RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

Paštetka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (4.12.2012 22:17:10)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

eh grem se raje fajn kresnit.

ajd, jaz tudi. Veš zakaj je dobro imeti starejšega moža?

Sigurno nekaj v zvezi s cigaretami in črnogorci [sm=smiley36.gif]

uškinamama -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (4.12.2012 22:19:43)

Na-a. Če ga kresneš zvečer, do jutra pozabi [sm=jezicek.gif] pa si lahko privoščiš še petelinji zajtrk.

Dekleta , evo sem spila moj antibiotik in grem spat. Noč....

ZaPatriotskeOtroke -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (4.12.2012 22:22:30)

Na-a. Če ga kresneš zvečer, do jutra pozabi [sm=jezicek.gif] pa si lahko privoščiš še petelinji zajtrk.

Bejži ja...jutri pa nazaj za štedilnik...lahko noč :D

uškinamama -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (4.12.2012 22:27:20)

IZVIRNO SPOROČILO: ZaPatriotskeOtroke

kako malo je potrebno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Za štedilnik , seveda. Goveja župca, restan krompir, pa ja mora bit. Al smo slovenci al kaj [sm=jezicek.gif]

ZaPatriotskeOtroke -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (4.12.2012 22:30:00)

IZVIRNO SPOROČILO: ZaPatriotskeOtroke

kako malo je potrebno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Za štedilnik , seveda. Goveja župca, restan krompir, pa ja mora bit. Al smo slovenci al kaj [sm=jezicek.gif]

OK sej bo? HAHAHAHA ne rabm it na vice, če jih tukaj pokate s svojo maloumnostjo HAHAHAHA

ronja -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:03:52)

ne vem kaj sploh še delate v Sloveniji

Male nelokalpatriotske slovenčke[sm=smiley36.gif].

Slovenija je lepa dežela in če Slovenci ne bomo preveč butasti, bi lahko to kdaj še zelo lepo vnovčili (neokrnjeno naravo, ki je ne najdeš več nikjer, ogromno gozda, lepe jame itd...), ampak je seveda en samo...
Pa fajn je prit domov. To je pa to, kar je mojega domoljubja. Da bi rekla, da smo kaj boljši, ker smo Slovenci in moramo bit zato ponosni, ker smo pa glih Slovenci... to pa ni glih zame;). Mogoče sem še najbližje domoljubju s svojim zavedanjem slovanstva - mi je všeč ta "prastara duša". Iščem pravljice z Jago babo, recimo;). Berem jima pa tudi Grimove, pa Indijanske, pa še kakšne, ki niso slovenske...
Bi pa še rajši živela kje, kjer je še malo topleje, če bi bilo enako varno za tamale.
kar se hrane tiče, mi je italijanska ljubša, pa kitajsko imam tudi zelo rada, tako da kuhamo bolj iz vseh vetrov:). Znam pa naredit potico, idrijske žlikrofe, belokranjsko pogačo, prekmursko gibanico itd...

Zvezdogledi

Paštetka, to so ribe. Pa še prav hecno zgledajo:D.

Za domovino in s šalo naprej mi je pa všeč[sm=smiley1.gif].

PS. moji otroci se pa tako vsem smilijo: eni pravijo, da samo po račkotu klofam, eni da majo premalo placa, eni da se preveč z njimi ukvarjam, eni da ne bojo meli duhovnega razvoja, ker ne hodimo v cerkev,... skratka bogi so. Ampak se mi trenutno nič ne smiljo, se mi zdi, da se majo čisto fajn:).

mateyka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu (4.12.2012 23:15:42)

Pa saj se mi smili no. Vam ne?

Meni se niti jankovićevi vnuki ne, tak da [sm=jezicek.gif] sori.

pazi kaj pišeš.. [img]http://swissninja.com/forums/images/smilies/icon_sneaky.gif[/img] da nau Frodica to vidla, se zgrozila in te poslala v "maloumje" [sm=jezicek.gif]

p.s. aja, je že patriotvagina to naredu.. too late [sm=jezicek.gif]

mateyka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:19:19)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
PS. moji otroci se pa tako vsem smilijo: eni pravijo, da samo po račkotu klofam, eni da majo premalo placa, eni da se preveč z njimi ukvarjam, eni da ne bojo meli duhovnega razvoja, ker ne hodimo v cerkev,... skratka bogi so. Ampak se mi trenutno nič ne smiljo, se mi zdi, da se majo čisto fajn:).

lol, shiiit; treba še za tvoje temo odpret, ne samo za jankovičeve vnuke [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:23:38)

patriotvagina
[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.12.2012 23:28:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ronja -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:31:42)

Sam res, no, zdaj bi se pa že lahko malo zamislila nad sabo, ccc

To mi tut non stop svetujejo... POtem pa razmišljam, pa pravijo, da preveč razmišljam... Pa nič ne naredim prav, no![sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.12.2012 23:35:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tippi -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:38:46)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

jezuskristus [sm=smiley36.gif]

ronja -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:42:27)

jezuskristus

Evo, se je že začelo...[sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:48:41)

Ronja dobro, da jaz od poroda naprej, ne grem v detajle svoje vzgoje... bi si prec socialno na vrat nakopala [sm=smiley36.gif] včasih je dobro držat jezik za zobmi [sm=smiley36.gif]

ronja -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:53:42)

Ja, tudi to so mi že večkrat svetovali[sm=smiley36.gif]. Sam tega pa res ne znam[sm=jezicek.gif]. Mogoče pri 4., če se slučajno čudežno kdaj prikaže kaka črtica[sm=smiley36.gif] (to je zafrkancija na uno drugo temo).

Tippi -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (4.12.2012 23:59:44)

jaz govorim za svoj jezik [sm=smiley36.gif]
Tista črtica se je pa dejansko zgodila, pri curly [sm=smiley27.gif] in potem je bila tam gužva na čestitkah in je priletela lulu in se je začelo...z vici in patriotom [sm=smiley36.gif]

ronja -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 0:05:53)

Ja, saj - če so črtice, je vedno veselo[sm=smiley36.gif]...
Ne, saj vem, da je PAMETNO kdaj držat jezik za zobmi. Samo včasih se mi ne da bit pametna, včasih nočem bit, včasih pa enostavno nisem[sm=smiley36.gif].

Zapatriotskeotroke, evo, nekaj zate:). Sem se spomnila, da bi te mogoče razveselilo.[sm=smiley1.gif]. Mogoče ni ravno tako resno in patriotsko, je malo bolj otročje in navihano, ampak vsak po svoje;).

browneyes -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 8:24:55)

Prvi in zame najpomembnejši element za biti Slovenec je govoriti slovensko. Ne samo zavijati po vseh mogočih dialektih in slengu, ampak da znaš govoriti kot kulturen človek. Iz tega, tako pri odraslem kot pri otroku, izhajajo nadaljnji koncepti a la domovina, odnos do kulturne dediščine, nacionalni ponos...

Paštetka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 9:22:18)

IZVIRNO SPOROČILO: browneyes

Prvi in zame najpomembnejši element za biti Slovenec je govoriti slovensko. Ne samo zavijati po vseh mogočih dialektih in slengu, ampak da znaš govoriti kot kulturen človek. Iz tega, tako pri odraslem kot pri otroku, izhajajo nadaljnji koncepti a la domovina, odnos do kulturne dediščine, nacionalni ponos...

se strinjam. Dodajam le to: da znaš izgovoriti tudi predsednikovo ime. Torej (ok zdaj že bivši) da se potrudiš in poveš pravilno in ne Turk, Tuerk, Tirk...

liliana -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 17:39:02)

IZVIRNO SPOROČILO: browneyes

se strinjam. Dodajam le to: da znaš izgovoriti tudi predsednikovo ime. Torej (ok zdaj že bivši) da se potrudiš in poveš pravilno in ne Turk, Tuerk, Tirk...

Bo verjetno browneyes bolj strokovno povedala, zakaj se knjižno slovensko ne more povedati priimek Turk in recimo Munchen pravilno.......je nekaj v zvezi s črko ü, ki je v slovenščini ni.....sem enkrat neko slavistko poslušala po tv, ko je to razlagala.......

Paštetka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 17:42:15)

To nima veze, če ima človek" knjižno ali ne knjižno črko v priimku". Gre za neko spoštovanje do človeka, da se potrudiš in izgovoriš pravilno njegovo ime.

Stanislava_ -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 17:42:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Patriotstvo je lahko,... hmmm, zelo glasno, vidno, opevano, ali pa tiho, notri nekje v duši, kjer neglede na vse veš, kje si doma, kam spadaš.

Točno to. Ni potrebne domovinske vzgoje s klicaji!; dovolj je, da imaš svojo domovino rad in jo spoštuješ.

mateyka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 21:09:14)

To nima veze, če ima človek" knjižno ali ne knjižno črko v priimku". Gre za neko spoštovanje do človeka, da se potrudiš in izgovoriš pravilno njegovo ime.

to je utopično pričakovat kot konsistenco. enga mojga priimka ne znajo slovenci izgovorit, enga pa ne švedi. enostavno ne mroeš vedet zakonitosti vseh posameznih jezikov. vsaj ne da jih ve 100% slovencev. pa če je predsednik al ne, dokler ne bom videla kratkega prispevka na TV o izgovorjavi predsednikovega priimka in zakaj je to pomembno, tega ne pričakujem od množice [sm=smiley4.gif]

Paštetka -> RE: Vzgoja otrok v domovinskem duhu! (5.12.2012 21:27:48)

Pa saj nima ne japonskega, švedskega in ne kitajskega priimka. [sm=jezicek.gif]
In zakaj TV voditelji tako lepo izgovarjajo priimke angleških priimkov, ne more se pa en TV voditelj naučiti izgovoriti priimka predsednika? Tega ne morem razumeti.

Sicer pa Matejka, jaz bi se potrudila naučiti izgovoriti tvoj priimek. U s preglasom že ni tako hud kot vaše črke, ki jih niti ne poznam. Nemško in angleško se je večina v šolah učila, kitajščine, švedščine pa ne..

Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>