Izabelina
|
IZVIRNO SPOROČILO: rakica82 kaj se vam vsem tako mudi z odstavljenjem od dojenja samo zaradi varstva ali kako? Tko vprašam ,ker vidim dase ukvarjete s tem. Jaz je namreč še nimam namena odstavljat, upam da se bova vasj malo dojile nekje do prvega leta tak okot pri prvi hčerki. Načeloma je pa ponavadi tako, da otrok pri mami zaspi tako, ko je v varstvu pa drugače. Sem pazila fantka, ki je doma zaspal samo na rami, pri meni je v 3 dneh zaspal sam ,sem ga dala v posteljo, pobožala in to je blo to. doma je še celo leto bil prblem z uspavanjem ,pri meni nikoli Rozaroza nekako tako kot si sama rekla, ko je bolj siten in mami zravne, bi takoj joško, čisto normalno. Tudi moja je zdržala že cel dan, tud spat je šla brez težav brez joški, ker me pač tisti dan ni bilo doma in je dal tati spat. po moje brez panike, jaz pravim še noben otrok ni šel z dudo ali joško pred oltar sej drugače ima pa vsak otrok svoje finte, moja naprimer je bol jzahtevne sorte, redko se zaigra sama, večinoma se takoj začne dret, če samo stran stopim, oblačenje je muka, imava hude borbe, da jo obdržim na hrbtu in ji dam gor plenico, da o temo ko je treba dat kakšno majčko čez glavo niti ne govorim. pa kaj naj, vsi bomo zrastli in se navadili vsega. ni res moja tut, previjanje in oblačenje je taka muka in vedno dretje... pa ne pomaga skoraj nič, mogoče za par sekund kšna stvar, ki ji je drugače ne dovolimo npr. prižgan telefon od atija, samo vedno pa tega ni pri roki... tko, da mamo kr borbe s tem... kar se pa igranja tiče so stareji sorojenci res odlične "igrače" prou pozna se, da je drugi otrok in da ima že od skoz družbo, ker uživa, ko se obedve igrata... (imata eno skrinjo kamor zmečemo vse igrače in najljubše opravilo je praznjenje te skrinje v dvoje) drugač pa predlagam kšn montessori blog, pa ustvarjanje majo tut že zlo radi (vsaj moja - kšne prstne barve, slano testo) pa knjigice pa naša je zdej pokazala interes da bi sama jedla in nama to tut vzame kr nekej časa (tako hrano je treba dat, da jo lahko sama prime pa da je dovolj mehka, ker še vedno bolj slabo grize) pa nam hitr mine dan...