|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: joj, novega predsednika imamo
3.12.2012 11:20:06   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Pravzaprav bi imel kaj reci... No bom pa jaz povedala...
Nekaj casa nazaj sem pisala o 15. letnici, ki se je znasla v stiski - otrok locenih starsev, mama umre, oce  pa zgolj za ustvarjanje tezav... kakor koli.. deklica mu je napisala pismo o svoji stiski. Predsednik jo je poklical, se z njo pogovoril, ji prisluhnil. Iz kabineta so klicali na socialne sluzbe naj njeno stisko cim prej resijo ipd... Klical jo je redno in se zanimal za dogajanje in njeno pocutje.
Morda se ne zna hvaliti in izpostaviti in prodati... vendar ni res, da na tem podrocju nima kaj za reci... Tudi zato ga spostujem, ker je dolocene stvari delal ne da bi iz njih naredil predstavo, teater in promocijo. A naredil je, vsaj za to deklico o kateri sem pisala.  Prepricana pa sme, da ni edina kateri je ponudil podporo in pomoc.

in s tem je dokazal, da je predsednik vseh državljanov? Me znaš prepričat, da je s svojimi dejanji pripomogel k temu, da se je na splošno izboljšalo delo socialnih služb? Če me prepričaš, bom imela zelo slabo vest. Je mogoče ponudil, da se bo ob neizvolitvi odpovedal pisarni nekdanjega predsednika države v korist težko rešljivih socialnih primerov, ali pa obljubil, da bo pet let v okviru pisarne nekdanjega predsednika države (in ostalimi pripadajočimi pravicami) deloval izključno za socialno šibke ali v drugih dobrodelnih akcijah?

IZVIRNO SPOROČILO: donna22

pri nas predsednik niti nima neke odločilne funkcije, da bi lahko odločal v čem, za to imamo vlado. Tak da ta dobrodelnost je največ (in tudi najboljše), kar je lahko naredil, verjetno pa tudi odtehta vse odločitve naše vlade v zadnjih par letih.
In ja, meni je Turk všeč tudi zaradi njegove diplomacije, pa zaradi nevsiljive predsedniške kampanje, medtem ko nas je BP dobesedno posiljeval z njo ... predsedniška kampanja za klovne.

Predsednik ima določene naloge v politiki, ki so povsem dobro znana. Prav letos se je politična usmerjenost predsednika pokazala pri predlogu za predsednika vlade. To se v samostojni Sloveniji ni zgodilo prvič.
Ljudje, ki Türka niso volili, se mogoče bolje od dela v diplomaciji spomnijo njegovih zadnjih dveh let mandata predsednika države. Jaz naprimer se spomnim njegovih zadnjih let v OZN in neizvolitve za generalnega sekretarja OZN in tu ne vidim nekih presežkov.

Kar se pa tiče kampanje, se strinjam, da smo izvolili kampanjo klovna, a njegov nasprotnik najbrž še tega ni bil sposoben, torej res ni znal ne prodati svojega dela, ne opravičiti svojih napak. Ampak pri nas kampanja za predsednika države itak nikoli ni štela.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 3.12.2012 11:27:43 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.12.2012 11:22:52   
kalbo
Veste kaj, to, kar je Borutek tokrat počel, samo zato, da bo lahko še 5 let na državno popkovino priklopljen pa ne moreš verjet. Mnogi so videli v njegovi kampaniji približevanje navadnim ljudem, zame je blo to navadno norčevanje in klovnska predstava.
Šival je štumfe...ja Borut za en dan, zna bit to kar zabavno, sploh ko tega ne počneš za miloščino par 100 EUR.
Pobiral je smeti...spet zabavno za en sam dan pa za njegovo plačo.
Montiral je gume....zabavno, ko navijačiš pet vijakov pred kamero, spet zabavno za njegovo plačo.
.
.
.
Asvaltiral je ceste....spet zabavno in zanimivo, zate ki dobiš plačo, pol Slovenskih cestarjev je ta hip doma na čakanju brez plač.

Za moje pojme je blo to eno navadno norčevanje, zamerim pa Türku mlačno kampanijo.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.12.2012 11:35:10   
arabela*
user posted image , vesela

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.12.2012 11:41:33   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Za moje pojme je blo to eno navadno norčevanje, zamerim pa Türku mlačno kampanijo.
Enkrat je omenil, da bo s temi delavskimi akcijami nadaljeval, četudi bo predsednik. Da vidimo...
Se pa strinjam za Türka. Zelo mlačno... sem že malo podvomila, če si res želi ostati še dalje predsednik. Ker menda ja ve, da bi moral to bolj odločno želeti, to pokazati in nasploh bolje nastopati.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.12.2012 11:57:13   
malaMravljica
No, ker sem jaz zakuhala to z lepoto. Pac, nisem niti vedla, da je ze drugi krog in tudi ne kdo je zmagal. Receno je bilo nov predsednik in to sem razumela , da se je zamenjal, nisem pa bila zihr. In, roko na srce, Pahor je zacel v politiki ze nekaj let nazaj in igral tudi na lepoto in glasove zensk, ki se bodo topile, saj je bil izbran kot za Barbi oz ne, Ken je bil. Se spomnim slik in intervjujev kar nekaj let nazaj. Tudi zdejsnja kampanija, en dan it cesto pometat, ha ha ha se men bi blo fajn, sprememba za en dan, jutri pa spet na toplem lepo, bi sla tudi jaz danes sneg kidat, ce pride se gruca novinarjev se bi itak sam pred kamero nastavljla in intervjuje dajala kako je to tezko delat. Meni osebno pac slaba kampanja.

Samo zato se ne recem, da bo slab predsednik, saj v koncni fazi, predsednik ima eno tako funkcijo, da je le bolj tam v smislu da podpira vse ljudi, politiko se grejo pa v parlamentu oz v Lepeni ali pod vrhom Triglava, pa v kaksni gostilni se verjetn tudi dosti zmenijo. Povsem obicajna praksa pac.

Tudi Türk mi je bil meni osebno fajn predsednik, tak umirjen in z zeno sta se znala vsaj obnasat v javnosti. Pa zgoraj je ena napisala, da je osebno poklical eno deklico v stiski, meni prav tako deluje, da se ne hvali lih z vsem pred kamero. No zdej je dobil priloznost nov in bo fajn, ce bo priloznost dobro ponucal in bo narod z njim zadovoljen. In ja, se vedno sem menja, da imamo sedaj lepega predsednika, pa sploh nic slabega ne muslim s tem, nasprotno, ce mu rata, da ga na RTL danes pokazejo na porocilih bom zihr v luft skocila, da ta je pa nas ta nov. Sam dvomim, na RTl bo bolj ratalo Mazejevi kot pa predsedniku.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
3.12.2012 12:51:53   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
in s tem je dokazal, da je predsednik vseh državljanov?

To je pa taksna floskula, da je neverjetno. On je  predsednik vseh drzavljanov - legitimno izvoljen. Tudi Pahor bo predsednik vseh drzavljanov nase drzavice, tudi moj, ceprav se osebno sramujem, da mi je on predsednik.
Ti resno menis, da bo nekdo nekaj uredil, da bo za vse drzavljen prav in, da bodo vsi 100% zadovoljni ter bo ta nekdo predsednik vseh drzavljanov? Pa vam je sploh jasno kaj so naloge in obveznosti predsedniak drzave?
Ko govorimo o Pahorju velja , da je rpedsednik itak samo za pokazovanje, nima nobenih pooblastil, torej vsaj da bo lep... Ko govorimo o sedanjem predsedniku, pa moti, da ni sam krizo premagal, da ni sprejel nevem kaksne zakone, da dokaze , da je predsednik vseh drzavljanov...
zal mi je, ce ni tvoj predsednik, vendar to ima vec veze s tvojim drzavljanskim cutom kot z njim samim.

Me znaš prepričat, da je s svojimi dejanji pripomogel k temu, da se je na splošno izboljšalo delo socialnih služb?

Me znas ti prepricati, da ni? user posted image user posted image user posted image  

Če me prepričaš, bom imela zelo slabo vest.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Je mogoče ponudil, da se bo ob neizvolitvi odpovedal pisarni nekdanjega predsednika države v korist težko rešljivih socialnih primerov, ali pa obljubil, da bo pet let v okviru pisarne nekdanjega predsednika države (in ostalimi pripadajočimi pravicami) deloval izključno za socialno šibke ali v drugih dobrodelnih akcijah?

Aja, pisarno bodo izbrisali, pa ne bo treba nic ogrevati ali kako??? Morda pa se spomnis, da ima tudi nekdanji predsednik obveznosti tudi na medrzavni ravni...  Ah, ne, ti bos pa ja ze vedela... user posted image user posted image user posted image

Predsednik ima določene naloge v politiki, ki so povsem dobro znana. Prav letos se je politična usmerjenost predsednika pokazala pri predlogu za predsednika vlade.

Ocitno te to najbolj boli....

Ljudje, ki Türka niso volili, se mogoče bolje od dela v diplomaciji spomnijo njegovih zadnjih dveh let mandata predsednika države. Jaz naprimer se spomnim njegovih zadnjih let v OZN in neizvolitve za generalnega sekretarja OZN in tu ne vidim nekih presežkov.

Pomocnik generalnega sekretarja OZN za poln mandat za tebe ni dosezek... kdo je v tej drzavi dosegel vec? Koliko politikov iz Slovenije je sploh imelo moznost kandidranja za generalnega sekretarja OZN? Ma imas prav... res ni nic dosegel...

Kar se pa tiče kampanje, se strinjam, da smo izvolili kampanjo klovna, a njegov nasprotnik najbrž še tega ni bil sposoben, torej res ni znal ne prodati svojega dela, ne opravičiti svojih napak. Ampak pri nas kampanja za predsednika države itak nikoli ni štela.

Ja, so ljudje, ki so kvalitetni na svojem podrocju, ne premorejo pa iz sebe delati klovnov ali se prodajati. Zato imajo prav tisti, ki govorijo, da je kampanja show, vendar funkcija ni cirkus, niti se preneha, ko kamere ugasnejo. ... Biti showman in znati se prodati je premalo.... razen, ce ni poglavitni namen "osvajanja" funkcije, dobro se prodati....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.12.2012 13:06:46   
Tippi
Adejte no. klovn al pa ne, klovnovska kampanja gor al pa dol, še vedno je stopil med ljudi in verjamem, da bo to še vedno počel. že njegov odgovor na novinarski konferenci je velik plus. ni želel odgovarjat na novinarska vprašanja z visokega odra, ampak je dejal, da se bo pomešal med ljudi.

Za Turka bi bilo pa dobro (to so njegove tisočkrat slišane besede kako bi bilo dobro...) da se lepo zdaj z bivšo prvo damo umakneta v svoj svet in posluša ob večerih klavir, pa je to to. Pač zame ni bil, to kar bi predsednik moral biti. Pljuvati po sedanji vladi in javno simpatizirati z jankovičem, to je meni bljek. Že samo s tema dvema dejanjema se je zameril ljudstvu. Predsednik mora bit povezovalen pa basta. Turk je pa ob vsaki priliki znal kaj kritizirat.

Men pač ni bil všeč in sem zato vesela, da je borut zmagal. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 32
3.12.2012 13:09:12   
Tippi
Aja, da ma pa borut fajn čupco, bele zobke in izklesan telešček, ter da je športnik, s tem ni pač nič narobe. dodaten plus zanjga user posted image user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.12.2012 13:12:27   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Ni mi jasno, kdo ga je volil, ker povsod do kritike na račun izida volitev...
Sicer pa Pahor zna z besedami, od predsednika države se pa kaj več tudi ne pričakuje.

Saj smo v Sloveniji. Si že slišala, da bi kdaj kaj glasno pohvalili????
Večina zna samo kritizirati. Če bi zmagal Türk, bi tudi poslušali kritike, kako je lahko dobil še en mandat.

V krogih, kjer se gibljem, je bilo 95 % ljudi za Pahorja.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
3.12.2012 13:28:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Stanislava_)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
3.12.2012 13:34:59   
nananaja
To je pa taksna floskula, da je neverjetno. On je predsednik vseh drzavljanov - legitimno izvoljen. Tudi Pahor bo predsednik vseh drzavljanov nase drzavice, tudi moj, ceprav se osebno sramujem, da mi je on predsednik.

No vidiš, jaz se sramujem izvoljenih odkar imam volilno pravico, ampak nikoli se nisem tako kot zadnjih par let, žal.
Ti resno menis, da bo nekdo nekaj uredil, da bo za vse drzavljen prav in, da bodo vsi 100% zadovoljni ter bo ta nekdo predsednik vseh drzavljanov? Pa vam je sploh jasno kaj so naloge in obveznosti predsedniak drzave?

navedi kaj več, kot en primer.
Ko govorimo o Pahorju velja, da je rpedsednik itak samo za pokazovanje, nima nobenih pooblastil, torej vsaj da bo lep... Ko govorimo o sedanjem predsedniku, pa moti, da ni sam krizo premagal, da ni sprejel nevem kaksne zakone, da dokaze , da je predsednik vseh drzavljanov...

Se mi ne zdi prav, da se funkcija predsednika države ne spoštuje, in da večina meni, da je le protokularna in tako dalje.
In ja, bivši predsednik je bivši predsednik, ki ni več prvi v državi, lahko se oglaša s svojim mnenjem, lahko dela naprej, a kar mu daje naša država prvih pet let po poteku mandata, se mi zdi preveč. Je Tippi lepo povedala.

Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
3.12.2012 13:42:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
3.12.2012 15:02:00   
alda
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Adejte no. klovn al pa ne, klovnovska kampanja gor al pa dol, še vedno je stopil med ljudi in verjamem, da bo to še vedno počel. že njegov odgovor na novinarski konferenci je velik plus. ni želel odgovarjat na novinarska vprašanja z visokega odra, ampak je dejal, da se bo pomešal med ljudi.

Za Turka bi bilo pa dobro (to so njegove tisočkrat slišane besede kako bi bilo dobro...) da se lepo zdaj z bivšo prvo damo umakneta v svoj svet in posluša ob večerih klavir, pa je to to. Pač zame ni bil, to kar bi predsednik moral biti. Pljuvati po sedanji vladi in javno simpatizirati z jankovičem, to je meni bljek. Že samo s tema dvema dejanjema se je zameril ljudstvu. Predsednik mora bit povezovalen pa basta. Turk je pa ob vsaki priliki znal kaj kritizirat.

Men pač ni bil všeč in sem zato vesela, da je borut zmagal. user posted image

podpis!!
Ob dani izbiri je bil res boljši, vsaj za me.

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
3.12.2012 15:57:38   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Medea10

...jest pa pravim hvala bogu, da se čez tri mesece selim iz Slovenije.

Blagor tebi.

Se strinjam.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.12.2012 16:09:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
No vidiš, jaz se sramujem izvoljenih odkar imam volilno pravico, ampak nikoli se nisem tako kot zadnjih par let, žal.

Tvoji obcutki ne morejo spremeniti floskulo v argument.

navedi kaj več, kot en primer. 

user posted image user posted image user posted image  

Ko govorimo o Pahorju velja, da je rpedsednik itak samo za pokazovanje, nima nobenih pooblastil, torej vsaj da bo lep... Ko govorimo o sedanjem predsedniku, pa moti, da ni sam krizo premagal, da ni sprejel nevem kaksne zakone, da dokaze , da je predsednik vseh drzavljanov...

Se mi ne zdi prav, da se funkcija predsednika države ne spoštuje, in da večina meni, da je le protokularna in tako dalje.
In ja, bivši predsednik je bivši predsednik, ki ni več prvi v državi, lahko se oglaša s svojim mnenjem, lahko dela naprej, a kar mu daje naša država prvih pet let po poteku mandata, se mi zdi preveč. Je Tippi lepo povedala.

Ze takoj ko  zapises, da tainta predsednik pa ni predsednik vseh slovencev odreces spostovanje funkciji. Pa to ni tako tezko razumeti. Koliko mu drzava daje pet let po poteku mandata je nekaj kar so dolocili pred njim in kar gre z roko v roki z dolznosti, ki mu ostanejo po koncanem mandatu. Morda tudi to spada v spostovanje funkcije predsednika.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
3.12.2012 17:47:28   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 41
3.12.2012 17:48:05   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
V kombinaciji z razumnim premierom bi bil čisto spodobna izbira..v situaciji kot je, je pa kombincaija lahko nevarna.

podpis.

Recimo razumen premier Turk (ki v prvi vrsti vzpostavi pravno državo) in piarovec Pahor. Turk dela, Pahor prodaja, ljudstvo kupuje user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 42
3.12.2012 17:56:12   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

glavni razlog, zakaj je Turk popusil, je v njegovi mlacni kampanji in tem, da govori diplomatsko in pretezno pravnisko - in je v tem mnogim dolgocasen. ni aktiviral neodlocenih volivcev v svojo smer, poleg tega pa je volivce, ki so zanj oddali glas na prejsjih volitvah, razocaral s to nezainteresiranostjo: vsekakor lahko konkretno nakuri svojega vodjo kampanje.

Razočaral je lahko že prej, z nezainteresiranostjo takrat, ko bi glede na razmere lahko govoril. Včasih se je redno oglašal Hudeček, sicer iz drugačnega poklica, in Kučan (verjetno bi se še več, če ne bi bilo že pretirano user posted image ), celo Drnovška je bilo zaznati..Turk pa..kot da je izvoljen samo za protokolarni govor ob začetku šole (ki je bil btw odličen, da si človek v šolo zaželi) in ne za oglašanja ob ostalih pomembnih rednih ali izrednih dogodkih, ki jih je bilo kar nekaj. Ne pričakujem, da hodi na vsako pasjo procesijo in se kaže (kar je pri volilcih očitno dobro sprejeta), ampak da se oglaša takrat, ko to razmere zahtevajo - in v časih kot smo, sem vsaj v resnih medijih pogrešala njegovo prisotnost. Je pa mogoče, da spremljam napačne medije.

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 3.12.2012 17:57:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?