ronja
|
ne vem kaj sploh še delate v Sloveniji Male nelokalpatriotske slovenčke . Slovenija je lepa dežela in če Slovenci ne bomo preveč butasti, bi lahko to kdaj še zelo lepo vnovčili (neokrnjeno naravo, ki je ne najdeš več nikjer, ogromno gozda, lepe jame itd...), ampak je seveda en samo... Pa fajn je prit domov. To je pa to, kar je mojega domoljubja. Da bi rekla, da smo kaj boljši, ker smo Slovenci in moramo bit zato ponosni, ker smo pa glih Slovenci... to pa ni glih zame;). Mogoče sem še najbližje domoljubju s svojim zavedanjem slovanstva - mi je všeč ta "prastara duša". Iščem pravljice z Jago babo, recimo;). Berem jima pa tudi Grimove, pa Indijanske, pa še kakšne, ki niso slovenske... Bi pa še rajši živela kje, kjer je še malo topleje, če bi bilo enako varno za tamale. kar se hrane tiče, mi je italijanska ljubša, pa kitajsko imam tudi zelo rada, tako da kuhamo bolj iz vseh vetrov:). Znam pa naredit potico, idrijske žlikrofe, belokranjsko pogačo, prekmursko gibanico itd... Zvezdogledi Paštetka, to so ribe. Pa še prav hecno zgledajo:D. Za domovino in s šalo naprej mi je pa všeč . PS. moji otroci se pa tako vsem smilijo: eni pravijo, da samo po račkotu klofam, eni da majo premalo placa, eni da se preveč z njimi ukvarjam, eni da ne bojo meli duhovnega razvoja, ker ne hodimo v cerkev,... skratka bogi so. Ampak se mi trenutno nič ne smiljo, se mi zdi, da se majo čisto fajn:).