|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2012
5.3.2013 16:39:15   
lutko
Hvala za dobrodošlico... ;)

Ja vidim da so naši user posted image res popolnoma različni... user posted image

Danes smo bili zunaj na sončku, da še izkoristimo tele lepe dneve, ker potem bo baje spet mrzlo in dež user posted image

Povejte mi, kako ste odpravile trdovratna temenca? Naša ima 2 bunkici na vrhu glavice in baje je fino, da namažeš na debelo z Bepantenom, pustiš 2 uri, razčešeš in potem umiješ glavo... Ne vem če pomaga, bom pa probala danes...
Do sedaj sem jo mazala z mandljevim oljem, preden sem jo kopala, pa potem razčesala in umila, pa se mi zdi, da ne pomaga...

Lep dan še naprej...

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 226
5.3.2013 21:11:08   
rakica82
za temenca pejsi kupit od mustele, res pomaga, parkrat umiješ lase pa je, nobenega drgnjenja nič.

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu lutko)
Neposredna povezava do sporočila: 227
6.3.2013 7:58:27   
ursikaa83
pozdravljena lutko in dobrodošla user posted image ,kot pravi rakica ti rečem tudi jaz ...MUSTELA v peni je zakon in nič drugega!!kupiš jo v lekarni ali mullerju je malo dražja ampak resnično pomaga,javi kako bo.user posted image ,drugače pa smo mi imeli 1.3. posvetovalnico pri 3 mesecih in en teden smo težki 6330g in veliki 62,5 cm in smo bili zelo pohvaljeniuser posted image ...zaenkrat se še samo dojima pa upam da bo še dolgo tako,ker se probala dati moji miški adaptirano mleko in niti ust ne odpre(novalac,aptamil)user posted image ....dobili smo prvo pikico in po 6 urah po cepljenju je tako jokala ko ni v 3 mesececih skupajuser posted image ,to je trajalo 1 uro potem pa mir,ni pa mela ne vročine niti nič zatečeno od pikiceuser posted image ,drugače še vedno spimo celo noč kar sta ati pa mami zelo vesela,nevem s čim smo si to zaslužliuser posted image ...drugače pa mene že nekaj časa tako vrat boli in posledično so tu vsakodnevni glavoboli.......ima katera podobno težavo...mislim da bi to lahko bilo od sklanjanja k mojiuser posted image ???kaj mislite?glede cotk nosimo 62,68 in pa ene hlačke od baby centra še 56...so zelo raztegljive in sem jih res dobro izkoristila..grem danes po eno številko večje ,to so tiste ki pašejo k mako majčki za spodaj...no včeraj smo bile dooolgoo na sprehodu ker je bil čudovit dan,komaj čakam toplo pomlad in končno poletje,zdaj se bo pa vreme zgleda skisalo in bomo spet prisiljene biti noteruser posted image .....mamice lep dan pa se beremouser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 228
6.3.2013 11:23:58   
Jakisonček
Ursika imate res srečo, da ti dojenčica tako lepo spi. Naši pupi se je pa spanje čist pokvarilo. user posted image Nekje ob osmih zvečer vedno zaspi in je spala po 5, 6 ur skupaj. Zdaj pa že nekaj noči spet manj. Danes se je 2x zbudila, ob polnoči, ob dveh in potem ob pol šestih. Bila je lačna in ji vedno dam za jest. Itak je suhica. Dokončno se mi pa že vsaj 2 tedna zbudi ob sedmih. In konec spanja. Seveda gre potem spet hitro spat, a bi mi bilo bolj všeč, da bi zjutraj potegnila. Skratka spanje nam štrajka. Upam, da bo kaj bolje, sploh pa ji bom začela pri 4. mesecih dodajat riževo kašico. Pričela sem ji dajat tudi čajčeka, pa ga spije malo. Ampak ravno toliko, da nekaj spije, ker se ves čas slini kot polž.

Spet nam vreme ne bo naklonjeno - dež do konca tega vikenda. Pa tako lepo je že bilo zunaj. user posted image

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 229
6.3.2013 11:39:16   
rakica82
Jakisonček najine so se pa zgleda zmenile, da bodo štrajkaleuser posted image . Naša tudi zaspi nekje okoli 20h, in se je danes tudi zbudila malo čez polnoči in potem ob 4h, pa potem bolj malo spala in je bla malo čez pol sedmo pokonci.

Pa tudi pri nas je treba podojit, očitno trenutno več rabi kaj pa vem. Pa itak mi še vedno čez dan pol vsakega obroka pobruha ven tako, da bom tudi jaz pri 4 mesecih začela zvečer dajat riževo kašičo. že kr odštevam dneve, še 3 tedne. Pa upam ,da se potem stanje popravi.

vreme pauser posted image , se mi je zdelo da je blo prelepo da bi trajalo

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 230
6.3.2013 15:54:38   
Špelička
Naša tud štrajka - ponoči sicer spi v kosu od osmih zvečer, ampak je bila pa ob pol šestih budna, sva se nafutrale, potem pa ni več hotla spat, sva vstale pred očijem, k gre v službo user posted image . Mi bomo tudi pri 4. mesecih začeli z GH, bom poklicala patronažno naslednji teden, da nam razloži s čim začeti.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 231
6.3.2013 20:38:34   
tiši
Kaj pa je blo to včeri ponoči? Tud naš se je zbujal ob neobičajnih urah pa je hotel jesti. Sem poskušala z dudo pa ni hotel. Pa sem mu dala malo vode za pit, ker imao zelo suh zrak v stanovanju pa tudi to ni blo dobro. No, je pa zato danes celo dopoldne prespal.

Moram vam pa povedat, kaj smo doživeli par dni nazaj. Mogoče se kateri ne bo zdelo nič takega, ampak mene je čisto šokiralo.
Bili smo na obisku pri tašči in tastu. V njuni hiši živi tudi moževa sestra z družino. Ko smo bili mi tam, je malega prišel pogledat tudi njegov 10 letni bratranec. V roki je imel liziko v obliki dude in vsem se je to zdelo smešno. Moja tašča pa kar reče, naj jo dal malo tamalmu za polizat. user posted image Halo, sploh še nismo začeli z drugo hrano, pa bi mu že kar sladkarije dajala. Zdej vidim, da bom mogla zelo pazit, kadar bomo tam na obisku, da ga ne bojo filal s cukri in drugimi stvarmi.
Sama sem mnenja, da pred prvim rojstnim dnem ne potrebuje sladkarij in ostalih packarij. Raje kasnej, kot prej.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 232
6.3.2013 21:10:40   
lutko
Pozdravljene...

Naj vam povem, da sem temence danes odstranila z pomočjo Bepantena, res pomaga...user posted image
Sicer ima sedaj na tistem mestu malce rdečice, ker je imela res veliko bunkico, pa sem ji ponovno namazala z bepantenom...user posted image

Ja, baje da bo vreme nenaklonjeno nam mamicam... user posted image ampak jaz potem dam mojo princesko v kengurujčka in jo malo peljem na zrak, pa čeprav pod dežnikom, tudi ko je snežilo sva tako prakticirale user posted image
Čeprav pravijo, da kengurujček ni najbolj zdrav, pa 15 minut ob slabem vremenu ne more škodit...( moje mnenje)

Drugače pa smo mi mogli ta teden že prestavit našo spalno uro na 19:00, ker čez dan spi samo kakšno uro in pol v celem dnevu, tako da jo ne mučim da ostaja pokonci, ampak jo lepo položim v posteljico in zaspi takoj... user posted image
Spi pa še vedno do šestih zjutraj, ne glede na to, da je eno uro prej v postelji, tako da imam res srečo...pa še potem potegne do osmih, devetih user posted image

Drugače pa smo danes stari 3 mesece in se že pozna, da smo večji...namreč spije celo flaško 160 ml...Bom morala verjetno malo povečat dozo user posted image

Lep večer...

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 233
6.3.2013 21:10:45   
Špelička
Ajme te tašče - ena bolj pametna kot ta druga. Mi gremo za cel vikend k tastu in tašči, živijo precej daleč od nas in se bolj poredko vidimo, ampak takrat pa potem ornk. Mi je že slab, ko pomislim, kako nama bodo vsi pametovali, kako naj delava z malo user posted image . Ne razumem, zakaj vsi mislijo, da ko imaš pa enkrat otroka, si pa nujno potreben nasvetov od vsakogar, brez da koga kaj vprašaš. Al to sam mene tok moti user posted image .

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 234
7.3.2013 8:33:35   
tiši
uf... to tudi mene moti. Čeprov nekako te nasvete kar preslišim.
Mi živimo samo tri kilometre stran in moj mož vztraja, da gremo vsak vikend na obisk. Moja tašča in tast bosta letos stara 70 let. Najin user posted image pa je že njun 6 vnuk. Ampak se obnašata, kokr da bi bil prvi. Se pozna, da sta mela mojga moža malo starejša in je njun ljubljenček. Tašča mi deli nasvete, tast pa postavlja čudna vprašanja. Pa me bolj kot to, moti da si ga vvlečeta en drugmu iz roke in tekmujeta komu se bo bolj nasmejal. Potem pa ko je že tok po rokah mali postane živčen. Potem je pa mami dobra. No, ampak jst ga ponavadi odložim v ležalnik pa je potem takoj boljš.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 235
7.3.2013 9:22:34   
rakica82
Špelička za tako spanje jaz takoj podpišemuser posted image . Moja prva je spala tako od 20h ali še prej pa nekje do 5h zjutraj ,sem takrat tudi jamrala, ker je bla ravno zima pa tema zunaj. zdej bi pa raje to, kot da ponoči dvakrat vstajam.

Tiši jaz te čisto razumem,

najina pva je stara 19 mesecev pa ji ne dajeva še sladkarij, moje mnenje je raje prej kot pozneje, bodo še celo življenje cuker jedli.

tašče pa ni vredno živcev, postavite meje čimprej in naučite se preslišat pametne nesvete. verjemite jih boste slišale še in še.

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 236
7.3.2013 10:58:24   
DanaBanana
spanje-naš spi kakor je.. včasih od 8-00 pa se potem borimo 2 uri, da zaspi nazaj zbudi pa se potem ob 4ih in nato vstanemo ob pol6ih:(, danes naprimer pa od 19,45 do 4, 1h borbe in nato do 7.30... kdo bi jih razumel..user posted image

tašče-ni vredno besed, edino kar se spračujem je tole: zakaj moja mami, ki je tudi tašča bratovi ženi, zastopi kaj ji želim povedat, moja tašča pa ne??? verjetno se že z mimiko zastopiva kaj hočem.. ne vem.. se mi pa zdi da vedno naredim narobe.. če dam tašči preveč navodil sem tečna-češ saj sem tvojega moža tudi vzgojila, če ji jih pa ne dam pa itak naredi po svoje-prevedeno:tako kot meni pač ni všeč.. lahko bi dala miljon primerov, pa se mi ne da..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 237
7.3.2013 22:24:03   
lutko
Ja,tole s taščami je včasih prav pestro...mi živimo v isti hiši,ampak sem ji dala vedeti,da znam sama poskrbet za svojo dojenčico in nima nobenih pripomb več...vsake toliko časa mi pove,kako je bilo včasih in da bi lahko mogoče nekaj naredila drugače,pa se ji ne pustim user posted image

Ampak tako pač je,zato pa imamo tašče,da je življenje bolj pestro user posted image

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 238
8.3.2013 8:30:56   
Špelička
Punce, že kaj razmišljate, kdaj boste svoje škratke preselile v svojo sobico tudi čez noč? Midva imava v planu v začetku poletja. Kdaj ste tiste, ki imate že starejšega, pri njem to storile in kako se je obneslo? Imam občutek, da prej ko to storiš, lažje se otrok navadi. Poznam veliko takih, ki so čakali do več kot enega leta, potem pa jim ni zneslo in so otroci kar ostali v spalnici, po možnosti v zakonski postelji. Sama zagovarjam mnenje, da otrok spi v svoji postelji v svoji sobi, mami in oči pa sama v spalnici. Kaj ve mislite?

(odgovor članu lutko)
Neposredna povezava do sporočila: 239
8.3.2013 9:11:05   
rakica82
Jaz zagovajam stališče, da je za vse bolje če otrok spi v svoji postelji, ne pri starših, če se da pa tudi v svoji sobi.

midva sva prvo preselila v svojio sobo, ko je imela 3 tedene, ker smo csi slabo spali, ko je bla v najini sobi, po selitvi je prvo noč spala bolje. tudi zdaj ji paše, da ima svoj mir, naravnost obožuje svojo sobo, ko gre zvečer spat maha in pošilja ljubčke, se sama uleže v posteljo in te pošlje ven.

mala je od prvega dne v svoji sobi. je moj ravno včeraj reku kako se mu je lepo posmejala ko jo je nesel na počitek v sobo, prav čez dudo se je posmeljala ga pogledala in zaprka očke.

vsem najlepše od današnjem prazmiku žena user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 240
8.3.2013 9:40:16   
Jakisonček
Tudi jaz sem za to, da otrok spi v svoji postelji. Sinka sva dala v svojo sobo pri letu in pol. Pa se je hitro navadil. Prej ga pa nisva dala, ker se je ponoči zelo pogosto zbujal in sva ga komaj nazaj uspavala. Na srečo se ga je dalo z dudo pomirit. A ko so pričeli zobki ven prihajat, so bile noči pestre. Našo pupiko bomo pa malce kasneje dali v svojo sobo, ker trenutno imamo prostorsko stisko, zraven sinka je pa zdaj ne bom dajala.
In tudi moji tamali se je zdaj dva dni čist "zmešalo". Zgleda, da bo nekaj z zobki, ker nenormalno tišči stvari v usta. Takoj ko ji daš roko blizu obraza, ust, me zagrabi in da prst v usta in noro ugrizne. Tako, da še mene pošteno zaboli. Danes ji bom šla prav gengi gel kupit, da ji malo olajšam srbenje in bolečino dlesni.

Kako pa vašim sončkom nohtki rastejo? Moji madam prav nenormalno. VSake dva dni je ščipam nohte na rokah. Se tudi rada popraska po obrazu,sploh ko je zaspana, si začne manit oči. In se pri tem prav fajn popraska. Tile nohti so nam prav tečni. user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 241
11.3.2013 9:00:14   
Špelička
Jakisonček naši tudi ful nohtki rastejo, na 3 dni jih moram strič.

Mi smo nazaj z obiska pri tašči, moram priznati, da je bilo nad pričakovanji, ves vikend se nihče ni nič vtaknil v najino ravnanje s pupiko! Da bi bilo le vsakič tako! Tudi sem rekla, da je ne pestvamo, če je pridna v svojem loku in res so jo pustili na miru. Jaz sem se pa lepo spočila, prav paše, ko ti dva dni ni treba nič narest, ampak samo za malo skrbiš user posted image . Mala je pa tudi za pohvalit, to je bilo prvič, da je čez noč drugje prespala. Prvo noč je trajalo dlje, da je zaspala, je kar ogledovala po sobi, kje je. Naslednjo noč je bilo brez problema. Naša pupa je super! user posted image

(odgovor članu lutko)
Neposredna povezava do sporočila: 242
11.3.2013 9:07:50   
rakica82
špeličkauser posted image pridna pupa res

moja pa sšet štrajak s spanjme. čez vikend je čez dan spala toliko kot nič ene dvakrat po pol urce, ponoči pa en dan dokaj lepo, sva se dojile samo enkrat, ampak zbuja ne pa nonstop, danes pa sploh pojma nimam kokrakr sem vstala iz postelje, pa sem jo podojila, je zaspala čez eno uro jok, duda zaspi nazaj pa ponavljamo vajo...noro

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 243
11.3.2013 20:35:38   
tinka986
Aha, torej je s spanjem povsod nekaj narobe. Naša je imela tri noči nazaj rekordni spanec - od 20.00 do 6.30. In potem je bilo vsega konec - že dve noči vstajam vsako uro ali manj in ji tiščim dudo, ker po ne vem koliko poskusih ne pomaga, jo podojim. Sicer se dojiva samo 1x na noč, ampak zbuja se pa skos.

Danes je naša miška naredila prvi preval - iz trebuščka na hrbet. Sem bla tako vesela, da sem ji ploskala in vzklikala, da se je boga reva čist prestrašla user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 244
11.3.2013 20:40:11   
rakica82
uf me prav veseli da nismo edini, ki štrajkamo s spanjem user posted image .

resnično upam, da se bo pri vseh čimprej vzpostavilo normalno stanje.

tinka ja lušni trenutki ko se otrok nekaj novega nauči. Moja se zdej že kake 14 dni obrača.

se pa spomnim pri prvi, ko se je učila iz hrbta na trebuh, jaz jo gledam in snemam, mala se obrne jst pa isto vzklikam, ploskam. mala me pa gleda ko da sem z lune padla user posted image

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 245
12.3.2013 7:37:50   
Jakisonček
Torej dobrodošle v klubu nespanja - samo nekatere. user posted image Moja madam je tole noč imela prav super spanje, pardon, nespanje. Zbujala se je na vsaki dve uri. Pa sem ji probala dudo dajat, pa ni šans, da bi jo sprejela. Aaaaa, za piko na i, pa se dokončno zbudi ob 6.30 in konec spanja. Ne vem zakaj je tako. Samo vem to, da ko so pri sinku začeli zobki izraščat, je bilo konec spanja. In ni spal do 2. leta. Zdaj pa zgleda, da se bo zgodba ponovila. No upam, da ne. In da je tole samo občasno. user posted image

Obračamo se pa še ne, samo na bok. Ampak je še čas za to. Se že veselim dnevov samostojnega sedenja, ampak do takrat je še daleč. zdaj se pri nas začnejo priprave na krst.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 246
12.3.2013 8:31:53   
rakica82
ita kda se sploh ne mudi s tem obralčanjem, eni prej drugi pozneje

mi smo tudi v pripravah nn krst. kdaj pa imate? mi takoj po veliki noči.

sem si pa ta teden kupila za oblečt za krst in pol maja ima sestrilčna birmo pa sem botra in sem noro vesela, ker mi je prav manjša številka kot pred nosečnostjouser posted image

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 247
12.3.2013 9:15:12   
rakica82
sem hotla še to, kako pa tisi ki ne spite ponoči pregurate čez dan?

pri nas je tako ,da je včasih potem tako zmatrana da je groza. in se dogaja, da mi tako joka oziroma histerično kriči ,da niti ne zagrabi joške ali pa vleče pa se kar naenkrat začne dret, je čisto rdeča v glavo in kriči. pomirim jo lahko samo tako da jo nosim in da zagrabi dudo pa potem mogoče na finto čez nekaj časa zamenjam dudo z joško. pa vsakič ko jo premaknem sledi par minut ponovnega kričanjauser posted image

je prav hudo tak ogledat otroka.

pri prvi nismo meli teh problemov, pri 8 tednih je začela spat celo noč, čez dan skoraj nič ,ampak se pa ponoči ni zbujala, ko so blo zobki smo namazali dlesni in je isto spala.

aja še to. plenice, pri kateri številki ste? moja ima 5600g nekje in imava midi, torej trojko. pa ji dostikrat prepuščajo, nimam pojma zakaj. sploh ponoči velikokrat, čez dan pa tudi kdaj. ne vme a so ji prevelike al kaj.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 248
12.3.2013 10:18:13   
tinka986
Pri nas pa smo imeli krst 2.3. Je blo fajn, miška je cel krst prespala, pa še potem med kosilom. Tako da je od njenega obroka pred obredom pa do po kosilu minilo ene 4 ure. Pa še potem, ko se je zbudila, se sploh ni drla, pač pa je lepo počakala, da sem jo oblekla in smo se prepeljali domov, kjer smo imeli torto. Tako da sva se šele doma dojili. Super pridna! user posted image

Pri nas imamo št. 3 (Premium Care in Active) in ji nikdar ne prepuščajo (so res izjemno redki primeri). Razen Pameprs Sleep&Play, ki sva jih dobili in jih zdaj pospešeno nosiva čez dan, da jih ponucava. Res niso bogvekaj, pa še čist tanke in plastične. Pa saj jih bo hitro zmanjkalo user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 249
12.3.2013 10:54:20   
tinka986
Sm pozabla potem rakici82 odgovoriti, kako je s spanjem. Naša če ne spi ponoči, spi podnevi. In potem to ne vpliva na spanje nasl. noč. Npr. včeraj je spala res skoraj cel dan. Cel dopoldan, ob 12h sva jedli, potem do 16h, pol sm pa rekla tasšči naj je ne pusti spati, dokler ne pridem nazaj, pa je vseeno vmes zaspala za kako uro. Večerni ritual - previjanje, pižama in žakel, hranjenje in okoli 20h spat. Paje spala v kosu do 5h, potem še pa do 8h. S tem da naša malčica nasplošno res veliko časa prespi.

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?