|
RE: joj, novega predsednika imamo 3.12.2012 12:51:53
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja in s tem je dokazal, da je predsednik vseh državljanov? To je pa taksna floskula, da je neverjetno. On je predsednik vseh drzavljanov - legitimno izvoljen. Tudi Pahor bo predsednik vseh drzavljanov nase drzavice, tudi moj, ceprav se osebno sramujem, da mi je on predsednik. Ti resno menis, da bo nekdo nekaj uredil, da bo za vse drzavljen prav in, da bodo vsi 100% zadovoljni ter bo ta nekdo predsednik vseh drzavljanov? Pa vam je sploh jasno kaj so naloge in obveznosti predsedniak drzave? Ko govorimo o Pahorju velja , da je rpedsednik itak samo za pokazovanje, nima nobenih pooblastil, torej vsaj da bo lep... Ko govorimo o sedanjem predsedniku, pa moti, da ni sam krizo premagal, da ni sprejel nevem kaksne zakone, da dokaze , da je predsednik vseh drzavljanov... zal mi je, ce ni tvoj predsednik, vendar to ima vec veze s tvojim drzavljanskim cutom kot z njim samim. Me znaš prepričat, da je s svojimi dejanji pripomogel k temu, da se je na splošno izboljšalo delo socialnih služb? Me znas ti prepricati, da ni? Če me prepričaš, bom imela zelo slabo vest. Je mogoče ponudil, da se bo ob neizvolitvi odpovedal pisarni nekdanjega predsednika države v korist težko rešljivih socialnih primerov, ali pa obljubil, da bo pet let v okviru pisarne nekdanjega predsednika države (in ostalimi pripadajočimi pravicami) deloval izključno za socialno šibke ali v drugih dobrodelnih akcijah? Aja, pisarno bodo izbrisali, pa ne bo treba nic ogrevati ali kako??? Morda pa se spomnis, da ima tudi nekdanji predsednik obveznosti tudi na medrzavni ravni... Ah, ne, ti bos pa ja ze vedela... Predsednik ima določene naloge v politiki, ki so povsem dobro znana. Prav letos se je politična usmerjenost predsednika pokazala pri predlogu za predsednika vlade. Ocitno te to najbolj boli.... Ljudje, ki Türka niso volili, se mogoče bolje od dela v diplomaciji spomnijo njegovih zadnjih dveh let mandata predsednika države. Jaz naprimer se spomnim njegovih zadnjih let v OZN in neizvolitve za generalnega sekretarja OZN in tu ne vidim nekih presežkov. Pomocnik generalnega sekretarja OZN za poln mandat za tebe ni dosezek... kdo je v tej drzavi dosegel vec? Koliko politikov iz Slovenije je sploh imelo moznost kandidranja za generalnega sekretarja OZN? Ma imas prav... res ni nic dosegel... Kar se pa tiče kampanje, se strinjam, da smo izvolili kampanjo klovna, a njegov nasprotnik najbrž še tega ni bil sposoben, torej res ni znal ne prodati svojega dela, ne opravičiti svojih napak. Ampak pri nas kampanja za predsednika države itak nikoli ni štela. Ja, so ljudje, ki so kvalitetni na svojem podrocju, ne premorejo pa iz sebe delati klovnov ali se prodajati. Zato imajo prav tisti, ki govorijo, da je kampanja show, vendar funkcija ni cirkus, niti se preneha, ko kamere ugasnejo. ... Biti showman in znati se prodati je premalo.... razen, ce ni poglavitni namen "osvajanja" funkcije, dobro se prodati....
|