Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pelin, zalosti me, da v mojem pisanju beres cisto nekaj drugega. Pridevas mi besede, ki jih ne izrazam. Pises, da sem se spravila na nekoga, ko to sploh ni res, sama si naredila celotno pisanje osebno, nisem ga jaz, ker sem kot vedno pisala na splosno. Tudi skusala sem razloziti zakaj ne maram anonimnih podpisov. Ti pa ker poznas avtorico dojemas stvari cisto drugace kot jih sama. Ves od dalec se vcasih stvari vidijo drugace, ni pa nujno da slabse ali napacno. Niti ni nujno, da dejansko ne razumem situacije, niti ne da nisem z njo povezana. Ne poznas me, nimas pojma kaj storim in kako. A mi prilagas besede kot so pokroviteljska drza, pljuvanje po ljudeh, zgrazanje, treskanje ljudi po glavah, napadanje...Ce najdes to v mojih besedah, mi je zal. Napisano gotovo ni tako niti s tem namenom. Pravis, da napises samo svoje mnenje, prav.Vendar ne velja samo vsebina, ampak tudi oblika. Ta pa je v tvojem zadnjem postu zelo zgresena. Pravila foruma so jasna: Obnašajte se tako, kot želite, da se drugi obnašajo do vas. Verjetno ti taksno pisanje, kot je tvoje, ne bi ustrezalo. Meni tudi ne. Zal se mi dozdeva da pac ne bova prisli skupaj in da si si o zadevi in meni oblikovala svoje mnenje zato nimam vec kaj dodati. Pa si kljub temu anonimna. To je blo sedaj tako, kot da bi s šnopcem v roki trdila, da ne maraš alkohola. Pa kaj je vam ljudem, ste to sploh? Udri in žali, posmehuj, točno to se dogaja. Anonimnost ni mogoča, kvečjemu če se je izpisala in se je zbrisal njen nik in avtomatsko napisal anonimen. In ja, pelin tokrat si šla predaleč, iz tvojih postov tokrat kipi sovraštvo. Kokr koli berem ali obračam besede, vidim tudi iz moje strani, da ti ne bereš nas. Da ne rečem o žaljenju. O zaničevanju... že samo, ko nas imenuješ "američanke"... pa kaj ti je, kaj smo ti naredili. A zdaj če človek živi v tujini, ne sme komentirat, ne sme izrazit mnenja, ne sme pomagat? Pa dajte pol nehat primerjat, ko je kaka kriza kako je pa to v tujini, pa nehajte primerjat kako je v angliji, kako v nemčiji itd. Pa govorim na splošno, ker že čez nekaj časa se bo to zgodilo na forumu, ko bo ena pljuvala po sloveniji in govorila o superlativih v tujini. Slovenija je slovenija in tujina je tujina in vse bi dala za vaš slovenski vrtec, pa me obtožiš, da poveličujem ameriški vrtec oz prehrano v njem? Kje? Kot je že ena napisala, na kruh lahko daš tudi samo med ali samo maslo. Lahko oboje v zelo malih količinah. In če gledaš lahko dobiš cenovno ugodne sladke nameze in sladke kroglice, polne sladkorja in lahko dobiš dražje z manj sladkorja in več vlaknin... točno tako kot cenovno ugoden med v večji količini in cenovno ugodno maslo ali celo margarino. Margarina fuj, ja, tudi tiste cenovno ugodne kroglice so fuj. In ja, pač vse otroke, ki jih osebno poznam (plus še tiste, ki jih ne poznam, ampak lahko preberem kar mame napišejo na rr) bodo raje izbrali nutelo, kroglice, čokolinote... kot kos kruha in zato lahko napišem to, kar pač sem. pAČ JIH TI POZNAŠ VEČ, KO bi jedli maslo in med. Pa čemu sploh kaj pisat ali se zagovarjat, ker ne živimo tu in smo odveč. Samo prosim, ne si drznit kdaj omenit tujine, ker ne živite tam in nimaš pojma kako je tam. Prosim ne piši, da vsaj tu imajo ljudje redne plače, ker je nimajo. In če dobi vsak mesec po 200 evrov ali še manj, brez vseh socialnih transferjev, brez zdravstvenega zavarovanja, brez kakih pokojnin... in če potem še kak mesec ne dobi plače... prosim ne govori, da so lahko srečni, ker živijo v tujini. Kako si ti potem drzneš pisati nekaj o tujini, ko še stopila nisi vanjo.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 25.11.2012 4:48:38 >
|