|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2012
10.12.2012 12:15:36   
tacanja
o moj bog, tole s fejsbukom in s skupinami "avgustovke" vs. "avgustovčki" je pa že res hecno. Sploh ker mamice (oziroma mamica) iz one skupine javljalo kak se majo fajn pa kak si zaupajo in oh in sploh. Ne vem v čem je point takih postov kot je bil objavljen na fbju... Prosim pa vse tiste, ki si vsaj malo želijo prcat, da tega ne počno ker mene kr mine do vsega. Skupina je bla ustanovljena iz razloga da si menjavamo mnenja o dojenčkih, ne pa da si javljamo kak je v kateri skupini.
Uglavnem, pri nas smo na veliko žalost zaključli z dojenjem in smo pristali na Novalacu. Sem se težko sprijznila s tem, samo kaj hočem. Če ni, potem ni.
Smo pa bili v Ikei in nakupli vse potrebno (in seveda veliko neportebnih stvari)in kr presegli budget ki smo si ga zastavli. Smo pa pustili našo pupo v varstvu pri babici in se je super obneslo.
Eh, naša cvilečka je že budna, sem misla še kaj več napisat.
lepo bodite user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 51
10.12.2012 19:44:08   
Moyci
Hej Tacanja, se čisto strinjam glede fb in teme o novih in starih avgustovkah. Ne vem kaj je point objavljanja takih postov ki vodijo samo v prepir. K sreči jaz sicer nisem bila nikoli članica "stare"skupine ampak mene tudi kar mine vse skupaj. Sploh ne vem kaj imajo take stvari gor za pisat očitno želijo provocirati, predlagam da če je obljavljen še kakšen post da ga spregledamo in je to to, res sem mislila da se bomo pogovarjale o dojenčkih in podobnih temah.

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
10.12.2012 19:47:38   
Moyci
Glede dojenja se pa ne sekiraj preveč, vem da je težko, vsaj meni je bilo na začetku ker se nekako nisva ujela in si še sedaj sama črpam mleko, meni je šlo velikokrat na jok oziroma mi je še sedaj velikokrat hudo ko vidim kako druge mamice dojijo jaz pa ne...Ampak sem se že sprijaznila da pač jaz ne in da mojemo otroku ravno tako nič ne manjka in da sem naredila vse kar sem lahko in mu nudim najboljše. Tudi od adaptiranega mleka otroci zrastejo gor in niso nič prikrajšani, ravno tako se lahko crkaljo v maminem naročju in jih imajo mamice neskončno rade.

(odgovor članu Moyci)
Neposredna povezava do sporočila: 53
11.12.2012 7:18:56   
Maeve
Tacanja, tko kot je Moyci napisala, ne sekiraj se, ker si naredila vse kar si lahko in si se zelo potrudila user posted image Vem pa in razumem vaju, da se je težko sprijazniti s tem. Meni je bilo tudi zelo hudo, ko se mi je zdelo, da mi zmanjkuje mleka, sem jokala sredi noči ... Ampak se je na srečo uredilo.
Joj, naš zadnje čase ponoči slabo spi. Velikokrat se zbujamo, zdaj je že pokonci. Naspala se nisem kaj preveč. Upam, da bo kmalu boljše user posted image
Je pa cukrček, veselo se smeji, prav krohota se, ko ga žgečkam. Postal je prava čveka user posted image
Tacanja, v Ikei se pa hitro zgodi, da prekoračiš budget, jaz ga vedno user posted image Sem te mislila, vprašat, če boste šli s pupo, pa vidim, da si jo pustila v varstvu. Mene zelo mika, da bi šla tja en dan, ampak bom morala nujno vzet našega s sabo. Po mojem ne bi smel bit problem, če bi šli čez predor Karavanke in nato v Celovec. Edino ne vem kako po tekočih stopnicah z vozičkom ... To sem pa pozabila, če za vozičke obstaja kaka možnost ...
Firbčna sem, kaj ste pa kupili? Za vašo pupo kaj? Meni so njihove igrače tako dobre!!! Že ko sva bila tam, ko sem bila noseča, bi najraje pokupila pol otroškega oddelka. Me je moral naš prav bremzat user posted image
Pozdravček vsem!

(odgovor članu Moyci)
Neposredna povezava do sporočila: 54
11.12.2012 9:43:09   
Toopsy
Hej hej!
Mi tudi razmišljamo o Ikei, celovec je najbljižji tko da zadeva je izvedljiva. imajo pa velike vozičke tako da lahko damo otročke z lupinco vred v voziček pa ne bo problema. Mi smo že postavili smrekco, mali je tko hecn ko gleda lučke in se z njimi pogovarja:)
Jaz pa še kar nevem do katere temperature je ok otročka vn peljat, da ni premrzlo. Spimo še vedno bolj slabo, ponoči se mi zbudi okoli 5x. zdravnica je rekla, da naj z gosto hrano še počakamo, po 5mesecu naj pokličem petronazno, pa bo ona povedala kako in kaj. se mi zdi, da zna biti naše ne spanje povezano s tem. tudi od zadnjega pregleda se je zredil za slabih 600g, verjetno se na začetku bolj redijo ampak vseen se mi zdi malo. nevem:(

pozdravčki

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 55
11.12.2012 10:06:39   
tacanja
Res, ni lahko prenehat dojit. Čeprav so nadomestki in veš da otrok ne bo lačen imaš še vseeno občutek da ga ne moreš nahranit. V podzavesti še kr upam da bi se pa mleko le vrnilo, ker še zdaj nisem začela jest nazaj sladkarij in čokoladnih zadevščin. Ko sem dojila sem morala vse to opustit ker se je na mali takoj vidlo kakšna na skrivaj pojedena napolitanka ker je dobila pikice po ličku.
Maeve, v ikei pa smo kupili svašta... največja naložba je bila prevleka za sedežno in tabure (doma imamo skoraj vse iz ikee in tudi kivik sedežno, ki ji lahko menjuješ prevleke). Do zdaj smo imeli vijolično barvo, no, zdaj pa sem si namislila belo. In če tak poštudiram ni glih pametno met bele sedežne, sploh če upoštevaš da imamo doma črnega peseka in pa dojenčka ki bo kmalu začel jest, hihi. Eh, bomo že sprali vse fleke iz nje (upam!)user posted image
Sva pa kupila še enih par igrač ko bo večja in sicer plišasto sadnje in zelenjavo, pa par ročnih lutk, pa nekaj lesenih igrač in še par stvari za v njeno sobico (roza lučko, pa blago da bomo en starejši jogi notr oblekli da se bo igrala na njej). Aja, pa kupla sem plastične skodelice, pa lončke pa krožnike in set pribora. Je ful poceni, mislim da okoli enega evra pride komplet šestih lončkov. tak da smo še to nabavli user posted image . Teh drobnarij se ful nabere. Pa pol še en kup okraskov in pa lučke za smrečko (čeprav zdaj viijo na steni, ker so mišljene kot svetlobna zavesa za okno). In seveda nisva pozabla na dišeče svečke (mislim da sem jih na skrivaj uspela v voziček spravit skoraj 9). Samo s temi svečkami ne bomo pretiravali, ker ne vem kak bi to mali ustrezalo. Je pa pri nama ko greva v ikeo ravno obratno, ima moj dragi vedno neke prebliske kaj še rabimo doma. Tokrat imamo po njegovi zaslugi nova zapirala za eno belo omarico (rabli smo enega, kupli pa štiri), pa novi nož, pa novo desko za rezanje in škarje za rezanje rib (jap, ribe jemo enkrat na teden in to že narejene fileje ,samo so vseeno nujno potrebne).
Aja, pa kupla sva ta varovala za robove od mizice v dnevni sobi, pa varovala za vtičnice pa še nekaj ko se da na vrata da ne tresnejo ko je prepih.
Kar se pa tiče dvigal pa ne bi vedla, ker mi2 sva bila v Grazu in tam so dvigala. Tak da mislim da morajo biti tudi v Celovcu. Upam, da boste imeli lep Izlet in da boste domov prineli polne vrečke potrebnih in tudi neporebnih stvari user posted image
Ful je lepo slišat da se tudi že pri vas sliši otroški smeh. Mi smo ga prejšnji teden prvič in je to nekaj najlepšegauser posted image
Pri nas žgečkanje žal ne pali da bi se nasmejala (pri žgečkanju dela grimase in se skuša skrit ko mala želvica), se pa je nakrohotala ko se je fant igral s pesiko. Samo zdaj divjanje s pesom po stanovanju odpade če hočemo da še smrečka stoji in da nam ostane še vsaj nekaj okraskovuser posted image
Pa lep dan

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 56
11.12.2012 10:20:20   
radirka
Živjo user posted image Ja na fb-ju je ratala ena veelika katastrofa vse skupaj.. sem že študirala da bi vrgla vn tiste ki morajo provucirat ker se mi zdi malo bolano da si najprej prisvojijo eno skupino in vse ki jim ne pašejo zmečejo ven, pol pa pridejo delat prepire in frcat v novo skupino ki je nastala za vse mamice ki bi se rade kaj pogovorile o naših sončkih.. Se mi zdi da jih je ene 5 iz une skupine ki so v to pripšle samo zato da bi nas provuciraleuser posted image , ostale pa so prišle da bi tudi z nami še kaj poklepetale..user posted image
Glede oblačenja in slačenja in vsega skupaj kar dajejo vsi dobronamerne nasvete je pa res idrija.. Se strinjam s Toopsy da najboljše da ne razpravljaš preveč in narediš po svoje. Mi je bla tašča zadnič smešna, se je odločla da tamali rabi met dudo v ustih in jo ni hotu jo je veselo pljuval ven, ona pa zato da bi dokazala svoj prav drži roko mu pred usti da jo ni mogu vržt vn.. joooj :D Pa naša mama mu obuva na debele žabice in debele nogavičke še pletene copatke za po hiši da ga ne bo zeblo.. Maa niti se ne kregam več ker itak nima smislauser posted image
Ikeja.. jaaa user posted image kako vas razumem da je tam pa res težko vzet samo to kar rabiš, midva se raje niti ne odpraviva kot da greva ker potem kupiva več tistega kar ni bilo na seznamu kot tistega kar je na seznamu.. grooza! user posted image Lih sva rekla da morava po omaro za čevlje in pogledat kakšno omaro za v sobo za tamalega, da mu počasi poštimava sobo ker je zaenkrat prazna soba, no hišni računalnik je v njej in malo šare user posted image
Naš tudi ponoči slabo spi in bi skoz jedu, je pa res da fuul hitro raste in se bojim da mu je moje mleko premalo nasitljivo čeprav ga imam ogromno, se mi zdi da če si ga pridno izčrpam in mu dam zvečer po flaški in noter kakšen piškot/rižolino se bolj naje in mi potem spi prvo rundo do kakšne 3-je ponoči, drugače pa je že pred 1 prvič pokonci in potem ko se prvič ponoči zbudi bi itak skoz jedel tako da nič ne spimo.. postajam res preutrujena in mi zmanjka moči za vse.. Joj 21.imam en izpit na faksu in sploh mi ne znese da bi se usedla za knjige.. čez dan lih da mi zaspi 1-2 urici in drugače skoz akcija.. Sploh ne mara bit sam niti v igralnem centru niti nič, če je hkrati 20 minut sam v igralnem centru je že ceu žur zame, je firbec bi samo hodil okrog in vse gledal.. zdej se mi niti doji ne lepo razen če sva prov v temi in tišini drgač mi vleče jošk v vse strani in gleda veselo naokrog, če sliši da je kdo prišel mora seveda pogledati kdo je.. maa norišnicauser posted image Pa en smejko je tak da joj, skoz blebeta in se smeje, aja pa kriči.. je že kakšnen mesec nazaj dojel da zna kričat in potem veselo cvili da zbuja pozornost.. maa možakar :D Moj si želi čimprej še enega pobalina ma mislim da ne bo uslišanuser posted image
Tacanja kakšne lučke ste to kupili kot zaveso za na okno? Mi bi tudi kaj takega ma pri nas se mi zdijo malo visoke cene kar sva gledala je blo vse okrog 100€.. Bi bilo našemu tamalemu pomoje všeč gledat :)
No, grem ker nekdo rabi servis mama (še priden je bil da sem tako dolg post napisala) user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 57
11.12.2012 10:21:56   
tacanja
Toopsy, kak o misliš da se je zredil za 600 gramov? V roku enega meseca ali več? Jst sm nekje prebrala da naj bi v prvih treh mesecih svojo porodno težo podvojili (naša je žal ni), potem pa grejo kilo bolj počasi gor, okoli 140 gramov na teden. Je pa pri vsakem dojenčju razlika. Mogoče se ti tak pogosto zbuja ker je še lačen, kaj pa vem. Še samo dojiš ali daješ še kakšne dodatke?

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
11.12.2012 14:06:53   
Toopsy
tacanja v zadnjem mesecu, se pravi od 6.11. pa do 10.12 je pridobil 600g, porodno je ze podvojil, rodil se je s 2990, sedaj pa imamo 6460

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
11.12.2012 14:12:04   
Maeve
Uf, sme tut jaz potem videla komentarje na fb-ju. In se vprašaš koliko so stare te ženske ... Mislim no, ker to je pa prav najstniško obnašanje. Po mojem radirka bo še najboljše, da jih ignoriramo. Če se opredeljujejo kot bestičke, kar naj. Mi smo pa kulturne user posted image
Toopsy ja, na to pa sploh nisem pomislila vidiš, da ga enostavno pustiš v lupinici in daš v voziček user posted image Pa spomnila sem se, da so itak dvigala. Kolikor se spomnim, se mi mi zdi, da sem videla mamice z vozički po štacuni.
Tacanja, mi imamo tudi kavč iz ikee, ki mu lahko menjaš prevleke, sam da imamo mi ektorpa. So pa fajn te prevleke, ker jih lahko opereš. Mi imamo že vse polito od mleka user posted image Ampak se to na srečo sploh ne opazi, ker je kavč take fajn barve (čudne zelene).
Radirka, meni se tut ne doji več tako lepo, sploh če sva kje drugje in se tam veliko dogaja. Ker je firbec in hoče vse pogledat. In ja, ko kdo pride domov, se on tudi ustavi in pogleda kdo je. Hecni so, ni kaj user posted image Ja, moja diploma je tudi znanstvena fantastika!!! Stoji ... Ahh ja, bomo že user posted image enkrat ...
Toopsy, mislim da je to normalno, da se potem počasneje redijo. Nas je je od drugega do tretjega meseca zredil za eno kilo, prej pa za kilo in pol. Bomo videli kaj bo na pregledu pri štirih mesecih in pol.
Drugač pa ja, tudi mi spimo slabo, zbudi se štirikrat ali petkrat na noč in se dojiva. Zdej pa ne vem, ali gre za poskok v rasti ali pa zaradi zagnojenega palčka na nogi. Sem danes opazila, da se mu je tam, kjer se mu je zatrgal noht vnelo in ima malo gnojčka. Sem že klicala pediatrinjo in se greva pokazat, žal šele jutri. Danes imajo gužvo. In mi je prov hudo za tamalega, ker vem, da ga boli ... Upam, da bo jutri vse v redu, da mu ne bo treba kej rezat al pa kaj ... Zdej vsaj spi, da vsaj v spanju pozabi na bolečino. Čeprav ne vem, če joka zaradi tega. mislim, da ga še vedno bolj motijo vetrovi. Še kar se precej zvija in upogiba v trebušku. Pa je pediatrinja rekla, da to ni nič takega in da ima nek gastro-količni refleks. Upam, da ga bo kmalu minilo.
Midva greva ven, čeprav je kar mrzlo. Sposodila sem si puhast pajacek, pa dam ga še v zimsko vrečo in greva za slabo uro ven.

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 60
11.12.2012 14:51:33   
Iz lune
pozdravljene,

ma kako ste vse pridne. Pohajate, nakupujete, rihtate. Jaz lenoba lena se cartam z obema doma. Sicer smo prehlde dajale zdaj skozi, pa vendar bi lahko šle kaj ven. No ja starejšo sem seveda peljala na snegec. Res sem lena in se mi ne da preoblačit, oblačit, pa joooj, upam, da me kmalu mine. Po mojem pojem preveč sladkega user posted image

Joj Radirka ma si me nasmejala s tem dojenjem, prav si ga predstavljam. Mali frajer.

Jaz sem dala in dajam eno zahtevno čez, tako da vas vse nespeče in v akciji popolnoma razumem, zdaj pa imam tako flegmo, da sem se zaljubila vanjo. Ona se samo smeji in vse ji je kul. Še če je vsa polulana in pokakana in lačna se reži...tipica je res cel smeh od dojenčka. In je le 4 kile lažja od moje skoraj triletnice. Ne moremo verjet. 70 cm in 8 kil, rojena 23.08.

Tako, da verjamem da še iz iste mame ne pride niti podobno dete, kaj šele iz različnih mamic. Tako da spremljajte le svoje dete, brez primerjav. Mama najboljše ve kaj je ok. Resnično.

O moj bog...kako se je zdaj sprdala.. user posted image

v spanju seveda. Zdaj mi obe spita. Ma res sem začela uživat v materinstvu. Super nam je.
Aha...se že oglaša..

objemčekuser posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 61
11.12.2012 17:50:59   
Iz lune
aja in to s fejsbukom...no koment...očitno jim ni tako zanimivo tam, glede na to da vdirajo in pišejo neumnosti na "naš" zdaj ustanovljen fb.

In Tecanja te objemamo in stiskamo. Tvoja čebelica bo itak ravno tako gor zrastla in bo najlepša deklica v tvojih očeh in te bo imela najraje na svetu. Dala in dajaš ji vse kar lahko, čez svoje zmožnosti in telo ne moreš, tako da ne skrbi. Najboljša mati si ji.

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 62
11.12.2012 17:54:08   
Mavri.ca
Pozdravljene!

Tacanja čisto si me navdušila za Ikeo.. ker mi tudi rabimo cel kup stvari. Tako da bomo šli pogledat, ko bodo bolše cestne razmere, glede na to da bo spet snegec in mrazzz :) Itak bo šla naša smrketa zraven, saj je nimam kje pustit... Dvigala pa so v Celovcu, če me spomin ne vara. Če ne bo pa moj zavihal rokave, pokazal mišiče pa nesu voziček gor, zakaj ga pa mam hahaaa ;)
Samo zanima me, a rabimo že kakšn osebni dokument za otročičke? Ve že imate to?
Drugače pa imamo že jelko in je izredno zanimiva, sve jo skupi postavile... je kar debelo gledala kaj mami dela to :) Kmalu se bomo v božičke oblekle pa slikale!! :)

Ja pri hranjenju tudi naša more vse videt, se boji da bo slučajno kej zamudila.. Pa razburja se, in potem jo moramo nositi po stanovanju, da si ona vse ogleda... firbec babji :) Najraje pa gleda mene ko kuham, pa posodo pomivam :)

Ej radirka jaz mam tudi izpit 19ga, pa mi gre tudi slabo to učenje:( Ker se mi tooook ne da... Tako da zdej očka daje zvečer mojo žabico spat, da se učim zvečer... Pa pri njemu takoj zaspi, samo malce jo ponosi.. seveda parkrat ker se še zbudi vmes. Ampak obvlada, ga morm pohvalit :) Itak če ma večje pa bolj udobne roke :)

Aja pa ta FB pa to nedoraslo provuciranje, komaj sem se zadrževala :) Hujše kot v vrtcu... Tud jaz ne razumem zakaj hodjo prcat, tam nej bojo.. če so kot poročene... jim je že dolgčas v zakonu pa hodjo k nam svingat hahaaa:)

Lep pozdrav moje drugorazredne bestičke al kako že hihi... moja frčafelca že vriska iz postle ;)

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 63
11.12.2012 17:56:52   
Mavri.ca
Iz lune to si pa tko lepo napisala...

Tvoja čebelica bo itak ravno tako gor zrastla in bo najlepša deklica v tvojih očeh in te bo imela najraje na svetu. Dala in dajaš ji vse kar lahko, čez svoje zmožnosti in telo ne moreš, tako da ne skrbi. Najboljša mati si ji...

Zdej pa res letim :)

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 64
12.12.2012 11:12:16   
tacanja
Iz lune in vse ostale, hvala vam za vzpodbudne besede in za tolažbo. Super mamice ste! user posted image
Toopsy, mislim da ni nič premalo da se je tvoj mali zredil za 600 gramov. Po tretjem mesecu gre pač bolj počasi, lahko pa da mu kak dan ali pa dva ni pasalo veliko jesti in se to takoj pozna. Naša ima tudi obdoja shujševalne kure in kake tri dni je bolj malo. Mam občutek da je malo vezana na lunine mene, ker vedno ko je mrk, mrkne tudi njen apetit in je špurava za hrano. Nič skrbet če je manj pridobil kot pa bi naj po nekih reglcih. Važno da je živahen in da se lepo cartateuser posted image
Maeve, upam da boste fajn porihtali prstek na nogi da ga ne bo več bolelo in motlo. In seveda da boste v Ikei opravili fajni nakup user posted image
Aja, še ena novost pri nas... po novem hodimo na fizioterapijo ker je zdravnica ocenla da je naša palčica "mehka" oz. da ima manj razvite mišice. tako da zdaj delamo vaje in jo rolamo sem in tja po postelji. Prav smešna je ko se obrača in ne ve kam bi z glavico pa z rokicamiuser posted image ampak je pridna, lepo sodeluje in tudi fizioterapevtka jo je pohvalila, sploh ko je mala začela brnet s svojimi ustnicami in se čisto poslinila po bradiuser posted image
Mavri.ca, ti maš pa take odštekane objave da sem se še pred spanjem smejala ko si napisala tisto on svinganju in o dolgčasu v zakonuuser posted image
Uživajte v sončkuuser posted image

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 65
12.12.2012 12:01:45   
tacanja
sm pozabla napisat katere lučke smo kupili... http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50213829/
Odločli smo se za tele in so res lepe, samo škoda ker niso za na smrečko. So pa to notranje lučke user posted image mislim, da bi naj od 10. decembra meli celo akcijo (5o % popust), samo mi je žal nismo mogli izkoristit http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/seasonal/winter_holidays/14971/ Ampak je treba preverit če to velja za vse Ikee ali samo za določene
LP

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
12.12.2012 12:01:56   
Maeve
Iz lune res si lepo napisala user posted image
Tacanja danes sva bila pri pediatrinji in ni nič hudega user posted image Dobila pa sva vseeno eno antibiotično kremico, da mal razkužimo pa bo user posted image Kako mi je odleglo!
Zdej pa šibam se posvetit mojemu škratku, se bova mal nafutrala in šla ven. Sem dobila na posodo zelo fajn puhast pajac in mu je blo kar vroče, ko sem ga prejle slekla, ko sva prišla domov od pediatrinje. Tako da me sedaj res ni strah it ven na sprehod, ker vem da ga ne zebe user posted image
Lepo bodite!

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 67
13.12.2012 9:29:30   
Toopsy
Hej hej!
Jaz pa sem opazila, da mali čez dan je na cirka 3 do 4 ure, ponoči pa bi bil skos prisesan name:) kr neki se zbuja in pol 2x potegne, malo pokrili in zaspi naprej. in ob 5 zjutraj nič več ne pomaga, mali me začne vlečt za majco, skos se stiska k meni in čeblja ko nor:))
Glede fb, v prvo skupino se sploh nisem prijavljala ker cenim zasebnost, v to sem se, pa mi je skoraj žal oz se bom po vsej verjetnosti raje izpisala in bila aktivna tukaj. Ne da se mi brat kreganja in it igrc, brezveze.
Zanima me, kako ste kaj z odnosom, odkar imaste otročke. Jaz nevem kaj se to dogaja, ampak imava skos neke burke in sploh ne morava izplavat. Pri 2 mesecih sva imela zelo velik kreš, potem se je malo umirilo, zdaj pa se spet kar nekaj dogaja. Prav ne da se mi več, cele dneve sem sama, ker ima partner tako službo. Veliko punc mi je reklo, da otrok zelo spremeni odnos in da so šle vse čez to. Ali je to ena vrste tolažba ali kaj?

Bodite lepo

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 68
13.12.2012 10:44:22   
Maeve
Hej Toopsy! Najprej en topel objem user posted image Tudi pri nama pride do razprtij ... Velikokrat mu očitam, da najinemu sinu nameni premalo časa in da se premalo ukvarja z njim. Včasih mu je bilo naporno že to, da ga je moral popazit za tiste pol urce ali slabo urco, da sem se stuširala in umila lase. Raje mu je dal dudo v usta in v posteljico, kot pa da bi se pogovarjal ali kako drugače ukvarjal z njim. In sem seveda znorela. Ampak se mi zdi, da se zboljšuje. Vsaj ta teden se kar veliko ukvarja z njim, tako da lahko v miru skuham, pol urce potelovadim. Je pa res, da je ful težje, če si cele dneve sama doma z otrokom. Jaz sem bila prejšnja dva tedna kar precej sama, ker je moj poleg redne službe delal še honorarno in ga ni bilo domov tudi ponoči. Ampak sva se z mojim škratkom dobro ujela, malo sva hodila naokrog do mojih prijateljic, ki imajo par mesecev starejše otročke. Upam, da poštimata tole in da je samo prehodna faza. Je res, da otrok marsikaj spremeni. Ampak sploh ni nujno, da na slabše. Oba starša se morata ogromno prilagajat, seveda najprej otroku in mislim, da partnerji to včasih težko sprejmejo. Moj počasi že dojema. Pa meni včasih manjka ta bližina med nama, ker sedaj včasih enostavno zmanjka časa zanjo. In potem se včasih počutim tako odtujeno od njega. Umetnost je tudi to, kot spoznavam zdaj, da si par vzame čas zase. Kar je pa včasih težko, če imaš aktivnega otroka in ti zvečer enostavno zmanjka energije. Ampak se mi pa zdi, da smo se vsi mi trije začeli boljše ujemat in uživamo skupaj. Je pa normalno, da kdaj pa kdaj izbruhne kak prepir. Večji problem je, če težav ne rešuješ sproti in jih pometaš pod preprogo.
Kar se pa dojenja pri nama tiče je pa tako, da se dojiva pogosteje kot na tri ure čez dan, ponoči pa ponavadi prvo rundo prespi tri do štiri ure, potem se pa zbuja na vsaki dve ali eno uro. Pa zbudi se v joku. Ne vem, kaj je narobe. Po mojem ga napenja, ker tišči nogice k trebuščku. A ne bi moralo to že ponehat, ker je star že 4 mesece? Moram pri naslednji posvetovalnici pojamrat o tem ...

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 69
13.12.2012 11:10:58   
tacanja
Je že maeve tak lepo napisala, da ne vem kaj bi še dodala. Mi2 neke večje krize še nisva imela samo jo pa lahko pričakujem v kratkem ko bo naš ati začel delat. trenutno je doma ker ga je prejšnja služba ubijala, mene pa še tolko bolj. In sva se skupaj odločla da jo pusti ker sem se že tak celo nosečnost presekirala in je šlo samo na slabše. Prava katastrofa kar se je dogajalo tam pri njih. Zdaj pa se mu odpira ene druga priložnost in mislim da bi pa tukaj lahko šlo malo boljše. Samo je problem ker je deloholik in sploh ne zna nehat delat in že kr vidim da bom do večera sama doma. Tak da ga že zdaj pripravljam da si bo znal vzet čas in nehat delat.
Sicer pa je pri nama tak da si vse povema sproti in sproti rešujeva probleme. In si tudi povema kaj čutiva in zakaj tak čutiva. Zaenkrat deluje user posted image
Se pa spomnim enkrat ko sm bla čist izmozgana in sem ga prosla da jo naj zvečer uspava in mi reče v stilu "ne si mislit da bom to vsak večer počel". Sm se sam nasmehnila pa lepo rekla naši punčki: Pupi moja, ne si mislit da te bo ati kdaj uspaval ker te ne bo! In se ga je to ful dotaknilo in se zdaj ne zmrduje tak ko se je včasih. Počasi dojema to starševsko vlogo.
Je pa res da si je fejst težko uzet čas zase, sploh ko si z energijo na psu in še vidiš samo postlo. Pomoje bo potem lažje, ko bodo naši bubeki večji in se jih bo lažje dalo v kakšno varstvo da si bomo s partnerji uzeli čas zase.
Itak smo ženske ful močna bitja in znamo zdržat takšne in drugačne krize v zvezi, sploh pa zdaj ko imamo škratke doma. Tak da Toopsy, kr glavo pokonci in bo! Ti bomo me pošiljale pozitivno energijo in bo šlouser posted image
Maeve, pridna si da telovadiš, jst bi tudi mogla pa se mi ne da. Grem na sprehod in to je to. No, pa srfam redno (po netu in z likalno deskouser posted image )
Upam da se vsaj malo otopli da bo na sprehodu bolj prijetnouser posted image
LP

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 70
13.12.2012 12:12:31   
Maeve
Sam na hitro se oglasim, ker si me prav nasmejala Tacanja s srfanjem user posted image Tudi jaz se lahko s tem pohvalim user posted image
Glede telovadbe: mah ni sem tko pridna ... Ene 15 min naredim par vaj za krepitev mišic. A še katera ne more naredit trebušnjakov? Jaz se brez pomoči (odriva nog ali česa podobnega) ne morem dvignit, pa če se ubijem ... user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
13.12.2012 16:51:13   
radirka
Živjo dekleta:) Ja, tle se mi zdi tud meni da se dosti več lahko "zmenimo" in o drugačnih stvareh pogovorimo kot v skupini na fbju, se je pa stanje na fronti malo izboljšalo user posted image Joj, ne me slabo razumet ma sm prav vesela da slišim da imate tudi vi doma krizo od kar ste družina.. pri nama tako škripa da je joj, sej sva tudi prej imela kakšen nesporazum.. zdej je pa prou norišnica ratala in je vedno slabše.. moj je še trmast tolk da se ne da verjet in se sploh ne da z njim normalno pogovoriti da bi rešla probleme, vsak dan samo še slabše..jst neprespana in sitna on pa.. mahuser posted image sploh ne vem kaj bi naredila.. ko pride domov je en dan preveč razkopano, en dan preveč pospravljeno, en dan je tamali preveč tečen, če skuham ne je, če ne skuham tudi ni ok.. pa shujšala bi lahko in malo več telovadla, pa večkrat bila za akcijo itd.. sem res prou žalostna.. pa sploh me ne razume in me noče razumetuser posted image joj, sem vam pridno zatežila.. bi spadala v svingersko poročeno skupino avgustovk, ker so bolj intimne med sabo user posted image in tudi moj se tako težko ukvarja s tamalim, sej razumem da je utrujen ko pride domov.. ma tudi sama sem utrujena, že 4,5 mesecev nisem spala 4 ure v kosu.. in sem 24 ur na dan s tamalim, včasih niti pod tuš ne uspem mah.. in pol mi še reče da nič ne delam.. lih učjri je spet fajn počlo in niti ne govoriva trenutno ker me je ko je prišel domov vprašal kaj sem v celem dnevu sploh naredila (skuhat, pospravit hišo, sprehod s tamalim in učenje namreč ni delo.. )
no zravn me pa še faks martra, sploh se ne spravim h učenju in sem že kar prepričana da ni šans da ta izpit rešim.. mah.. depresivno reazpoloženje.. bo že boljše.. morda nekoč :/ :)

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 72
13.12.2012 18:45:25   
Maeve
Joooj, radirka še tebi topel objem user posted image To glede opazk, kao da nič ne naredim čez dan sem mu pa takoj razložila kako je s tem, še preden bi uspel izustit kaj takega ... Zadnjič je celo priznal, da rajši cel teden štriha fabjon (al kako se že reče), kakor pa da je dve uri s tamalim, ker mu je to ful naporno. Tko da punce, poskušajte poturit svoje cukrčke vašim za kaki dve uri, pa bojo že vidli! Bojo spremenili mnenje, da cel dan nič ne naredimo! Take izjave, češ, saj imaš cel dan čas, in kaj si sploh naredila, me res razjezijo. Moj mi zaenkrat še ni očital ničesar takega. Če bi pa mi, joj ej ...user posted image
Glede faksa te pa tudi čist razumem. Meni se je grozno težko spravit kaj naredit. Zvečer ga sicer spravim ob sedmih do osmih spat, ampak potem raje dobro uro berem časopis ali pa geo ali pa kako knjigo. Se bom morala počasi v roke vzet, ker mi ne manjka več veliko do diplome (vsaj mislim tako).
Punce za vse držim pesti, da se bo vse uredilo!

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
13.12.2012 19:30:11   
Mavri.ca
Pozdravljene!

Radirka! Ne it k swingerkam, sej te bomo me tud bodrile! :)
Sam ti desci pa no comment.. kar živčna sem postala ko sem to brala... sem mogla it kar višje mal spet prebrat kaj je tacanja v Ikei kupila, da sem se malce pomirila hahaaa :)
Sicer moj je kar priden kar se vsega tiče, je pa res da zelooo velikrat znorim na njega, pa mu "grozim" da ga bom zapustila :) Pa tudi prej sem ga že psihično natrenirala, da sem videla če bo zmogel. Tako da se mi ne upa kej dost težit, ker ve da mam slabe živce, pa še zmeri sem hormonska bomba. Pravijo, da dokler ti ne izgine linea nigra črta al kako se že reče, si še poln hormonov... no meni še ni izginila :)
Pa tudi res je da ko pride otrok se življenje obrne na glavo... Že tako je to sprememba, na katero se je treba navadit, pa še premalo spanca, premalo časa zase, za zvezo, razdraženost in še miljon drugih dejavnikov, ki vplivajo na odnose... Res si je težko vzeti čas še za partnerja, če nimaš energije...
Punce sej veste kako pravjo: Sej bo bolše, če ne z leti, pa s tableti :)
Ja drugače pa pri meni tudi najbolj pomaga, če žalostno rečem: Prid miška pejve, oči nima časa zate, v napoto sve mu... (ali kaj podobnega) in "žalostno" zapustive sobo. Pa ga res kar stisne. Se sama sebi se zasmilim haaaa:)

Maeve, ne vem če lahko naredim trebušnjake.. nisem še probala:) Lahko bi pa začela, kmalu bo poletje... Morala bi si poiskat kakšen šport za sprostitev... Surfanje po likalni deski sem ugotovila, da mi nekako ne leži hahaa:) Mogoče bom začela knjige za faks mal premikat po mizi, da se ne bo prah nabral na njih... za bicepse :)

Lep pozdravček, pa ne pozabite da po vsakem dežju posije sonce!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 74
14.12.2012 11:38:19   
Toopsy
Mavri.ca heh si me nasmejala:) pozitivka, ni kaj:))

Radirka nevem kaj naj ti rečem in kaj je s temi desci, zadnjič mi je rekel, da je ćez vikend bolj utrujen, kot pa če cel teden dela. a bejš, kot da nebi vedla. kar se teh groženj tiče, bom šla, la la la, drage moje ko je imel mali 2 meseca sem popokala sebe in njega in sva šla za mesec dni k sestri. ga je postavilo na realna tla in je začel funkcionirati drugače, saj se ful trudi ma zdaj mislim da je problem v meni. ful lažje sem funkcionirala s tamalim, dejansko sem imela enega otroka namesto dveh. edina stvar ki me je pa bolelo je to, da verjamem da si vsak otrok zasluži očeta in mu to želim dati. ko bo pa večji se bo pa sam naprej odločil. je pa res, eno je relacija oče sin mati in drugo partnerski odnos. težko si je vzet čas še za partnerja, če ga še zase nimam. vsak ima svoje potrebe in zelje. in problem je to, ker včasih vsak vidi le sebe. me pa zanima, kako bi se počutil, če bi ga 5x na noč zbudila, cel dan bi bil s otročkom ki je aktiven kot pri norcih in rabi veliko animiranja, včasih ima kar naenkrat napad joka pa ni vazno kaj narediš, me zanima če bi se mu zvečer sploh dalo pomislit še na kako akcijo...bi rada videla te desce v naših vlogah pa me zanima kdaj bi človeštvo izumrlo...

pozdravčki

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.