/img]

Nosečke v veselem pričakovanju [sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif]

NICK.....STAROST.....ŠT.OTROK.....KRAJ

babysmile
bybyka1987, 26, 2 [sm=duda.gif], Celje
CherryBlossom, 23, 1 [sm=duda.gif], 2 [sm=angel.gif], Goriška
d_m_b, 21, 0 [sm=duda.gif], Ljubljana/okolica
Metuljčica 2013, 1 [sm=duda.gif]
Night
pridna_janja, 37, 0 [sm=duda.gif], 2 [sm=angel.gif], Brestanica
SweetNovember, 26, 0 [sm=duda.gif], Ljubljana/okolica
ta*mala, 27, 0 [sm=duda.gif], Šmartno pri Litiji
zoja09

[img]http://shrani.si/f/46/HM/3Hi4lgQm/z-bab18.gif[/img]

SKUPAJ NAS JE: 39

BVM1 -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 14:52:55)

Evo, punce, vnešeno. [sm=smiley1.gif]

Pa to sem jaz, michelle. Za tiste, ki še ne veste. Nek problem imam s citiranjem in urejanjem seznama na starem računu. Še na RR mi niso znali odgovoriti zakaj. [sm=zmeden.gif]

Dorotheia -> RE: Bodoče nosečke (23.5.2013 23:32:26)

Punce, ve mogoče katera, kako vpliva občasno pitje plahtnice? Vem da uravnava cikluse. Kaj pa če je to urejeno?
Jaz sem jo že nekaj časa nazaj kupila malo preveč, pa sedaj ne vem, ali je dobra tudi tako za občasno pitje ali ne. Kako kaj pripomore pri plodnosti oz. ima sploh kak ugoden učinek? Slišala sem edino, da za nosečnice ni priporočljivo pitje, saj naj bi "krčile" maternico.

Kako ste drugače?

Tippi -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 7:31:27)

Br'jutr!

Sicer je džk, ki ga mam že dost, ampak je pa petek, to pa tud šteje, zato ni razlogov za slabo voljo, a neda? [sm=smiley1.gif]

Pa počasi bom morala v štrcuno po testiče, začetek junija se nezadržno bliža [sm=smiley36.gif]

Žabinčica -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 8:08:27)

Dobro jutro še od mene.

Pri nas ni dežka-zaenkrat. Tako da to je treba izkoristi, je pa kar mrzlo (sploh za ta čas).

Mladika,še moje zapoznele čestitke za tvoj dan in veliko lepega [sm=rozica.gif].

Lili, pokrajina je Grosseto. Hvala za nasvete, bom prečesala vse vodiče in internet ja, pa "praktične" izkušnje itak vedno najbolj prav pridejo. Zdaj še morem ugotovit kako splanirat pot, da bo teh 9 ur v avtu dovolj zanimivih. V eno smer gremo sicer po noči, ampak v drugo čez dan.

Ste mi pa prav lušte naredile s temi sirupi; jaz jih zaenkrat še nisem pripravljala, ampak ko berem te vaše recepte me prav zamika. Mogoče pa letos poskusim in pripravim, bezga je kar nekaj tu pri nas okrog...

Lep dan.

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 8:29:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

Ste mi pa prav lušte naredile s temi sirupi; jaz jih zaenkrat še nisem pripravljala, ampak ko berem te vaše recepte me prav zamika. Mogoče pa letos poskusim in pripravim, bezga je kar nekaj tu pri nas okrog...

jaz imam vprašanje za tisto, ki je že v preteklosti delala sirup iz melise. Jaz sem dobila informacijo od ene mamice, da je njen sirup po treh mesecih ostal brez okusa. Metin sirup ne, melisa je bila pa brez okusa.

Dela pa vedno po tej varianti: prekuha vodo in jo ohladi. V ohlajeno vodo da liste melise za 24ur, precedi in nato doda sladkor in citronko. Toliko časa meša, da se vse raztopi in nato nalije v steklenice. mešanice nič ne segreva.

Po tej varianti delam jaz bezgov sirup, meliso sem pa vodo in liste segrela na cca.80 stopinj.

Tippi -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 8:38:23)

Jaz pa nikoli nisem delala sirupov. Se izogibam cukra v velikem loku. že to, da vršičke naredim, je preveč. meni je te zadevice, meta, bezeg, melisa idealno za čajčke in te pa obožujeeeeeem! [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 9:33:46)

Žabinčica ZS maš [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.5.2013 9:43:43)

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 9:47:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Jaz pa nikoli nisem delala sirupov. Se izogibam cukra v velikem loku. že to, da vršičke naredim, je preveč. meni je te zadevice, meta, bezeg, melisa idealno za čajčke in te pa obožujeeeeeem! [sm=bravo.gif]

saj mislim tudi posušiti za čaje. Moram pa kje še lipo najti.

glede teh sirupov jaz menim sledeče: rajši dam hčerkama domač sirup, ko vem da je notri samo sladkor in citronka, kakor kupljeega ali pa že narejene pijače (fruc, kokta....), ko je notri polno kemije.

Je notri sladkor, ampak še zmeraj ne tako ogromno, kot v kupljenem.

Tippi -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 9:51:49)

Mi nismo ne na domačih, ne na kupljenih sirupih. Smo pa pozimi na domačih čajih in vodi, poleti pa na templu, vodi in cedeviti. včasih tudi čaju. predvsem zelenem čaju.
tko da na sirupe pa res ni noben navajen in mene to kar veseli [sm=smiley1.gif]

ma itak, vsak po svoje. okusi in navade so različni [sm=bravo.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 9:55:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Mi nismo ne na domačih, ne na kupljenih sirupih. Smo pa pozimi na domačih čajih in vodi, poleti pa na templu, vodi in cedeviti. včasih tudi čaju. predvsem zelenem čaju.
tko da na sirupe pa res ni noben navajen in mene to kar veseli [sm=smiley1.gif]

ma itak, vsak po svoje. okusi in navade so različni [sm=bravo.gif]

tudi meni bi bilo bolj všeč, če bi samo nesladkane stvari pile. Čaje mi pijeta nesladkane, poleg tega pa opažam, da si rade direktno iz pipe nalijeta vodo v kozarec in jo pijeta. Se jima fajn zdi, ko si odpreta pipo in postrežeta[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], tako da ju kar pustim, pa čeprav moram včasih mlajšo potem tudi probleči in pobrisati kuhinjo in pult[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Bodoče nosečke (24.5.2013 10:08:59)

Moja je tud to rada počela, potem so prišli ven ti luštkani bidončki, pa flaške in se jo to še do danes drži. in obe imava te bidone, ampak samo za vodo. in je res super. skoz jo maš zraven sebe, kamorkoli greš. tud doma, ob postelji. skratka voda vedno z nami [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>