miska333
|
Ok moji 2 izkušnji z EA. Prva 2010 in druga 2012. Obakrat v Postojni EA na voljo 24ur na dan, plačilo 180eur (?tam nekje). Prvič sem šla že odločena, da bom vzela EA. Dali so mi jo po nekaj urah (sem imela sprožen porod, umetne popadke), ko so bili popadki na nekaj minut...porod se je potem nekoliko upočasnil, ampak je bil pravi balzam po nekajurnih bolečinah ;) Končalo se je lepo.Čutila sem vse popadke (kot pritisk na križ, rahla bolečina), iztisa ne. Dobila sem en šiv.Otrok težek 4300g. Drugič sem si rekla, da bom vzela EA, če bo res kriza. No, seveda me je med hudo bolečino zajela panika in sem zahtevala EA in jo tudi dobila. poroda je bilo potem konec v pol ure. Zato mi je žal, da sem jo vzela. Med vstavljanjem mi je anasteziolog predrl membrano v herbtenjači (se zgodi redko, zelo redko...rekel je, da imajo mogoče 2 primera na leto). EA je prijela v noge, da jih nisem mogla premikati, bolečine pa so ostale. Sem mislila, da se mi bo zmešalo, ker nisem mogla premakniti nog med popdki. No, v roku 10. minut je prijela normalno. Sem pa zato morala do naslednjega dne ves čas ležat- so mi dali kateter. S tem naj bi preprečila glavobol. Glavobol je vseeno prišel in bilo je GROZNO! 2 tedna me je bolela glava, da nisem mogla niti razmišljati. V ležečem položaju je bilo ok, čim sem se malo dvignila je bilo neznosno. No, zaradi te izkušnje ne grem nikoli več na EA. No, in zato, ker če se rodila drugič v uri in pol upam da (če bom kdaj) bom tretjič še prej :) Nisem pa nobena nasprotnica EA.Prvič mi je bilo zakon. VSe moje prijateljice so jo imele in so zadovoljne. Drugič pač nisem imela sreče...
|