RE: Novembrčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Jakisonček -> RE: Novembrčki 2012 (9.5.2013 19:46:07)

Jaz sem kremo za sončenje kupila v Sanolaborju. Je menda bio in ima tudi faktor 50. Ziher je ziher.
Pri uvajanju Gh smo mi tudi že pri treh obrokih in bomo počasi šli na formulo mleka 2. In tudi gluten.
Spanje čez dan - na vsake 2 ali 3 uri miška zaspi. Zvečer pa vsak dan okrog pol osme ure. Kar lep ritem že ima. Tudi za hranjenje. Počasi se prebijamo tudi z zelenjavo, čeprav je še zdaj ne je z užitkom. V ponedeljek pa zvem, koliko je naša miša mala zrastla. S kilogrami se pa ne bom preveč ukvarjala. [sm=smiley36.gif]

rakica82 -> RE: Novembrčki 2012 (9.5.2013 21:50:47)

Uf spanje do osmih zjutraj, kaj je že to[sm=smiley1.gif]. Špelička imate res srečo.

Moja vstaja zgodaj ,danes je že ob 6h in je malo pred osmo potem že zaspala nazaj. Sej sdrugače ima kar redne ure spanja in tako ,zvečer sploh imamo ritem spraviva spat obe skupaj nekako tako da imava malo čez 20 že mir[sm=smiley36.gif]

hrana pa, no ja. korenček sem zdej probasla že ene parkrat pa vztrajno meče ven. večerja zgleda nekako tako da par žličk poje pa se začne dret, pol duda da se umiri pa set od začetka. ta moja miška mi res daje vetra

sončne kreme punce ni pametno uporablajt krem z visokom faktorjem. nam je pediatrinja in tudi farmacetvka rekla da 20, večkrat mazat pa držat se tega,kdaj greš na sonce. ker višji kot je faktor več svinjarije ima notri, po domače rečeno, pa tudi če je naravan kozmetika. mi smo se pri prvi držali teg,a ni bila nikoli opečena, vedno klobuček na glavi, največkrat tudi majčko.

astrid1 -> RE: Novembrčki 2012 (10.5.2013 13:43:14)

Jaz tudi nisem še kupovala sončne kreme. Gledam, da je vedno v senci, klobuček, dolge hlače in rokavi. Za na morje pa bom nabavila. Sicer še ne vem, katero.

NinaElla -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 14:41:10)

Hvala punce za nasvete...klobucek in majcko ji bom tudi jaz dala na morju...sem.pa dobila testercek neke kreme (nimam pri sebi pa ne vem.kako se imenuje ;-), jo sprobam ta vikend in porocam kako se mi zdi...

Prosila bi za vase mnenje...sem v fazi nakupa stolcka za hranjenje...nekako sem se odlocila za tripp trapp stokke stolcek, ga ima mogoce katera oz kakrsne koli izkusnje? Res da ni ravno poceni ampak nam vzame najmanj prostora pa se dalj casa ga bomo lahko imeli....

Kaj pa avtosedez? Ste ze kaj gledale? Nasa je kar dolga in nima vec veliko prostora do visine lupinice...pa smo ze malo gledali...je pa pri nas "tezava" ker se zelooooo poti...svetovali so nam Romer kidfix (saj zdi se mi da je ta model, tisti ki je vzorec, kravice, zebre in zirafe)...ne vem sicer zakaj ampak za maxi-cosi nisem slisala najboljsih mnenj glede avtosedezev...

Najlepsa hvala za nasvete, mnenja in pomoc...

Jakisonček -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 17:47:15)

Ninaella mi imamo avtosedež Recaro in sem zelo zadovoljna. A še ne bomo dali miško kar hitro notri. Sedež je od 9 kg naprej, naša madam ima pa šele 6,5 kg. Danes sva bili na drugem cepljenju in je velika 67 cm. Zgleda, da bo naša miška res prava miška oz. drobižek. Še nekaj mesecev bo preteklo preden bomo na 9 kg in v avtosedežu. V stolček za hranjenje pa jo bom dala čez kake 14 dni. Tudi zdaj že lepo sedi, a je bolje, da jo še sama držim, ker mi zelo z rokcami opleta. Imam pa stolček z mizico in je ok. Tudi trip trap stolček je fajn, moj sin še zdaj sedi na njem pri dediju in babici. Zelo hvalijo stolček iz Ikeje, čeprav ga mi še nismo sprobal. Skratka, izkušnje so čist različne. Važno je, da je otročkom udobno in da so sedeži praktični.

Špelička -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 20:31:39)

Mi smo ravno ta vikend kupili trip trap stolček, rabljen. Miško dajem že kar notri jest, podprem še z blazinami, ker še ni čisto stabilna. V lupinici jo nisem mogla več hranit, se mi je tok zvijala, da sva vse popacali. Sedaj je v stolčku ful zadovoljna [sm=bravo.gif]. Za trip trap smo se odločili, ker sem slišala, da je zelo kvaliteten, pa že sama misel, da pupa sedi na lesu in ne na plastiki, mi je mnogo bolj prijazna. Pa še lepo pride čist do mize, kar je pri nas velik plus, ker imamo stisko s prostorom.

Za avtosedež se nismo še nič zanimali, naša je tud drobižek in bo še kar nekaj časa v lupinici. Mi pa kar nekaj znancev ponuja svoje rabljene avtosedeže, tko da ne vem, če ga bomo sploh kupovali. Če ga pa bomo, mam pa občutek, da bo kar podvig. Ravno glede potenja dojenčkov sem slišala, da ne glede na to kok stane sedež, se vsi ful potijo v njih.

NinaElla -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 20:48:12)

Za Ikeine sem slisala da so ok, ampak je problem s prostorom...trip trap je fino ker gre pod mizo lepo in niti ne vzame prostora...moja sedi sicer ze ampak ni se 100% stabilna, jo se malo zanasa obcasno ;-)...vajini sta res bolj drobizek, moja je imela pri 5-ih mesecih 69 cm in 7900 g ;-)...tudi jaz jo bom dala.v avtosedez cimkasnwje oz dokler ne bo prerastla lupinice, imam.pa obcutek da bo to kmalu ;-)

mistina -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 20:57:02)

Joj Špelička, nočem pametovati, ampak ti res svetujem da ne posedaš male. Ko bo znala sedetri, se bo vsedela sama. Na tem linku: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4624091 si lahko prebereš kak več o tem. Mi smo prvega sina tudi prekmalu posedali (ampak nikoli podlagali, to je res slabo za njeno hrbteničko, ki še ni zrela za sedenje, posedli smo ga, ko je znal lepo sedeti, ni pa se znal sam vsesti) in se posledično nikoli ni plazil, sedaj (star je 2 leti) pa je bolj štorast, se ne zna dobro ujeti na roke ob padcu.

RozaRoza -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 21:40:10)

Pozdravljene!
Še 4 dni, pa bo naš mišek star 6 mesecev [sm=bravo.gif]
Glede kreme za sončenje jaz nisem komplicirala. Kupila sem dm-ovo otroško, faktor 50. Na embalaži piše, da je primerna tudi za dojenčke. Parkrat sem mu jo namazala na obrazek, pa je bilo vse ok...
mistina, joj zdaj sem se pa kar malo ustrašila... Našega [sm=duda.gif] kar pogosto posedam ob podpori... sicer še ne sedi samostojno, naslonim ga na naslon, on pa za par minut poskuša sedeti tudi brez opore... Če pa nikakor več noče ležati... kakor hitro ga položim v vodoravni položaj, začne dvigovati glavico in nogici... pa jezno vreščati...[sm=zmeden.gif]
Kako daleč pa ste kaj z GH? Midva se še vedno dojiva, za kosilo pa dobi zelenjavno ali sadno kašico... Občasno mu ponudim tudi mlečno kašico za večerjo. Sedaj bom začela redno uvajati tudi večerjo. Danes sem mu prvič skuhala pšenični gres z mojim mlekom (gluten)... pa mu je bil precej všeč...
Tudi mi že razmišljamo o nakupu avtosedeža... Naš [sm=duda.gif] ima že 9 kg... jajčka mu počasi postaja že premajhna...

rakica82 -> RE: Novembrčki 2012 (13.5.2013 22:01:20)

Avtosedež mi imamo maxicosi axsis, je zakon res. ga imava že za prvo hčerko, tudi za drugo smo ga že nabavili in ga ne zamenjava za nič na svetu. pa gor imava prevleko čez, da se manj poti. bo pa mala še nekaj časa v lupinici, nima še niti blizu 7 kg

ninaella moja prijateljica je delala v trgovni z torškimi stvarmi na oddelku z avtosedeži in mi je svetovala maxicosi, pa tudi slišala nisem še od nikogar da niso ok. meni so res najboljši

stolček imamo enega plastičnega, ki meni ni všeč in trip trap, ki je super, tud glede prostora

posedanje se pa strinjam, jaz moje se ne dajem v stolček ,sem prebrala dost o tem in res ni za prehitevat. sej tudi moja protestira ko leži pa dvigovala bi se pa to samo vse ob svojem času.

gosta hrana pa še vedno samo večerja pa poskusi kosila, še vedno vztrajno meče korenček ven

Špelička -> RE: Novembrčki 2012 (14.5.2013 8:24:10)

O to s sedenjem pa nisem vedela [sm=zmeden.gif]. Hvala za komentarje! Drugače je še nič ne posedamo, samo tistih 10 min za kosilo in večerjo. Ampak saj za lupinico tudi pravijo, naj je ne bi uporabljali doma, ampak res samo v avtu, ker je škodljiva za razvoj otrokove hrbteničke, torej v čem naj jo potem hranim? [sm=zmeden.gif]

Začeli smo z uvajanjem večerje, kupila sem riževo kašico, ampak mala ni preveč navdušena. Bom probala še s polento. Jo pa še vedno podojim potem. Kaj kej ostale dajete za večerjo? Jaz nimam nobenih idej. Z glutenom še nisem začela.

NinaElla -> RE: Novembrčki 2012 (14.5.2013 9:47:14)

Sami koristni nasveti...hvala vam!
Mi imamo ze kar "dodelan jedilnik"...za zajtrk je zitno mlecna kasica, kosilo vedno zelenjavna kasica (s krompirjem ali rizem, obcasno dodam tudi meso), vecerja pa ali mlecno zitna kasica ali mleko (kasice ji ne dajam vsak dan iste ampak ji menjam okuse da se ne navelica)...malica pa je razlicna, ali kaksno sadje s plazma piskotom ali brez, sem pa ji dala tudi ze jogurt s kruhom, sadne jogurte in skutice, ki so seveda brez konzervansov in barvil...vse ima zelo rada ;-)
Na zacetku mi je sicer zavracala zelenjavne kasice, pa sem dodala malo soli in zlicko kisle smetane (po nasvetu) pedijatrinje in je zacela jest vse, sedaj pa poje tudi brez tega ;-)...
Pri nas je bolj problem s tekocino, vode ne mara...zato ji mesam sok brez dodanega sladkorja z vodo...samo da je malo okusa pa je ok ;-)

žakec0511 -> RE: Novembrčki 2012 (14.5.2013 23:01:30)

Pozdravljene mamice novemberčkov 2012! Sem nova tukaj, našla sem že veliko nasvetov, upam, da tudi sama komu kaj pomagam[sm=smiley1.gif]
Moj sonček je rojen 5.11., torej je star že dobrih 6 mesecev[sm=bravo.gif]najlepše obdobje mojega življenja[sm=bravo.gif]je zelo priden otrok, zvečer gre spat ob 9, zjutraj pa se zbudi okrog pol 9, res pa je, da se še približno 2-3x ponoči podojiva, ampak me zaenkrat ne moti, ker on itak spi naprej. Drugače je pa en velik smejko, vse je zelooo smešno, joka samo, če je lačen ali zaspan. Kar se tiče GH mu dam dopoldan sadje, okrog kosila zelenjavo, ta teden sva poskusila tudi puranje meso in rižek in je fuuul užival, ko je jedel[sm=smiley1.gif]zvečer dobi pa mlečno kašico. Vmes se še dojiva. Obrokov GH pa še nisva čisto zamenjala, saj včasih kakega še izpustiva, ker se mi zdi škoda, ker imam še veliko svojega mleka[sm=bravo.gif]
zdaj smo v fazi cviljenja, slinjenja in "ustvarjanja dežeka", poleg tega pa se mi je ta teden začel aktivno obračati na trebuščka, kar mu prej ni bilo preveč všeč. na zadnjem pregledu je bil star 5 mesecev, imel je 7300g in 68,5cm, naslednji teden dobimo pa že 3. pikico[sm=smiley36.gif] kar se tiče avtosedeža, smo ga tudi že nabavili in sicer maxi cosi tobi, v našem BC ga niso mogli prehvaliti. sicer uporabljamo ga še ne, ker se z malim veliko sama voziva in mi ne pade na kraj pameti, da bi že sam sedel na zadnjem sedežu[sm=smiley13.gif] sem se pa razpisala[sm=smiley1.gif]lepo se mejte s svojimi sončki, se kaj tipkamo[sm=smiley1.gif]

DanaBanana -> RE: Novembrčki 2012 (16.5.2013 12:09:28)

krema za sončanje - mi mamo od bubchen faktor 30.. baje da prevelik faktor ni dober-je še bolj škodljiv kot sonce (preveč kemije)..
avtosedež - mi smo že kupili in sicer maxi cosi tobija.. mi je bil ful všeč, sploh zato ker naramnice same "čakajo" na otroka.. ga pa še ne bomo uporabljali, ne glede na to, da je naš [sm=duda.gif] že težak okoli 9kg.. zaenkrat naj bo kar v lupinci-mu je bolj udobna za spat..
posedanje - naš hoče skoz sedet, sedi pa res fiksno brez opore tudi po pou ure skup, pol se pa uleže ko mu je dost.. se pa ful igra in steguje po igračah v sedečem položaju, jaz pa mu pustim sedet, ker če leži joka, v naročju ga pa ne morem več skoy okol nosit..
sedež za hranjenje - mi ga imamo iz ikee.. je ful neroden, ker vzame ogromno prostora, pa vedno se ob noge spotakneš.. verjetno bomo sedaj nabavili kak rabljen trip trap stol, pa ga obnovili[sm=smiley1.gif]
GH - mi jemo 2x na dan, zjutraj sadje, za kosilo pa kar pač je malo prilagodimo in to je to.. ni ravno zbirčen, smo pa zvedeli da je alergičen na jajca in zato sva oba na dieti.. za večerjo pa potrebujem kak nasvet.. alergologinja mi je rekla naj mu ne dajem teh "umetnih" kašic (hipp, milupa itd.) ker je možno da je imel reakcijo od teh konzervansov, sedaj pa ne vem na čem naj skuham gres, riž..[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] mogoče kak nasvet? Adaptirano mleko ni za prekuhavat, ali pač? Kaj dajete vi malčkom za večerjo? Kakšne kašice, naravne ali tiste iz vrečke?

Lep pozdravček vsem

astrid1 -> RE: Novembrčki 2012 (16.5.2013 12:57:31)

Sicer ne ven, kakšni konzervansi so lahko v bio riževih kosmičih, na deklaraciji nič ne piše.

Skuhaj proseno kašo ali riž, polento na vodi, potem ko se malo ohladi, pa zmešaš notri še nekaj meric adaptiranega mleka. Čeprav je tudi tu kemija...

rakica82 -> RE: Novembrčki 2012 (16.5.2013 13:04:43)

Danabanana točno to sem ajz slišala za kreme, zato uporabljamo faktor 20.

skuhaj polento ali gres na vodi pa izboljšaj okus s svojim mlekom, če je to opcija.

Moja miška je imela v torek drugo cepljenje, prenesla super. zredila se pa pa zdej kar v redu ima že 6670g.
še vedno pa noče jest kosila, danes sem ji zraven dala malo krompirja, da ni sam korenček pa isto pjune ven. sploh ji ne zalaufa tole. večerjo pa poje lepo zadnje dni.

tinka986 -> RE: Novembrčki 2012 (16.5.2013 21:31:47)

Pozdravljene, mamice!

Dolgo me že ni bilo tukaj, tako da sem se komaj prebila skozi vse napisano. Ste pridne :D

Mi pa smo imeli zdravstvene težave. Pa hvala bogu ne malčica, ampak mami. So mi dokončno potrdili atopijski dermatitis sem imela spremembe na koži tudi v nosečnosti, pa takrat ni bilo potrjeno). Tako da sem hodila od zdravnika v bolnico in spet nazaj. Zaenkrat se stanje umirja, tako da me ne srbi več tako neznosno. Odkar je mala začela spati od 19.30 do 7.00 z enim dojenjem vmes, sem se pa jaz začela praskat in zaradi tega nisem spala [sm=smiley36.gif].

Danes sva bili na 3. pregledu. Dobila je tretjo pikico, pregledali so ji urin in kri hemoglobin), vse bp. Juhuhu [sm=bravo.gif]. Tudi napreduje fajn, veliki smo 70 cm in težki 7145 g. je taka živahna in dobrovoljna punčka, da se ji zdravnica vedno samo čudi [sm=smiley1.gif].

Kar se pa tiče GH: Naša malčica ne mara kupljenih namešanih stvari ala Frutek, Hipp, tudi kašic ne mara. Rada pa ima krompir, župko, v katero ji dam kroglice, rada ima tudi banano in jabolko, Hippove kašice, v kateri sta banana in jabolko, pa ne mara preveč. Sicer proba, poje par žličk, potem pa si začne prste tišat v usta, pa po očeh se čohat pa take fore.

Stolček za hranjenje: Kupila sem enega plastičnega, pa ga še nismo uporabljali. Se mi zdi, da nisem bogvekaj zadovoljna, pa ga še niti sprobala nisem prav. Bomo vidli, ko ga bomo začeli uporabljati. Mala najraje sedi v naročju in jo tako nahranim - zdaj, ko še ne poje toliko.

Uživaljte s svojimi sončki, tako kot midve - odkar je mala pogruntala, da se je fajn stiskat k mamici, sploh ko greva počivat! [sm=smiley9.gif]

koprčanka -> RE: Novembrčki 2012 (17.5.2013 6:06:08)

Pozdravljene.

Hmm po vrsti:

Krema za sončenje: lidlova 50faktor, pri nas je kr vroče tako da si ne upam z manjšim faktorjem riskirat, mala je vedno namazana, v senci, s klobučkom pa je že dobila barvico po obrazu.

Stolček za hranjenje: navaden plastičen, dobili ampak sem zadovoljna, sicer nisem niti komplicirala glede tega.

Sedenje: nam je rekla pediatrinja v pondeljek da itak da jo damo sedet, v voziček pa tudi nasploh, njene besede so ble, za vraga saj je stara 6m. Danes uprašam v razvojni kako pa kaj. res je da je naša ful stabilna in lahk sedi sama brez opore.

Pri 6m smo imeli 7400 pa je rekla pediatrinja da je idealna teža.

Spanje: naša pupa že od rojstva spi celo noč brez jest. Zdaj je še samo podaljšala, tako da ne spimo več 10ur v kosu, pač pa 12. od 20h do 8h, tako da je mami naspana pa je lahk ob 6h pospremi u miru tatija, gre na forum in podobno haha

koprčanka -> RE: Novembrčki 2012 (17.5.2013 6:10:34)

Prehitro oddala napisano.

GH: dopoldan kakšno sadje, ob 13h kosilo (zelenjava, krompir, riž, meso) in pred spanje mlečni riž, keksolino.

Lepo se mejte pa uživajte s svojimi sončki.

žakec0511 -> RE: Novembrčki 2012 (17.5.2013 17:51:17)

Mi smo pa danes dobili prvega zobija[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je zdaj 3 dni v spanju jokal, tako da sem sumila na nekaj takega...danes pa grem s prstom preverit, pa začutim nekaj ostrega[sm=smiley1.gif]
Tudi naš že sedi v stolčku za hranjenje, vendar mu dam sedalo čisto nazaj, tako da v bistvu na pol leži. Drugače sam pa še nima ravnotežja, ga potegne naprej ali na stran[sm=smiley1.gif]
Imamo pa težave z odvajanjem trdega blata, ali ima mogoče še katera? Glede na to, da vsak dan je sadje in zelenjavo, mi je kar malo čudno. Res je, da mi odvaja tudi po 3x na dan, ampak se vedno zelo matra, ko pritiska[sm=smiley13.gif]

papa[sm=smiley1.gif]

Špelička -> RE: Novembrčki 2012 (19.5.2013 9:25:16)

žakec0511 bravo za zobek! Pri nas ni še nič videti. Kar pa se tiče kakanja, odkar smo na GH, naša kaka tudi do 3x na dan, sicer v majhnih količinah. Pred GH smo bili pa tudi po 5 dni zaprti.

Zanima me ali tiste, ki ste že uvedle večerjo, po večerji še kaj dojite? Namreč jaz dojim samo še zjutraj in zvečer (pa še to mam ful malo), večerjo mala lepo popapa, ampak sem nekje brala, da naj bi večerno dojenje zadnje ukinil. Tudi mala se ful umiri pri dojenju, da s spanjem potem ni težav, jo samo položim v posteljo. Drugače jo pa moram pohvalit, da spi že celo noč, 12 ur skupaj brez dojenja [sm=9nebesa.gif].

Je pa naša že začela "govorit". Ponavlja prv zlog svojega imena, včasih ji rata tudi vse povedat (ima ime samo 3 črke). Tok je luštna, ko čveka!

RozaRoza -> RE: Novembrčki 2012 (19.5.2013 10:56:39)

Pozdravljene...
Naš [sm=duda.gif] je bil pred dvema dnevoma star 6 mesecev. Imamo pa že dva zobka... [sm=bravo.gif]
Glede sedenja... jaz ga posedam ob oporo, vendar se potem "odlepi" od opore in kar nekaj časa samostojno sedi... Ko pa mu je dovolj, pa se nasloni nazaj ali pa se vleže.
Midva se še vedno dojiva okrog 5-krat na dan. Najprej za zajtrk, potem za malico, za kosilo mu ponudim GH: zelenjavo z rižem, krompirjem, občasno dodam piščančje meso, ali pa mu ponudim sadno kašico... Obožuje npr. jabolčno čežano z ajdovo kašo... Potem mu ponudim GH še za večerjo. Tudi naš mišek ne mara kupljenih kosmičev tipa Milupa ali frutolino... Se mi zdi, da mu ni všeč okus AM... Zato na vodi skuham koruzni ali pšenični gris, počakam, da voda povre in dodam načrpano mleko. Rad pa poje tudi kakšno hippovo kašico "za lahko noč".
Koprčanka, napisala si, da [sm=duda.gif] za večerjo ponudiš keksolino. Keksolino se meša z mlekom, če se ne motim, a ne? S kakšnim mlekom ga pripraviš?
Odkar smo na GH naš mišek kaka povprečno enkrat na dan... Če se pa zgodi, da kaka bolj trdo blato oz. kakšen dan ali dva ne kaka, mu ponudim slivovo kašico (kupim frutek ali hippovo) in je takoj boljše [sm=smiley1.gif] Pravijo, da so slive dobre za prebavo...
Lep dan želim vsem...

rakica82 -> RE: Novembrčki 2012 (20.5.2013 8:26:15)

Špelička moja ima trenutno edini obrok večerjo in ja podojim jo pred spanjem, pri prvi sem to nazadnje ukinila pri enem letu. Bo mtud zdej probala tko ,se mi nue mudi z odvajanjem.

Sploh, ker niti pod razno še ne je zelenjave, sem že skor obupala, pa ji dam ko je lačna, pa jo malo podojim pa potem dam, pa ko se naspi...pa ne pali, proba pol pa ven po treh žlicah jok[sm=zmeden.gif]

tako da midve se dojiva še šestkrat na dan

kakanje je pa rpi nas bolje, zdej se pokaka skoraj vsak dan, tako da super

Žakec0511 bravo za zobek[sm=bravo.gif]
Koprčanka toel spanje je pa kuksus. priznam da vam zavidam[sm=smiley1.gif]. moja prva je tako lepo spala in še zdaj ni problemov z njo

Špelička -> RE: Novembrčki 2012 (20.5.2013 14:57:10)

Mi smo imeli danes še 3. cepljenje in posvetovalnico - pri pol leta imamo 68 cm in 6570 g. Teža je še vedno nizka, ampak sedaj se je naš p umiril s to podhranjenostjo in smo vsi zadovoljni [sm=bravo.gif].

koprčanka -> RE: Novembrčki 2012 (22.5.2013 6:19:38)

rozaroza keksolino kupim od bebivite v milerju tako da ima notri zže AM in ko ga pripravljaš mešaš z vodo.

mi smo pri 6mes dolgi 69cm in težki 7500g.

dojimo se še približno 4 do 5x na dan.

bravo za tiste ki imate zobke, pri nas po dlesni še nič ni videt.

lep dan

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>