|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 13:41:10   
ronja
To si na Kulinariki prebrala?

ne, to mi je moj bosansko-srbski stric uspel vcepit v glavo, ko je enkrat čist ven padel, ker smo otroci rekli sirnici burekuser posted image .

< Sporočilo je popravil ronja -- 12.12.2012 13:49:00 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 13:45:43   
Paštetka
Sirni burek se sliši čist fajn za pojest. Sirnica pa katastrofa user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 13:49:25   
ronja
Ja, ma ti to njemu povej. V srbščini/bosanščini se verjetno to drugače slišiuser posted image . Ma, kakorkoli - itak ga ni večuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 13:52:58   
Paštetka
Daj ronja, idi malo nižje...tam ko je tema o psih, prosim user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 13:53:59   
ronja
Psih? Aha, morskih. Maš odgovor:).

< Sporočilo je popravil ronja -- 12.12.2012 13:59:40 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 14:02:30   
Paštetka
A je to ziher? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 14:05:46   
ronja
A je to ziher?

Tako pravijo tisti, ki se pri nas (v Slo.) ukvarjajo z morskimi ribami, tako da po moje je kar ziheruser posted image . pa maš tam itak iz uradnega lista - saj pravim, prevod je beden, samo nismo mi tega krivi.user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 16:20:22   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Glede na to, da mislim, da nisi bosanka... ne mi sirovega štrudla/zavitka ponujat.

Če bi bila prava Bosanka, ti po difoltu ne bi mogla sirovega bureka ponujat, ker tam to ne obstaja: obstaja burek (mesni) in sirnica (naš sirov burek)user posted image . Ampak mi temu rečemo burek, pa pika. Je pa tudi premalo masten za pravega Bosanskega. Okus ma vsak svoj, enim je bolj všeč masten, pravi bosanski, enim pa bolj lahek, nam pač slednji;).
Kar se pa kuhe tiče... ne vem, si upam trdit, da kuham precej boljše od svoje babice oz. kot je ona kdajkoli kuhala;). pa verjetno nekak tako kot druga babica, samo z malo večjim razponom, ker takrat pač niso meli na voljo toliko sestavin in informacij/znanja/tujih kuhinj oz. receptov. Tudi vsi italijani ne delajo doma testenin, mi pa jih, vsi Kitajci ne vlečejo nudlov, mi pa (zaenkrat še ne preveč uspešno, nimamo prave moke, ampak jo bomo že našli:), itd... NI vse samo v koreninah;). Sicer se mi pa burek ne zdi nekaj težkega za naredit, to je pa res simpl:), smo ga delale skupaj z malima:)


Ronja !!

"Sirnica" je "pita sa sirom", a "burek sa sirom" je - "burek sa sirom" !!!
Poleg sirnice imas zeljanico - pita (zavitek) sa zeljem (ala blitva); kupusaru - pita (zavitek) sa kupusom (nase zelje); kiselu kupusaru - pita (zavitek) s kislim zeljem.... (mnjam...) itn... da o bundevari (bučni zavitek) niti ne govorim, ampak to je ze sladko user posted image


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 16:21:24   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
sirovega bureka ponujat, ker tam to ne obstaja: obstaja burek (mesni) in sirnica (naš sirov burek)
Sicer se mi pa burek ne zdi nekaj težkega za naredit, to je pa res simpl:), smo ga delale skupaj z malima:)
To si na Kulinariki prebrala? user posted image
Se ne strinjam. Dober pravi burek je težko narediti. Ok sirnica, ... sirova pita, namesto burek. Lahko so vse pite. To je njihov izraz. Potem pa še vsaka ima svoje ime... z krompirjem je krompiruša, z sirom je sirova, z mesom pa BUREK! user posted image  in tako lepo naprej... in zdaj imam slino na tipkovnici, kak se mi je cedit začela user posted image


Grrrrr, burek se drugace zlaga kot pita in ima drugacen okus, predvsem je bolj masten.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 16:30:54   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Grrrrr, burek se drugace zlaga kot pita in ima drugacen okus, predvsem je bolj masten.
Kaj ta Grrrrr pomeni? user posted image


Že v sami Bosni lahko kako drugače poimenujejo. Kolikor vem, je bolj šiptarsko, da je burek vse, ampak ok, saj izgleda, da to ime pali pri prodaji teh jedi.
Za to sirnico sem se pozanimala.. in tudi to ni ne sirov burek, sirova pita, ampak drugače narejena sirova jed, testo drugače naloženo... neka druga sirova stvar pač. Ampak spet to tam, v tistem delu Bosne, kjer so ti to pripravljali.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   [Brisano sporočilo]
12.12.2012 16:38:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 16:44:54   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Važno, da je dobro, pa bom pojedla vse, neglede na poimenovanje in izvor.
Lep zaključek tega smetenja teme user posted image
Rada bi se ti zahvalila za to... da se držim teme user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   [Brisano sporočilo]
12.12.2012 16:59:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 17:01:59   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

in Liliani, ki mi je prišepnila za Eurospin, drugi paket gre h koncu user posted image user posted image user posted image
Eurospin kaj? Deli naprej... vem le za eno čokoladno rolado iz te trgovine, ki je bila kar dobra, ampak v Eurospinu nisem leta že bila. Daj mi razlog, da grem tja user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   [Brisano sporočilo]
12.12.2012 17:07:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 17:09:31   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

user posted image user posted image user posted image

Jaz bi se pa zahvalili mami od uške, ker mi je povedala ime tistih piškotkov in Liliani, ki mi je prišepnila za Eurospin, drugi paket gre h koncu user posted image user posted image user posted image


Po parih paketih se najbrž več ne boš zahvaljevala, boš prej klela, še najbolj tehtnicouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 17:11:02   
uškinamama
user posted image  sem vedla da jih boš dobila....sem videla , da jih imajo tudi v hoferju - drugače pletene sicer , ampak isto listnato testo z sladkorjem

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   [Brisano sporočilo]
12.12.2012 17:11:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 17:14:15   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Tole: http://www.ringaraja.net/forum/m_6013325/mpage_6/tm.htm
Aha, ja, ja ... zdaj se spomnim, da si to iskala. OK, mi ne potegne... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 21:30:01   
ronja
Kar se zlaganja bureka tiče, so mnenja deljena: mi poznamo tiste polžke, ki so meni zelo simpatiš, ampak v Sarajevu jih pa ne dobiš, tam zlagajo to v tiste okrogle pekače in dobiš četrtinko (tako smo tudi me včeraj delale). Me pa zanimajo tele razlike v zlaganju - daj razloži, če se ti da, prosim, kako je katero narejeno - da ne bom otrok narobe učila, pa da se naučim drugače zlagat, če še nisem probala tvoje variante:)

Ampak meni so vsi od tam prisegali, da je burek tam samo mesni, ostalo so pa pite, samo sirovi varianti lahko rečeš sirnica in zeljni zeljanica ali kako že. Kupusare pa še nisem delala.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 22:56:15   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kar se zlaganja bureka tiče, so mnenja deljena: mi poznamo tiste polžke, ki so meni zelo simpatiš, ampak v Sarajevu jih pa ne dobiš, tam zlagajo to v tiste okrogle pekače in dobiš četrtinko (tako smo tudi me včeraj delale). Me pa zanimajo tele razlike v zlaganju - daj razloži, če se ti da, prosim, kako je katero narejeno - da ne bom otrok narobe učila, pa da se naučim drugače zlagat, če še nisem probala tvoje variante:)

Ampak meni so vsi od tam prisegali, da je burek tam samo mesni, ostalo so pa pite, samo sirovi varianti lahko rečeš sirnica in zeljni zeljanica ali kako že. Kupusare pa še nisem delala.


Burek je edino tisto kar se zlaga skorja na skorjo eno an drugo in jes "cetrtinko", a noter je meso ali ovci beli sir. V slo recimo nikoli niso prodajali "osminko", kar je sicer popolnoma zadosti za zajtrk.
Vse ostalo so pite - zavitki slani, sladki, zlozeno eno cez drugi - sicer eni pravijo, da je to lahko samo gibanica... Pravzaprav ima vsak kraj svoja poimenovanja, ampak burek je v okroglem plehu, masten in zgolj z mesom ali ovcim sirom. Zraven pa obvezno mrzel tekoci jogurt.

BTW: si kdaj jedla krvavice z jogurtom? Dej enkrat probaj, zraven krvavic zlico pa jogurt ( cvrsti) ali zraven polnjenih paprik ali sarm, samo brez zosa, zapecenih v pecici - kot je v originalnem receptu...

Tu mas pa recept za kupusaru:
http://www.coolinarika.com/recept/pita-sa-kiselim-kupusom/ (bodi pozorna na zvijanje)
in primerjaj s tem:
http://www.coolinarika.com/recept/pita-s-kiselim-kupusom/

Nikjer ni vec reda, vse so to zmesali user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 12.12.2012 22:57:58 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 23:00:02   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

ampak burek je v okroglem plehu, masten in zgolj z mesom ali ovcim sirom.
Ampak burek ni s sirom. Je ronja tudi že napisla. Burek je mesna pita. Če je s sirom potem več ni burek. Razen pri nas v Sloveniji v kioskih.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 23:08:01   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

ampak burek je v okroglem plehu, masten in zgolj z mesom ali ovcim sirom.
Ampak burek ni s sirom. Je ronja tudi že napisla. Burek je mesna pita. Če je s sirom potem več ni burek. Razen pri nas v Sloveniji v kioskih.


Ce gledas tako, tedaj je burek edino tisti z ovcjim mesom...

Burek z ovcjim (zrelim) belim sirom je burek po celi Srbiji, Crni gori, Makedoniji, Bolgariji... itn... Ni Bosna edina, ki je imela Turke...

navsezadnje je popolnoma vseeno kako se cemu rece - ne vpliva na okus user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Rada bi se zahvalila
12.12.2012 23:11:18   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
navsezadnje je popolnoma vseeno kako se cemu rece - ne vpliva na okus user posted image
Na koncu se vedno moram s takim zaključkom strinjati user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Rada bi se zahvalila
13.12.2012 13:30:32   
ronja
navsezadnje je popolnoma vseeno kako se cemu rece - ne vpliva na okus

To se strinjam, ampak iz varnostnih razlogov, če srečam še kdaj strica z neko to zadevo iz vlečenega testa s skutnim nadevomuser posted image ... se rajši pozanimam prej;).

Hvala za razlago - torej mi smo jedli zadnjič burek-pito - ker zlagala sem kot burek, vendar je bil not skutni nadev, ni bil notri ovčji sir (trenutno je malo drag za naše finance, bo boljše upam nekoč, heheuser posted image - ne, ziher bo boljše, ker zdaj še ne vemo, koliko bo selitev prišla, ko veš, pri čem si, si lahko malo bolj na izi:) pa mogoče vseeno ne bom dolgo brez službe, kot zdaj računam, da se zna zgodit (pač ziher je ziher, rajši prej šparam kot potem jamram), kdo ve:).

Bom ob priliki probala še druge variante, hvala:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?