Ocvirki (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Stanislava_ -> Ocvirki (27.11.2012 17:38:38)

A še kdo rad je ocvirke? Ali večina je zdravo, bio, eko, neoporečno, vege mege?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.11.2012 18:02:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

alda -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:07:54)

ocvirke niti nimam rada, rada pa imam ocvirkovko.potico z ocvirki in krvavice,in.....ma vse od pujsa razen vampov!

Hope2 -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:08:31)

Ocvirkov nisem nikoli posebej marala, ok pojedla sem že kakega tu pa tam. V življenju nismo nikoli kaj zabelili z ocvirki (ne v otroštvu, ne sedaj). Imam pa zelo rada namaz iz ocvirkov. Ocvirke na zelo fino zmeljejo z ogromno česna (kot ena pašteta zgleda) in se to maže na kruh (rženi ali beli). Tole pa obožujem[sm=smiley36.gif]
Ocvirkova pogača pa mi je dobra le od moje mame in še to samo sveža.

krvavice so mi tudi všeč[sm=smiley1.gif]

Tutan -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:09:31)

Smo debatirale na temi o domačih dobrotah, ja[sm=smiley36.gif]
Čist ocvirkaste[sm=smiley36.gif]

josephine27 -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:13:36)

Jaz jih jem enkrat letno, ko imajo moji starši koline. Verjetno so mi dobri zato ker jih tako redko jem. Se spomnim, da jih dokler sem še živela pri starših nikoli nisem marala.

Felicita -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:16:42)

ne jem jih, ampak v praženem krompirju morajo bit. Če se jih vidi jih ven zberem, če pa kakega pojem pa tut ni nič narobe. da bi si kam namerno dala jih gor al pa jih z jajci... to pa sploh ne.
p.s.: ne živim bioeko.

malaMravljica -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:24:28)

Mi pa kar zivimo bio eko, sam vse te dobrote dobim bio eko in se pujske sem videla jeseni. Krvavico so mi tudi ze obljubili oz dobim kar dve. Ocvirkvco pa ne vem kdaj sem zadnjic jedla, pa bi tako jo, morem zrihtat, da ko pride mama bo prinesla vse sestavine s sabo in mi jo naredi.

SMT3 -> RE: Ocvirki (27.11.2012 18:38:14)

mmmmmmmmm ocvirki s svežim belim kruhom[sm=smiley1.gif]Pa z jajčkom [sm=smiley36.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Ocvirki (27.11.2012 22:23:10)

IZVIRNO SPOROČILO: SMT3

mmmmmmmmm ocvirki s svežim belim kruhom[sm=smiley1.gif] Pa z jajčkom [sm=smiley36.gif]

.. s se vrocim kruhom iz sporhata na drva.... z jajcem in cebulo na koruznih zgancih in belo (jecmenovo)kavo .... s cebulo na rizu... na kislem zelju, ....  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]   ma na 1001 nacin

BTW: odlicne ocvirke za grickanje in odlicno ocvirkovko imajo v gostilni Na gradu, na ljubljanskem gradu... pa se zavitek iz sezonskega sadja (strudl) je odlicen. mnjack.... 

Stanislava_ -> RE: Ocvirki (27.11.2012 22:28:53)

Še dobro, da prihaja mrzla zima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Danes sem jih na žlico,namesto Nutele.

aprilčica07 -> RE: Ocvirki (28.11.2012 8:10:59)

Ocvirki, njami....... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ni jih čez domače, še mlačne, zraven pa svež kruh.. Komaj čakam, kmalu bo cajt za to.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.11.2012 9:00:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tutan -> RE: Ocvirki (28.11.2012 9:04:22)

Jaz samih ali na kruhu ne jem.
V praženem krompirju, obvezno. Za zabelit zelje - obvezno. Moj jih ima rad tudi na ajdovih žgancih. Pa seveda jajčka mora biti z grumpi (umešana pa sploh [sm=smiley36.gif]). Zadnjič je, mislim, da mini razlagala, da jih eni dajejo tudi v pire [sm=smiley1.gif]

jesensko listje -> RE: Ocvirki (28.11.2012 13:26:27)

.... vse od pujsa, razen vampov!.... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ocvirke pa sicer jem že skoz, nisem pa nek ljubitelj, verjetno zato, ker jih imamo pač skoz na razpolago.

lp

ZARA -> RE: Ocvirki (28.11.2012 13:40:24)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

ocvirke niti nimam rada, rada pa imam ocvirkovko.potico z ocvirki in krvavice,in.....ma vse od pujsa razen vampov!

OMG. A kremplje tudi? Al parklje, kako jim pravijo?

Sami mi niso dobri, na repi so pa njama.

ZARA -> RE: Ocvirki (28.11.2012 13:49:44)

IZVIRNO SPOROČILO: jesensko listje

.... vse od pujsa, razen vampov!.... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja, ta je dobra, hehe. Kot če rečeš ... jst pa skuham full dobro govejo juho iz kure. [sm=smiley36.gif]

mika -> RE: Ocvirki (28.11.2012 14:00:08)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ja, ta je dobra, hehe. Kot če rečeš ... jst pa skuham full dobro govejo juho iz kure. [sm=smiley36.gif]

HIIIIIIIIIIIIIIIIN BOM.....[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

drugače pa obožujem ocvirke na kakršenklol način , ampak morajo bit suhi inn fajn slani.

Zara, pujskove kremplje jemo mi ponavadi na novo leto....kao da bomo celo leto rinli naprej...vsak dobi enega-je bolj simbolika, da ne bi mislila, da imamo obloženo mizo s kremplji[sm=jezicek.gif]

ronja -> RE: Ocvirki (28.11.2012 14:05:20)

Jaz jih nisem nikoli marala, zmeraj sem jih dajala na rob krožnika, čeprav so bili narejeni iz špehca in mesa domačih pujskov moje tete, ki so jedli same dobrote in uživali v pujskastem življenju, dokler je trajalo

Enako. Jih kdaj uporabim, ampak res to ni naša najljubša hrana[sm=smiley36.gif]. Tamalidve jih imata pa čisto radi. Sem pa že delala ocvirkovko za tasta, če to šteje:D.

ZARA -> RE: Ocvirki (28.11.2012 14:14:35)

IZVIRNO SPOROČILO: mika
Zara, pujskove kremplje jemo mi ponavadi na novo leto....kao da bomo celo leto rinli naprej...vsak dobi enega-je bolj simbolika, da ne bi mislila, da imamo obloženo mizo s kremplji[sm=jezicek.gif]

A resno? No, saj, vsak po svoje pesmi poje. Mi pa za NL vedno sarme jemo, potem se pa sprašujem zakaj smo tolk kisli. Hmmmm...

Jst se spomnim mojega očeta s kakšno vnemo jih je jedel. Pa kako je to smrdelo, kot svinja.[sm=smiley11.gif]

alda -> RE: Ocvirki (28.11.2012 14:58:47)

ja v repci so zelo dobre svinjske nogice, pa tudi pečena pri odojku [sm=smiley1.gif]

vampi mi pa res ne sedejo,pa sploh ne vem zakaj [sm=smiley36.gif]

Paštetka -> RE: Ocvirki (28.11.2012 15:29:13)

Jap, parklji so njami, pa osmojeni uhlji,koža tudi. Vampi zakon,itak. Ocvirke jem, če so bolj mesnati, ocvirkov namaz s česnom....mmmmmm

Julija08 -> RE: Ocvirki (28.11.2012 15:30:58)

Obožujem ocvirke!!!!

Ampak ne kar tko za jest, ampak obvezno pri jajčkih, praženem krompirju, pa krompir v kosih s stročjim fižolom in povrhu ful ocvirkov....njami!!!!

No, imamo pa domače!

Julija08 -> RE: Ocvirki (28.11.2012 15:33:20)

Ocvirke pa sicer jem že skoz, nisem pa nek ljubitelj, verjetno zato, ker jih imamo pač skoz na razpolago.

lp

jaz sem pa vedno mislila, da so vampi od krave (goveji) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

drugače pa v eni gostilni imajo zraven npr. kosila take bombice z ocvirki (ocvirkovka) to je pa toooooooolk dobro, da jaz ponavadi že pri gobovi juhi zmažem dve ocvirkovki, in potem ne morem več nič drugega od kosila [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stanislava_ -> RE: Ocvirki (28.11.2012 19:47:32)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

A resno? No, saj, vsak po svoje pesmi poje. Mi pa za NL vedno sarme jemo, potem se pa sprašujem zakaj smo tolk kisli. Hmmmm...

Bo treba jedilnik spremenit, da boste bolj aktualni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ma...kar pri ocvirkih bom ostala, da bom dobro namazana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>