Paštetka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (7.12.2012 11:48:59)
|
Sicer ne vem, če je to glih prekmurska posolanka, amapka glede na to, da sem jaz od tam in jo delam in je baje odlična, evo recept moje posolanke: Jaz se ne ukvarjam s testom, lahko pa ga narediš kot za pico, le da daš manj olja noter. Kupim moko za pico (tisti oranžni paketek, od Žita, ko je pica gor narisana). Tam imaš tudi recept za posolanko. Jaz ga malo rpiredm. in sicer. 1kg kisilaka (skute) 1 veliko kislo smetano, 3 jajca, sladkor v prahu, hm... na oko, ajde recimo eni 5-7 žlic 2 žlici gresa vanilijev sladkor (burbon vanilija, da bolj diši) Testo narediš po receptu. Potem pa v veliki skledi zmiksar kisilak, pa 3/4 skute, pa dve jajci, gres, vanilijev sladkor, sladkor v prahu. testo razporediš po pleju tako, da so robovi testa dvignjeni ob pekaču. Na testo vsipam nadev, potem pa robove testa, ki so dvignjeni upogneš navznoter, da pokriješ cca 2 cm nadeva okrog. v mali posodici zmiksaš 1/4 smetane in eno jajce. S to maso potem s čopičem namažeš robove posolanke, ki si jih upognila noter. Kar ti pa mase ostane pa preliješ po nadevu. Pečem tudi tako, kot piše na tistem Žitovem paketku z moko. Po vrhu lahko posipaš še orehe ali naribana jabolka. Ko je posolanka pečena in pripravljena za jest, si mi namažemo počez še kislo smetano.
|
|
|
|