nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Nekaterim očitno ne, sej majo denar, pa lačni tud ne bojo. Je v prejšnji temi ena napisala, kako je policija v prejšnjem sistemu hodila po očeta in kako se je počutla. Pa ji glede na napisano materialno za tiste čase sploh ni blo hudga, če so mel lahko v časih par nepar vsak dan avto so moral imet dva, kar so si lahko privoščli le najpremožnejši in njej so bli ti dnevi zanimivi, ker so se vozil z maminim avtom. Mene so recimo takrat ko so se oni peljal z maminim avtom zavil ob štirih zjutraj v deko, fotr me je dal na ramo pa gasa v sneg proti avtobusni in potem do babice v varstvo, naša katrca je pa lepo v garaži ostala. Ko je bil dan za katrco sem spal uro in pol dlje in lepo po toplem prišel v LJ k babici. Pa je blo men fino, ker ni blo policajev v hiši, njej, mislim da je bla gita10 pa ni blo fino. Upam, da zdaj štekate poanto. Pa je večina odgovorov v tisti drugi temi, tisti eni bila v tem stilu, da ji ne vejamejo, da takrat, ko smo pa bili mi mladi, v socializmu, pa že ni bilo tako, takraj je bilo zgolj lepo.....redko kdo ji je javno pritrdil in jo "vzel v bran" tako kot recimo Jankovičeva otroka....in skoraj nihče, razen ene izjeme se mi zdi (nisem bila jaz ) ji ni javno, na forumu rekel, da se mu je smilila kot otrok, ker je bila policija v hiši..... in o tem sem govorila, ko sem omenila Kanglerjevo hčer.....važno je, kdo je tisti, čigar otroci se ti smilijo, če so iz "nasprotnega" tabora, ali pa od "no name" matere, niso deležni take javne podpore, kot otroci od določene znane osebe.....tu izvzamem ronjo, ker ona je v tem unikum in njej se res vsak smili in bi vsakemu pomagala, pa kdorkoli je že...... Ah, daj, liliana, politiko v vse vpletati in zganjati patetiko. Meni se smilijo otroci, kot je bila npr. moja mama, ki so ji pri 3 letih ubili očeta in požgali dom, na katerega se 3 leta ni mogla vrniti, nato pa ni imela nič od niča, še matere skoraj ne, ker je le-ta morala trdo delati, da je preživela 3 otroke in postavila hišo nazaj. Meni se smilijo otroci, v dom katerih vkoraka tujec s puško in jih iz doma izžene, jim vzame vse, pobije starše, ... Meni se smilijo otroci, katerih prazne so od lakote materine prsi. Meni se smilijo otroci, prodani v sužnost in prostitucijo. Meni se smilijo otroci, ki po 12 ur na dan šivajo obleke, kopljejo v rudniku, tkejo preproge. In se mi smilijo otroci pijancev in nasilnežev. Smilijo se mi otroci, katerim so odvzete tiste temeljne stvari, ki jih vsak otrok potrebuje - ljubezen staršev, dom, hrana in voda. Vse ostalo so samo bolj ali manj žalostni trenutki v življenju vsakega od nas.
|