rakica82
|
Jah te debate o vrtcih in kaj je bolje za otroka, lahko gremo v neskončnost . Jaz osebno mislim da otrok pri 11 mesecih res ne rabi vrtca, potem pa zelo odvisno. Moja 2 letnica je izjemno družaben otrok, rada gre povsod, njej se more dogajat. V vrtcu neizmerno uživa, ker je pač drugače, veliko otrok...so plusi in minusi itak ampak nam ni žal da sva jo dala, sej lani je bila doma z mano in malo, letos ji je pa res manjkalo družbe večjih otrok tudi. Uživa noro, gre tak orada da je kar veselje gledat, sva res ponosna, najmlajša v skupini, ker je kombinirana pa tako pridna in samostojna . tako ponosno pove daona je pa v vrtcu pri polhkih Tako da se ne morem čisto strinjat s tem da je vrtec narejen za starše ne za otroke. ima pa vsaka svoje mnenje tu tako kot je prav sej se zamotita tudi skupaj ,pa tudi spričkata, ker hočeta obe isto igračo. delam tudi jaz vse skupaj z njima, kuhamo skupi, ta velika mi pomaga mešat pa prinese stvari, zloži z mize v stroj. pripravi mizo...tamala pa na tleh z lonci in kuhalnico. res gledam na to da se skoz dogaja, da se ukvarjam z njima. se mi zdi pa tudi do male fer da imam zdej malo časa tudi samo za njo, ona enostavno ni imela tega privilegija kot prva hčerka,da sva se ukvarjala samo z njo. im zdej prav paše, da ima mčas se igrat samo z njo, da ima malo mir, da sama raziskuje brez pomoči večje...ne vem mislim da je pri nas to za obe najboljša rešitev trenutno za malo bomo pa videli, jaz sem trenutno itak še brez službe, vem da je drugačen karakter in ne bo tako brez problemov šlo če bo mogla v vrtec, je dosti bolj zahtevna in nevezana na mene, bomo videli sproti špelička jaz ji še ne dajem žlice, kar lahko z rokami je to itak sama že dolgo ,recimo sadje, to vse sama poje. se sploh ne spomnim kdaj sem prvi dala žlico v roke. bom šla malo pogledat po njenem blogu, če sem kaj pisala o tem rojstni dan pa, darilo nimam pojma, tudi prvi nisva neki posebenga kupovala, dobila je od vsakega nekaj, praznovali sva skupaj takrat jaz 30 ona 1 leto je bla prav lušno, piknik, ogromna torta.... letos ne vem ,mala rabi nič ne, igrač imavo že preveč, rojstni dan je pozimi, pomeni da piknik varianta odpade, poleg tega imamo trenutno krizo v družini ker je svak dobil dvojčke in se en bori za življenje, ne kaže ravno rožnato. tako da niti ne razmišljava preveč o tem še. bomo videli sproti