Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1 Ja,saj, Tippi, pri nas pa pričakujejo verjetno poleg zabave in druženja tudi malo pojedino, ampak meni je to v ponos, mislim jim ne štejem za slabo... Pa moški del obiskov , no pa tudi ženski (samo itak, da moški rajši jedo, ponavadi)vedno pove, da sem izvrstna gostiteljica. Saj eno ne izključuje drugega, pravzaprav, kvečjemu dopolnjuje. Potem te pa ti isti kolegi povabijo na obisk in dobiš servirano na mizo sok in bobi palčke. No, takrat se malo zamislim, priznam. Gre za to, da se gostiteljica ne potrudi ma nič. Dvakrat sem to doživela in ja, sem bila razočarana. Pa nisem prišla jest, da ne bo kakšna v luft skočila haha. Gre za spoštovanje, da kaj pripraviš, da ti je mar obiskov, da jih malo pocrkljaš s kakšno dobroto, a navsezadnje tudi za princip, no, ker jih sam vedno lepo postrežeš... No, upam, da so vsaj nekatere razumele moj point. Popolnoma te razumem. Pac imas veselje s pripravo in zadovostvo ob komplimentih glede tvoje gostoljubnosti in gospodinjske umešnosti. Sama spadam med tiste, ki so zadovoljni s taksno postrezbo, z veslejem pohvalijo gostiteljico - tudi pretiravam, ce je treba, zgolj zato , da je srecna in osrecena. Istocasno spadam med tiste, ki ne bodo v enaki meri vrnili gostijo, ker me priprave ne veselijo, mi ne delajo zadovolstvo, popolnoma nic mi pa ne pomeni, ce me nekdo pohvali okoli kuhe ali priprave pogostitve... enostavno mi je odvec. Ce si ti zadovoljna s tvojim "nastopom", ne mi zameriti, ce se bom drzala "svojega" in postregla sok, kavo , kaksno vino in kokice ter piskote (ce jih bom imela). Tudi ce me ne postrezejo s cem drugim kot s kavo ali kozarcem vode, mi je povsem sprejemljivo. Marsikdaj me pretirana gostoljubnost moti, zmoti me posiljevanje s hrano, pa to moras probat, sama sem naredila... pa dej vzemi si se malo.... In namesto da se pogovarjamo vsi skupaj, se pogovarjamo mi za mizo ,m supertruper gostioteljica pa laufa ko kura brez glave... No njen problem... Dodam zgolj, da ni poanta v letih niti v zivljenjskih izkusnjah, ampak v odlocitvi kako hoces da te drugi vidijo in s cem se hoces postaviti, ce se ze hoces. Ce je pa tebi nerodno, da so te preslabo pogostili... imas problem.