nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Tippi IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1 Ja,to je pa prav lepo,Hope. Čeprav pri večini ženski je tko,veš, da če se ji ne ljubi niti za rd povabit in postreči,potem ne verjamem, da je baš neka huda gostiteljica drugače. Na splošno moram reči,da pravih gostiteljic ni več veliko,pa imam ogromno kolegic, znank. Ženske ne znajo niti postreči več tako, kozt se spodobi. Ene bobi palčke na mizo in sok,pa to je to...Pa ne samo za kakšen rd ali posebno priložnost. Tudi tko, če prideš samo na napovedan obisk. Ne vem, pri nas doma je miza vedno obložena, dam kakšne dobrote na mizo (losos, tatarc, pršut; karkoli), ker s tem pokažem tudi spoštovanje do obiskov.. Tako so me navadili doma.In vidim , da je vsak zelo vesel tega, sploh moški del obiskov, bi rekla, haha. Takoj zmanjka :) Sem se prav nasmejala ob tem komentarju. Veš, to kako praznuješ rojstni dan, če ga sploh, ni nobeno pravo merilo, kakšna gostiteljica je ženska. Gre čisto za stvar navade, tradicijo, običaj. Leta tudi veliko prinesejo s seboj, med drugim tudi življenjske izkušnje, ki žensko oblikujejo in si postavi prioritete v življenju. Verjamem, da je za tako žensko, praznovanje rojstnega dne nizko na lestvici življenjskih prioritet. Če se že zgodi rojstni dan s pogostitvijo, takšno in drugačno, se zgodi zato, ker je vsem fino. Njej, njeni družini in gostom. In se ne zgodi zato, da bi ženska dokazovala, kako dober gostitelj je (z noro dobro kuho in noro veliko število gostov ). S tem si res malo kiksnila. Samo praznovanje v osnovi ni nič slabega, če je v mejah normale. Če pa to pomeni, velik finančni zalogaj, kar 400 eur zagotovo je, in če to pomeni neko obveznost, in ne zato, ker si dejansko to želiš (pri avtorici posta je že zaznati odpor, tudi zaradi vedno bolj zahtevnih gostov), potem je praznovanje reda radi, da o tistem "kaj bodo pa drugi rekli" sploh ne govorim, in ne zato, ker je to lepo in fino in zabavno in družinsko in in in. Podpis pod tippi Tudi jaz postrežem kdaj samo s palčkami ali kokicami, pa četudi imam v hladilniku kaj bolj konkretnega za pod zob. Mislim kam pa smo prišli, da bom zdaj vse strehla s tatarcem, ap lososom IN če nekdo pride na obisk samo zato, da se bo nažrl, pol naj sploh ne hodi. Na obisk gremo zato, ad se družimo, zato pa imamo toliko druženj, ker nam je to všeč. Tudi jaz ko grem na obisk ne pričakujem polne mize, pričakujem pa da se bomo imeli fajn pa naj so to plačke ali losos, voda ali vrhunsko vino. Ne, Hope2, vedno moraš imeti v hladilniku zaloge pršuta in lososa, za primer obiskov. Da ne bodo užaljeni Pa ne pozabi na melono in grisinije, pršut sam po sebi ni nič posebnega. Kdor pride na obisk zato da bo jedel, naj gre v gostilno. Če pride z namenom, da nas vidi in da lahko poklepetamo, bo zadovoljen tudi s kokicami (pri nas še nikoli niso ostale, ko sem jih naredila )